****محرم ****

taha

Well-Known Member
لایک ها
1,160
با عرض سلام خدمت همه ی دوستان عزیز
ابتدا ماه محرم ، ماه سوگواری ابا عبد الله رو به همتون تسلیت میگم

این تاپیکو زدم با اجازتون تا بیشتر درباره ی مسائل فلسفی کربلا بحث کنیم تا انشاءالله عزاداری هامون با معرفت بیشتر باشه

خودم چند تا سوال میزارم شما هم بزارید

1. چرا امام حسین با خانواده خودشان به کربلا امدند ؟

2. چرا امام 1روز صبر نکردند تا حج شان به اتمام برسد و بعد به سفر کوفه بروند؟

3. چرا امام زمان معاویه که در ان زمان هم مردم کوفه نامه برای امام مینوشتند به کوفه نرفت ؟

البته خودم یه چیزای میدونم ولی بیایید بحث کنیم

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152
پاسخ : ****محرم ****

ببخشیید من خودم خیلی به این مباحث علاقه دارم ولی فکر کنم خلاف قوانین ایریسکه

ahmadi

New Member
لایک ها
2,532

سلام
مواظب باش تاپیکت مین گذاری شده ست!‏
من راجع به اولیش میتونم نظر بدم
شاید دلیلش این بوده که اون ها عزیز ترین چیزهاش بودن؛اگر قرار بوده جهاد کنه،بهترین جهاد،جهاد با جانها مالها و فرزندان هستش
اگر هم قرار بود جنگی اتفاق نیوفته که خب احتمالا برای اینکه از شر حکام اون زمان حفظشون کنه...
راجع به بقیه ش یه چیزهایی،یه فکرهایی توی ذهنم هست که هنوز خامه....
ولی یه سوال:
اگر امام حجشون رو تموم میکردن و یه روز صبر میکردن؛چی میشد؟جنگ اتفاق نمی افتاد؟

آخرین ویرایش توسط مدیر

taha

Well-Known Member
لایک ها
1,160

ببخشیید من خودم خیلی به این مباحث علاقه دارم ولی فکر کنم خلاف قوانین ایریسکه
امیدوارم که نباشه:89:
دوستان بحثو شروع کنید لطفا !

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

سلام
مواظب باش تاپیکت مین گذاری شده ست!‏
من راجع به اولیش میتونم نظر بدم
شاید دلیلش این بوده که اون ها عزیز ترین چیزهاش بودن؛اگر قرار بوده جهاد کنه،بهترین جهاد،جهاد با جانها مالها و فرزندان هستش
اگر هم قرار بود جنگی اتفاق نیوفته که خب احتمالا برای اینکه از شر حکام اون زمان حفظشون کنه...
راجع به بقیه ش یه چیزهایی،یه فکرهایی توی ذهنم هست که هنوز خامه....
ولی یه سوال:
اگر امام حجشون رو تموم میکردن و یه روز صبر میکردن؛چی میشد؟جنگ اتفاق نمی افتاد؟
1. فکر کنم اون موقع تو مدینه و مکه حاکم خاص زور گویی نبوده اصلاح میکنم حرفمو : یزید به حاکم مدینه نامه ی دستگیری امام رو مینویسه که امام هم به همین خاطر به مکه میروند
2.خوب چرا حضرت ابوالفضل خانوادشونو نیاوردند؟

