ماهيت فيزيكي اطلاعات!!(سوال!)

BIOSAM

New Member
لایک ها
804
سلام به همه(حتي شما دوست عزيز!)

يه سوال اساسي برام پيش اومده ممنون ميشم جواب بديد!

وقتي مثلا ميگيم" 2 گيگ از حجم يك فلش پر است " اين حجم همون حجميه كه تو فيزيك ازش ياد ميشه؟

آيا اطلاعات جرم دارند؟؟

وقتي يه فايلو از كامپيوتر يا گوشي حذف ميكنيم كجا ميره؟؟

platopluto

New Member
لایک ها
1,103
پاسخ : ماهيت فيزيكي اطلاعات!!(سوال!)

حافظه های فلش از تراشه های EEPROM ساخته شده اند.ر این گونه از حافظه ها ذخیره و حذف اطلاعات توسط جریان های الکتریکی صورت می پذیرد
این گونه تراشه ها داخل سطر ها و ستون های مختلف شبکه ای منظم را پدید می آورند . در این شبکه هر بخش کوچک دارای شماره سطر و ستون مختص به خود بوده و در اصطلاح هر کدام از این بخش ها یک سلول حافظه نامیده می شود . هر کدام از این سلول ها ازتعدادی ترانزیستور ساخته شده و هر کدام از این سلول ها توسط لایه های اکسید از دیگر سلول ها جدا می باشد . درداخل این سلول ها دو ترانزیستور معروف با نام های Floating gate و Control gate استفاده می شود . Floating gate به خط ارتباطی سطر ها متصل بوده و تا زمانی که ارتباط بین این دو ترانزیستور برقرار باشد ، این سلول دارای ارزش ١ می باشد . این سلول ها می توانند دارای ارزش ١ و یا ٪ باشند . Tunneling : این روش برای تغییر دادن مکان الکترون های ایجاد شده در Floating gate بکار می رود . اغلب سیگنال های شارژ الکترونیکی بین ١٪ تا ١٣ ولت می باشند که این میزان توسط Floating gate استفاده می شود . در زمان Tunneling این میزان توسط ستون ها از Floating gate گذشته و به زمین منتقل می شود . این سیگنال باعث می شود که این ترانزیستور مشابه یک تفنگ الکترونی وارد عمل شود . این تفنگ الکترونی ، الکترون ها به خارج لایه اکسید شده رانده و بدین ترتیب باعث از بین رفتن آنها می شود . در اینجا واحد مخصوصی به نام حسگر سلول وارد عمل شده و عمل Tunneling همراه با مقدارش را ثبت می کند . اگر مقدار این سیگنال که از میان دو ترانزیستور می گذرد کمتر از نصف آستانه حساسیت حسگر باشد ، برای آن سلول در ارزش گذاری رقم ٪ ثبت می شود . ذکر این نکته ضروری است که این سلول ها در حالت عادی دارای ارزش ١ هستند . با این توضیحات ممکن است فکر کنید که درون رادیو خودروی شما یک حافظه فلش قراردارد . درست حدس زدید ، اطلاعات ایستگاه های رادیوئی مورد علاقه شما در نوعی حافظه به اسم Flash ROM ذخیره می شود . البته نحوه ثبت و نگهداری اطلاعات در این نوع حافظه به کلی با Flash memory فرق می کند . این نوع حافظه برای نگهداری اطلاعات به یک منبع الکتریسیته خارجی احتیاج دارد . در صورتی که حافظه های فلش بدون نیاز به منبع خارجی اطلاعات را ثبت و ضبط می کنند . زمانی که شما اتومبیل خود را خاموش می کنید جریان بسیار کمی به سمت این حافظه در جریان است و همین جریان بسیار کم برای حفظ اطلاعات شما کافی می باشد . ولی با تمام شدن باتری خودرو و یا جدا کردن سیم برق کلیه اطلاعات ثبت شده از بین می رود . امروزه این فن آوری ، آنقدر سریع توسعه می یابد که تا چند سال دیگر قادر به ذخیره اطلاعات معادل ٤٪ گیگا بایت در فضائی به اندازه یک سانتی متر مربع هستیم . هم اکنون نیز این حافظه ها در ابعاد بسیار کوچک در ظرفیت های گوناگون در دسترس همه قرار دارد
نقل از:اینجا

