پاسخ : مرحله اول نجوم...
سلام .
من به عنوان یه فیزیکی توصیه میکنم دوره های قبلو حل کنی و یه ذره کروی هم بخونی در حدی که اصطلاحاتو بلد باشی . اصطلاحات مهمن.
به نظر من یه المپیاد فیزیکی خوب اگر دو هفته برای نجوم بخونه مرحله دومشو میتونه قبول شه . البته قصد جسارت به دوستان تجومی نداشتم . دلیلش اینه که مباحث مشترکه و داوطلبانشم یه ذره کمتره .
ولی کار برای نجومی ها برای قبولی فیزیک یه ذره سخت تره . چون مباحث مشترک برای اونا خیلی کمتره .
فقط مکانیک پایه ی نجومیا کاملا مکانیک فیزیکیاس امیر
. یک فیزیکی خوب با 2 هفته نجوم خوندن در حالت ایده آل می تونه مکانیک سماوی نجوم رو یاد بگیره به شرط اینکه قبلش کلپنر و خوب یاد گرفته باشه و سوالاشو حلیده باشه . وگرنه کروی و اخترفیزیک و کیهان شناسی و رصد که سهم خیلی بیشتری از نجوم رو جدیدا به خودشون اختصاص دادن هیچ بحثی ازشون تو فیزیک نیس به جز یه سری چیزای پایه شون مثل ترمودینامیک پایه و اپتیک و ... که مقدمات مباحث نجومه و در عوض تو فیزیک بچه ها الکتریسیته و مغناطیس می خونن که هیچ ربطی به نجوم نداره . در واقع با چیزایی که من از فیزیک و نجوم فهمیدم مباحث مشترک برا فیزیکیا خیلی کمتره :4:
من دوستایی داشتم که فیزیکی خوب بودن و نجوم قبول شدن و دوستایی هم داشتم که نجومی خوب بودن و چون مکانیک پایه شون و ترمودینامیک پایه (تو اخترفیزیک) و همچنین اپتیک پایه ( برا ابزار رصدی) خوب بود حتی بدون خوندن چیز اضافه مرحله 2 فیزیک قبولیدن .
در مورد جامعه آماری نجوم هم که خب مسلما کمتر از فیزیکه و این باعث میشه رقابت تو فیزیک سنگین تر باشه
اینا چیزایی بود که من تو این مدت فهمیدم از این 2 تا رشته