آخرین ویرایش توسط مدیر

Al!R3ZA

Well-Known Member
لایک ها
3,166

سلام
امیدوارم تاپیک بسته نشه و با همکاری دوستان ، بحث در راستای موضوع تاپیک پیش بره.
در مورد سوال اول :
1. چرا امام حسین با خانواده خودشان به کربلا امدند ؟
میشه گفت یکی از دلایل این بود که کوفیان امام زمان خودشونو خواستن ، تا بیاد و زمامداری حکومت رو در دست بگیره.
یعنی گفتن بیا که ما حکومت ولی معصوم میخوایم. و قطعاً کسی که برای حکومت میره ( یعنی دائمی داره میره ) ، خانواده اش رو با خودش میبره دیگه !
از طرفی امام حسین با بردن خانواده اش ، به نظر من میخواست صداقت خودشو ثابت کنه. که من به حرف شما که خوندین منو با تموم دار و ندارم اومدم. حالا شما هم مرد باشید و پا حرفتون وایسید...
2. چرا امام 1روز صبر نکردند تا حج شان به اتمام برسد و بعد به سفر کوفه بروند؟
به نظر من امام میخواستن به ما ثابت کنن که فقط به ظاهر دین دقت نکنیم. مثل وهابی های الآن ، 24 ساعته نماز نخونیم و از اون طرف ............ !!
بر امام واجبه که اگه تعدادی از یارانش خواستنش ، حتماً بره دنبالشون و قیام کنه.
یکی از بزرگان کوفه ( که اسمش یادم نیست ) اینطور نامه مینویسه به امام حسین که اگه نیای ، من تو روز قیامت از تو به خدا شکایت میکنم که ندای منو جواب ندادی و نیومدی...
امام با رها کردن امری مستحب ، به امری واجب پرداخت و حتی شاید میخواست بگه من از راز و نیازم با خدا هم زدم برای شما... اما شما... . به نظرم یکی ز جاهایی که میگن حفظ حکومت اسلامی از اوجب واجباته همین جاست.
امام از حجش هم زد تا بره و زودتر اون حکومت اسلامی مورد نظر خدارو تشکیل بده تا در سایه ی ولایتش اسلام اون طور که باید و شاید اجرا و عمل بشه

------------------
پی نوشت : اینا صرفاً برداشت خودمه و شاید کاملاً غلط باشن و هیچ سند و مدرکی هم ندارن !

taha

Well-Known Member
لایک ها
1,160

سلام
در مورد سوال اول :

میشه گفت یکی از دلایل این بود که کوفیان امام زمان خودشونو خواستن ، تا بیاد و زمامداری حکومت رو در دست بگیره.
یعنی گفتن بیا که ما حکومت ولی معصوم میخوایم. و قطعاً کسی که برای حکومت میره ( یعنی دائمی داره میره ) ، خانواده اش رو با خودش میبره دیگه !
از طرفی امام حسین با بردن خانواده اش ، به نظر من میخواست صداقت خودشو ثابت کنه. که من به حرف شما که خوندین منو با تموم دار و ندارم اومدم. حالا شما هم مرد باشید و پا حرفتون وایسید...

به نظر من امام میخواستن به ما ثابت کنن که فقط به ظاهر دین دقت نکنیم. مثل وهابی های الآن ، 24 ساعته نماز نخونیم و از اون طرف ............ !!
یکی از بزرگان کوفه ( که اسمش یادم نیست ) اینطور نامه مینویسه به امام حسین که اگه نیای ، من تو روز قیامت از تو به خدا شکایت میکنم که ندای منو جواب ندادی و نیومدی...
امام با رها کردن امری مستحب ، به امری واجب پرداخت و حتی شاید میخواست بگه من از راز و نیازم با خدا هم زدم برای شما... اما شما... . به نظرم یکی ز جاهایی که میگن حفظ حکومت اسلامی از اوجب واجباته همین جاست.
امام از حجش هم زد تا بره و زودتر اون حکومت اسلامی مورد نظر خدارو تشکیل بده تا در سایه ی ولایتش اسلام اون طور که باید و شاید اجرا و عمل بشه

------------------
پی نوشت : اینا صرفاً برداشت خودمه و شاید کاملاً غلط باشن و هیچ سند و مدرکی هم ندارن !
دست شما درد نکنه علیرضا جان
تاحدود زیادی معقولانه بود
اگر اجازه بدید جوای سوال 3 رو خودم میگذارم و روش بحث میکنم

ابتدا به ذهنه ادم میرسد که چون یزید حتی ظاهر اسلام را هم نگه نمیداشته ولی معاویه نگه میداشته به همین خاطر امام در زمان معاویه قیام نکردند

اما میتوان گفت که ظاهر سازی برای مردم شام بوده است فقط و مردم دیگر سرزمین ها که از نیرنگ این ملعون ها با خبر بوده اند . پس این جواب رد میشود

اما جوابی که به نظر درست میاد :ِ در زمان معاویه . امام حسن اون پیمان صلح رو بسته بودند و همون طور که میدونید وقتی امام حسین .امام شدند معویه تا 10 سال بعد هم حاکم بود . اما امام بخاطره پیمانی که امام حسن بسته بودند قیام نکرد

