مسئله مانتي هال

PrinceEmilio

New Member
لایک ها
5
ايم مسئله چيزيه مه چندين ساله كه دانشمندا تو كفش موندن و هيچ كس از هيچ راهي نتونسته حلش كنه . خيلي ها هم به فلسفه متوسل شدن بازم نتونستن حلش كنن. حالا ببينيم شما چيكار مي كنيد :
سه در در برابر شماست كه پشت يكي از آنها جايزه اي قرار دارد . شما يكي از درها را انتخاب مي كنيد اما بازش نمي كنيد . ميزبان كه نامش مانتي هال است يك در ديگر را باز مي كند و هميشه دري را باز مي كند كه مي داند پشتش خالي است . حالا شما مانده ايد و دو در ؛ همان در را كه اول انتخاب كرده ايد را نگه مي داريد يا در ديگر را انتخاب مي كنيد ؟
( توجه بايد يه راه حل ارائه بديد كه هميشه جواب درست رو به ما بده ):204::204::204:

seyed iman

Well-Known Member
لایک ها
998
پاسخ : مسئله مانتي هال

اگر اونی رو که انتخاب نکردی انتخاب کنی شانست بیشتره(احتمال)
این رو مورین حل کرده...

PrinceEmilio

New Member
لایک ها
5

اگه به اين آسوني بود كه خوب بود چند قرن طول نمي كشيد تا حل شه . جواب سوال بايد يه راه حل قطعي باشه

goodarz

Well-Known Member
لایک ها
1,120

حق با kleidoscope هست, یعنی اگه اون دریو انتخاب کنیم که قبلا انتخاب نکردیم شانس بردمون بیشتره, میتونید کتاب فنون مسئله حل کردن, تالیف استیون ج کرانتس و ترجمه مهران اخباریفر, انتشارات فاطمی, صفحه های 25-26 رو ببینید. اگه خودتون یه کم فکر کنید میبینید که هیچ وقت به طور قطعی نمیشه در درست رو انتخاب کرد....

PrinceEmilio

New Member
لایک ها
5

قبول دارم من خودمم به بحث احتمال فكر كردم و جوابي مثه شما پيدا كردم ولي از طرف ديگه اين سواليه كه توي يه كتاب به همين نام چاپ شده و تمام روش هايي كه دانشمندان بهش فكر كردنو توش نوشته و در نهايت هم گفته كه بايد يه راهي باشه براي همين مطرحش كردم . من كه خودم كم كمش اينو حاليم ميشه كه طبق احتمال دري كه قبلا انتخاب نكرده بوديم بهتره!!!!:224:

goodarz

Well-Known Member
لایک ها
1,120

می تونم اسم کتابرو بدونم؟؟؟

seyed iman

Well-Known Member
لایک ها
998

فکر نمیکنم دانشمندا انقدر احمق باشن رو یه سوالی که جواب قطعی نداره فکر کنن.

researcher

New Member
لایک ها
0

واضحه دیگه!! چون که احتمال انتخاب خودت 1/3 هست ولی احتمال اینکه تو دو در دیگه باشه 2/3 هست که وقتی یکیش رو حذف میکنیم احتمال در باقی مونده همون 2/3 باقی میمونه پس اگه عوض کنی شانست دو برابر میشه ولی بازم دلیل نمیشه که همیشه درست باشه

Anonymous MR

New Member
لایک ها
245

اگه به اين آسوني بود كه خوب بود چند قرن طول نمي كشيد تا حل شه . جواب سوال بايد يه راه حل قطعي باشه
میشه بگید حل کردن این سوال چه کمکی میکنه یا خواهد کرد؟

PrinceEmilio

New Member
لایک ها
5

اسم كتاب همون مسئله مانتي هاله كه من از طريق مجله دانشمند باهاش آشنا شدم . اين كتاب جزو برگزيدگان امازون در سال 1389 ( ميلاديش نميدونم ) بوده و نويسنده براي حل اون در بعضي جاها رياضي رو عملا كنار گذاشته و نشون ميده كه اين مسئله چطور روانشناسان و فلاسفه رو به خودش جذب كرده و علاوه بر اين سوال به صورتهاي مختلف نشون ميده كه اين مسئله با مفاهيم بنيادي رياضي و امور جاودانه فلسفه سر و كار داره و مي تونه پنجره اي به روي دشواري هاي ما در زمينه عدم قطعيت باشه .

ولي خودمونيم منم همين چند وقت پيش رفتم چند تا كتاب احتمال خريدم تا خودم هم يه دور سوالو بررسي كنم ولي با اينحال بازم فكر مي كنم اگه به همين راحتي بود كه اين همه دانشمند علوم مختلف اين همه به خودشون فشار نمي آوردن و خيلي راحت مي گفتن بر اساس احتمال دري كه انتخاب نكرده . شما موافق نيستين ؟

PrinceEmilio

New Member
لایک ها
5

منم نمي دونم ولي خوب يه كتاب دربارش نوشته شده و منم دوس دارم ببينم نظر شما دربارش چيه و .....

bgo

New Member
لایک ها
397

خب البته به هر کتابی نمیشه اعتماد کرد که..............
کتابایی وجود دارن که توشون مثلن ثابت کرده عدد پی 3.15 هست یا مثلن یه زاویه رو به سه قسمت تقسیم کرده یا نظریه گالوا رو رد کرده یا.............:4::4:

لایک ها
45

اولا احمق نیستن و همه چیز واسشون مهمه که بهش دست پیدا کنن و همه رو متقاعد کنن.در غیر این صورت احمق هستن.........در ضمن اگه این پشتکارشون واسه حل هر چیزی وجود نداشت که دانشمند نمی شدند........!!!! پس مطمئن باش اگه حتی بعد از این همه تلاش به جواب قطعی هم نرسن میدونن تلاششون رو کردن.همینه که میتونن به هر موضوع جدیدی توی علم خودشون دست پیدا کنن.
فکر نمیکنم دانشمندا انقدر احمق باشن رو یه سوالی که جواب قطعی نداره فکر کنن.

بالا