در کل این مباحث مربوط به برق و الکترونیک هست و واقعا زیباست
:116:

sina

New Member
لایک ها
385

یه جورایی میشه گفت دارن این اطلاعات با کمک کد گذاری ذخیره میشن و این کد گذاری به وسیله ی خازن ها انجام میشه ینی با الکترون ها

BIOSAM

New Member
لایک ها
804

@platopluto عزيز ممنون از اطلاعات بسيار زيبايي كه گذاشتي!

ولي راستش من هنوز جوابمو نگرفتم!

platopluto

New Member
لایک ها
1,103

خواهش دوست عزیزم (حتی شما و اینا:دی :دی)
اما من خودم این مقاله هرو خوندم جواب گرفتم.
سوالت مگه این نبود که چ جوری ذخیره میشن؟

BIOSAM

New Member
لایک ها
804

خواهش دوست عزیزم (حتی شما و اینا:دی :دی)
اما من خودم این مقاله هرو خوندم جواب گرفتم.
سوالت مگه این نبود که چ جوری ذخیره میشن؟

1-من دقيقا ميخوام بدونم مثلا حجم اطلاعات مثل همون حجميه كه تو فيزيك تعريف ميشه!!

2-اطلاعات جرم دارن يا نه؟(اطلاعات ماده است؟؟)

3-وقني يه فايلو از گوشي يا كامپيوتر حذف ميكنيم از سيستم بيرون ميره يا اينكه از بين ميره؟يا طبق پايستگي ميتونيم بگيم اطلاعات موقع حذف به چيز ديگه اي تبديل ميشن؟

4-يا مثلا وقتي شارزر گوشي تو برقه ولي از طرف ديگه به گوشي وصل نيست اين برق چه طوري هدر ميره؟(بصورت گرما يا ...)

BIOSAM

New Member
لایک ها
804

لازم نیست حتما جوابتون درست باشه چون منم جوابشو نمیدونم!!

پذیرای جوابای ابتکاری و خلاقانه هستیم!!

platopluto

New Member
لایک ها
1,103

تا چند سال دیگر قادر به ذخیره اطلاعات معادل ٤٪ گیگا بایت در فضائی به اندازه یک سانتی متر مربع هستیم
(نقل قول از خودم:دی)
این یعنی اینکه مساحت و حجم به معنای همون مفهومی است که ما از حجم در فیزیک داریم..
که این فضا توسط اطلاعات پر میشوند..
:39:

Amin.sis

New Member
لایک ها
13

تا چند سال دیگر قادر به ذخیره اطلاعات معادل ٤٪ گیگا بایت در فضائی به اندازه یک سانتی متر مربع هستیم
(نقل قول از خودم:دی)
این یعنی اینکه مساحت و حجم به معنای همون مفهومی است که ما از حجم در فیزیک داریم..
که این فضا توسط اطلاعات پر میشوند..
:39:

به نظر من هم همون حجم تو فيزيكه!چون فضا اشغال ميكنه!!

پيشنهادي واسه جرم داريد؟؟(2 كيلوگرم فايل!)

platopluto

New Member
لایک ها
1,103

به نظر من هم همون حجم تو فيزيكه!چون فضا اشغال ميكنه!!

پيشنهادي واسه جرم داريد؟؟(2 كيلوگرم فايل!)
با این که پذیرشش برای مغزم کمی دشوار به نظر میرسد :)دی:دی) ولی به نظرم میشه..
چون الکترون ها در اینجا نقش ایفا میکنند
و درستت است که جرم کمی دارند، اما دارند! جرم دارند!:217::43::194:

BIOSAM

New Member
لایک ها
804

سلام مجدد به همه!!

یکی لطف میکنه بیاد جواب سوال سومی رو بده!!یه نظری هم درباره 2 تا سوال اولی بدید دیگه!!

بالا