این خود ش میتونه نکته ی جالبی برای ما باشه که در هر صورت سر قولمون بمونیم

البته اینا رو 100% مطمئن نیستم . 99% مطمئنم . جوابشو با یه طلبه ای چک کردم

دوستان تقاضا دارم که در این شبهای عزیز برای همه دعا کنیم :115:
یا حق
منتظره نظراتتون هستم بی صبرانه

لایک ها
195

من یه جایی شنیدم‏(همین امروز شنیدم‏)‏دلیل اینکه امام حسین‏(ارواحنافداه‏)صبر نکردند تاحجشون تموم بشه این بود که یه سری افراد مزد دور مامور شده بودند که هنگام حج که مکه خیلی شلوغ شده امام را درشلوغی به قتل برسانند و زیر لباس احرامشان شمشیر پنهان کرده بودند؛امام حسین وقتی که متوجه موضوع شدند؛سریع از مکه خارج شدند تاحرمت مکه شکسته نشه‏(آخه همون طور که میدانید قتل و خون ریزی درمکه حرام است‏)یعنی امام با1تیر2نشون زدند1:قبول دعوت کوفیان با خارج شدن ازمکه و رفتن به کوفه2:حفظ حرمت مکه

Al!R3ZA

Well-Known Member
لایک ها
3,166

یه چیزی به نظرم میاد که بگم خوبه...
بعضی از دوستان (!) اخیراً میگن امام حسین برای صرفاً حکومت پاشد رفت کوفه. و این اهدافی که ما شیعه ها ذکر میکنیم رو نداشت.
در جواب میگیم که اولاً اگه برای حکومت بود ، پامیشدن میومدن ایران ! چون دختر شاه ایران حضرت شهربانو (س) همسرشون بودن. راحت تر از این حرفا میتونستن حکومت کنن ! آدم نقد و ول نمیکنه بره دنبال نسیه که !
از طرفی مگه امام حسین نمیدونستن چه آینده ای در انتظارشونه و کوفیا چه جور آدمین؟ علم الهی امام حسینم کنار بذاریم ، کوفیا ثابت کرده بودن که فقط ادعان ! پای عمل که برسه... !

دست شما درد نکنه علیرضا جان
تاحدود زیادی معقولانه بود
اگر اجازه بدید جوای سوال 3 رو خودم میگذارم و روش بحث میکنم

ابتدا به ذهنه ادم میرسد که چون یزید حتی ظاهر اسلام را هم نگه نمیداشته ولی معاویه نگه میداشته به همین خاطر امام در زمان معاویه قیام نکردند

اما میتوان گفت که ظاهر سازی برای مردم شام بوده است فقط و مردم دیگر سرزمین ها که از نیرنگ این ملعون ها با خبر بوده اند . پس این جواب رد میشود

اما جوابی که به نظر درست میاد :ِ در زمان معاویه . امام حسن اون پیمان صلح رو بسته بودند و همون طور که میدونید وقتی امام حسین .امام شدند معویه تا 10 سال بعد هم حاکم بود . اما امام بخاطره پیمانی که امام حسن بسته بودند قیام نکرد

این خود ش میتونه نکته ی جالبی برای ما باشه که در هر صورت سر قولمون بمونیم
خواهش میکنم طاها جان
اگه اجازه بدی روی اواخر این پستت یکم بحث کنم.
به نظر این جواب آخری غیر قابل قبوله چرا؟
اولاً که پیمان صلح امام زمان تعهداتی داشت که معاویه اون تعهدات رو شکست.
از طرفی قولی که مضمونش برخلاف خواسته ی خدا باشه ، رسماً باطله.
نه اینکه پیمان امام حسن خلاف خواسته خدا باشه ها ، اما امام وقتی کسی دورش نباشه ، وظیفه ای نداره آنچنان.
« مثل الامام ، ک مثل الکعبه » و کعبه به طواف ما نمیاد و ما باید به طوافش بریم...
امام حسن به دلیل اینکه کسی دورشون نبود مجبور شدن صلح رو قبول کنن وگرنه اگه چنین نبود ، هیچ وقت جام زهر رو نمینوشیدند... ( مثل امام خمینی که میگن جان زهر رو به من نوشاندند... (نه این که بنوشم) و ایشون صلح رو به خاطر خواسته ی مکرر مسئولین قبول کردن )
امام حسین هم همینطور بودند... به قول تو ، معاویه ظاهرش رو بیشتر نگه داشته بود ، از طرفی با تبلیغاتی که معاویه تو شام کرده بود ، مردم خیلی کم خاندان پیامبر رو میشناختن و اکثراً لعن میکردن و این نامه هایی که میگی احتمالاً تعدادشون کم بوده و حدنصاب برای قیام امام نبوده.
اما در دوره یزید ورق برمیگرده و مردم میفهمن که یزید و معاویه کی بودن و میرن سراغ حسین بن علی.

taha

Well-Known Member
لایک ها
1,160

یه چیزی به نظرم میاد که بگم خوبه...
بعضی از دوستان (!) اخیراً میگن امام حسین برای صرفاً حکومت پاشد رفت کوفه. و این اهدافی که ما شیعه ها ذکر میکنیم رو نداشت.
در جواب میگیم که اولاً اگه برای حکومت بود ، پامیشدن میومدن ایران ! چون دختر شاه ایران حضرت شهربانو (س) همسرشون بودن. راحت تر از این حرفا میتونستن حکومت کنن ! آدم نقد و ول نمیکنه بره دنبال نسیه که !
از طرفی مگه امام حسین نمیدونستن چه آینده ای در انتظارشونه و کوفیا چه جور آدمین؟ علم الهی امام حسینم کنار بذاریم ، کوفیا ثابت کرده بودن که فقط ادعان ! پای عمل که برسه... !

خواهش میکنم طاها جان
اگه اجازه بدی روی اواخر این پستت یکم بحث کنم.
به نظر این جواب آخری غیر قابل قبوله چرا؟
اولاً که پیمان صلح امام زمان تعهداتی داشت که معاویه اون تعهدات رو شکست.
از طرفی قولی که مضمونش برخلاف خواسته ی خدا باشه ، رسماً باطله.
نه اینکه پیمان امام حسن خلاف خواسته خدا باشه ها ، اما امام وقتی کسی دورش نباشه ، وظیفه ای نداره آنچنان.
« مثل الامام ، ک مثل الکعبه » و کعبه به طواف ما نمیاد و ما باید به طوافش بریم...
امام حسن به دلیل اینکه کسی دورشون نبود مجبور شدن صلح رو قبول کنن وگرنه اگه چنین نبود ، هیچ وقت جام زهر رو نمینوشیدند... ( مثل امام خمینی که میگن جان زهر رو به من نوشاندند... (نه این که بنوشم) و ایشون صلح رو به خاطر خواسته ی مکرر مسئولین قبول کردن )
امام حسین هم همینطور بودند... به قول تو ، معاویه ظاهرش رو بیشتر نگه داشته بود ، از طرفی با تبلیغاتی که معاویه تو شام کرده بود ، مردم خیلی کم خاندان پیامبر رو میشناختن و اکثراً لعن میکردن و این نامه هایی که میگی احتمالاً تعدادشون کم بوده و حدنصاب برای قیام امام نبوده.
اما در دوره یزید ورق برمیگرده و مردم میفهمن که یزید و معاویه کی بودن و میرن سراغ حسین بن علی.
به این میگن یه بحثه درستو حسابی
و یک تاپیک خوب :)
متاسفانه ما هر چی تو این تاپیک گفتیم با شاید و اما و اگر بوده
کاشکی یه خورده قاطعیت داشتم . تنها راهشم مطالعه ی بیشتر تو این زمینه هست قطعا (البته منظورم بیشتر خودم هستش تا دیگر دوستان )
گفتم که مردم دیگر سرزمین ها مثله کوفه از ذات خراب معاویه خبر داشتند البته مردم شام خبر نداشتند بهخاطر جو اون موقع

یه سوال؟ اگه شما یه قولی ببندی و طرف مقابل عمل نکنه. شرعا ورسما شما جایزی که زیره قولت بزنی؟
در ضمن امام زمان معاویه این کارا رو نکرد ولی زمانه یزید که حکومتش توی تعهد نامه نیومده بود این کارو کرد چون یار هم داشت

taha

Well-Known Member
لایک ها
1,160

امروز صبح یه برنامه از تلویزیون دیدم که همه چیو درباره ی این سوال مشخص کرد
در واقع هر دو عامل موثر بوده تو این قضیه
هم ظاهر سازیه معاویه
و هم اینکه وقتی معاویه پیمانشو شکست امام دست به قیام زدند
یزید بلافاصله پس از مرگ پدرش به حاکم مدینه که از فامیلاشون بوده پیام میده که که از حسین بن علی برای من بیعت بگیر . اگه نگرفتی سرشو برام بفرست
که امام هم به مکه میروند

منتظر جواب های سوالات بعدی هستم

لایک ها
195

امیدوارم که نباشه:89:
دوستان بحثو شروع کنید لطفا !

1. فکر کنم اون موقع تو مدینه و مکه حاکم خاص زور گویی نبوده اصلاح میکنم حرفمو : یزید به حاکم مدینه نامه ی دستگیری امام رو مینویسه که امام هم به همین خاطر به مکه میروند
2.خوب چرا حضرت ابوالفضل خانوادشونو نیاوردند؟
حضرت ابوالفضل هم با خویشان خودشون اومدن مگه4تا برادر نبودن که همشون هم شهید شدند؛بعضی از افراد به دلیل بیماری یاضعف جسمانی‏(وبه میل خودشان نیامدند‏)مثل محمد حنفیه

یه سوال؛چرا توی زیارت عاشورا میگه معاویه این روز راشاد بود؛در صورتی که معاویه خیلی قبل تر از واقعه ی کربلامرده بود‏?‏‏(جواب سوال راخودم می دونم ولی می خوام شما بیشتر در این باره فک کنین‏)

لایک ها
206

سلام
در مورد سوال اول :

------------------
با عرض سلام خدمت همه ی عزیزان و عرض تسلیت ایام.
من یه نکته بگم
این آقایی که این حرف رو به امام می زنه همان سلیمان صرد خزاعی بود.
همون آقایی که نامردی کرد و پشت کرد. (شاید اگر ما هم نبودیم همین کار رو می کردیم. پس الکی نگیم که اگر من بودم فلان می کردم و بهمان می کردم و ...)
و ایشون بنیانگذار قیام توابین بودند بعد از عاشورا
درضمن من از دست این آقا خیلی کفریم!!!! چون ایشون اولین کسی بودند که در جریان صلح امام حسن و معاویه
امام حسن رو (یا مذل المومنین)«ای خوار کننده مومنان» خطاب می کنه.(اگر اشتباه نکنم)
وای از مظلومیت این خاندان
التماس دعا

taha

Well-Known Member
لایک ها
1,160

حضرت ابوالفضل هم با خویشان خودشون اومدن مگه4تا برادر نبودن که همشون هم شهید شدند؛بعضی از افراد به دلیل بیماری یاضعف جسمانی‏(وبه میل خودشان نیامدند‏)مثل محمد حنفیه

یه سوال؛چرا توی زیارت عاشورا میگه معاویه این روز راشاد بود؛در صورتی که معاویه خیلی قبل تر از واقعه ی کربلامرده بود‏?‏‏(جواب سوال راخودم می دونم ولی می خوام شما بیشتر در این باره فک کنین‏)
برادر من حضرت ابوالفضل هم خانواده داشتند منظورم زنو بچه است که ایشون نیاوردند . اینو مطمئنم چون از چند نفر پرسیدم
راستی ممنون از سوالت ولی حتما حتما حتما شماره سوالو بزار

راستی دوستان میخوام 2تا سوال دیگه هم اضافه کنم که با سوالی که [MENTION=14730]Mohammad Reza[/MENTION] گذاشت میشه 5و6
5. مگه امام خودشون از چگونگی کربلا خبر نداشتند ؟ پس چرا به کربلا رفتند ؟ ( جوابش راحته ولی شما نظراتتونو بدین که بعدش من جواب کامل رو بدم )
6. فلسفه ی سینه زنی چیست؟ ( خودم هم نمیدونم ! )

لایک ها
195

جواب سوال اولت یعنی سوال5:یکی از دلایلش اینه که اطلاع داشتن یاتوانایی معجزه کردنشون؛نباید تاثیری در عملکردشون می ذاشت؛دقیقا همین سوال را فردی در جنگ صفین از حضرت علی پرسید که چرا بامعجزه معاویه رانمی کشی وما رابه سختی می اندازی تا بااو بجنگیم‏?حضرت علی میفرمایند:اولا مابا اجازه ی خداوند معجزه می کنیم پس بایدخدا اذن بدهد؛دوما در هرجایی نباید معجزه کرد تامردم خود حق از باطل راتشخیص بدهندسوما باید جهان روند طبیعی خودش را طی بکند چهارما...خیلی زیاده دلیلش خسه شدم دیگه ولی اگه خواسین بگم‏!‏

taha

Well-Known Member
لایک ها
1,160

جواب سوال اولت یعنی سوال5:یکی از دلایلش اینه که اطلاع داشتن یاتوانایی معجزه کردنشون؛نباید تاثیری در عملکردشون می ذاشت؛دقیقا همین سوال را فردی در جنگ صفین از حضرت علی پرسید که چرا بامعجزه معاویه رانمی کشی وما رابه سختی می اندازی تا بااو بجنگیم‏?حضرت علی میفرمایند:اولا مابا اجازه ی خداوند معجزه می کنیم پس بایدخدا اذن بدهد؛دوما در هرجایی نباید معجزه کرد تامردم خود حق از باطل راتشخیص بدهندسوما باید جهان روند طبیعی خودش را طی بکند چهارما...خیلی زیاده دلیلش خسه شدم دیگه ولی اگه خواسین بگم‏!‏
دست شما درد نکنه
جواب در همین بحث هاست

FaEzeh

New Member
لایک ها
178

سوال 3 رو طبق نظر خودم میگم: امام با توجه به پیمان شکنی کوفیان در زمان امام علی (ع) اول مسلم رو فرستادند تا از درستی این دعوت آگاه بشن که فکر کنم در همون زمان بود که یزید جانشین معاویه شد .

BIOSAM

New Member
لایک ها
804

سلام به همه(حتی شما دوست عزیز...)
ما هم یه دستی به قلم بزنیم!

1-معلم دین و زندگیمون می گفت:
با عزاداری و سینه زنی ما در واقع هم ناراحتی خودمونو از وقع این حادثه بیان میکنیم و هم سعی در جلب توجه صاحب عزا یعنی امام زمان داریم.

2-البته تو دینی نوشته معجزه مخصوص پیامبرانه،ولی شکی نیست که امام از این واقعه آگاه بودند و میتو انستند در این جنگ پیروز شوند...
ولی به نظر من تاثیری که در اینگونه قیام و شهادت هست در پیروزی نبوده...
یعنی این شهادت امام به مرتب اثرگزار تر بوده برای حفظ اسلام در دوره ای که تقریبا فقط اسم اسلام مانده بود.

taha

Well-Known Member
لایک ها
1,160

سوال 3 رو طبق نظر خودم میگم: امام با توجه به پیمان شکنی کوفیان در زمان امام علی (ع) اول مسلم رو فرستادند تا از درستی این دعوت آگاه بشن که فکر کنم در همون زمان بود که یزید جانشین معاویه شد .
اول تشکر میکنم ازتون که تو بحث شرکت کردید
پیشنهاد میکنم یه نگاهی به بحثایی که بالا کردیم بندازید .
چون فکر کنم زمانی که امام از مدینه خارج شدند معاویه به درک واصل شده بود .

zahra

New Member
لایک ها
609

من فک کنم دعوت مردم کوفه از امام حسین بعد از جانشینی یزید بوده!(مطمئن نیستم ولی فک کنم این طور بوده)

taha

Well-Known Member
لایک ها
1,160

دوستان اگر اجازه بدید یه کاره دیگری هم بکنیم !
نکته های رو که میگیریم اینجا بنویسیم (با رنگ سبز و شماره ! )
تا کارمون بیشتر به ثمر بشینه
لازم نیست فقط از سوالات نکته هارو بنویسیم از هرجا که نکته ای گرفتیم مثلا شیخی چیزی میگه و جالبه
شما هم دست به کار شید لطفا فق شماره و رنگ یادتون نره !

1. یک نکته ای که میشه از یاران امام گرفت اینه که به متعلقات وابسته نبودند و با شنیدن ندای امام به سوی امام شتافتند چون همونجوری که میدونید بعضی ها گفتند ما میریم سراغه خانوادمون و بعد برمیردیم ولی وقتی برگشتن ...
در زمان ظهر امام عصر نیز همین اتفاق رخ میده و 313 نفر از سرداران امام مثل برق خودشونو به امام میرسونن چون وابسته نیستند

2. نکته ی بعدی میتونه وفاداری امام به عهد و پیمان باشه که تو زندگی خیلی میتونه کمک کنه (سوال 3 )

بالا