مسابقات ملی دانش آموزی شریف-معما

seraso121

New Member
لایک ها
1
سلام. لطفا پاسخ مربوط به معمای کوکب و ملوک رو مطرح کنید.
پس از انکه کوکب وملوک مماهای کامپیوتری زیادی حل کرده و بسیار ماهر شده اند،عمو حسین می خواهد ان دو را امتحان کند و می
گوید اگر شما من را شگفت زده کردید من به هر دوی شما یک بسته پاستیل میدهم. در غیر اینصورت هیچ چیز به هیچ کدامتان نمی
رسد!برای این کار انها از عمو حسین می خواهند دو عدد محرمانه صحیح y>ویا=x>1را انتخاب کند که مجموع انها کمتر از 100
باشد.سپس مجموع این دوعد را به کوکب و ضرب این دو عدد را به ملوک بگوید.
عمو حسین این کار را می کند. سپس این صحبت ها بین کوکب و ملوک رد و بدل می شود.
ملوک:من نمیدانم ان دو عدد چیست.
کوکب:من هم نمی دانم ان دو عدد چیست.
ملوک:الان من میدانم ان دو عدد چیست!
سپس ملوک دو عدد به ارامی طوری که کوکب متوجه نشود،به عمو حسین می گوید که همان اعدادی بود که عمو در نظر داشت!
کوکب:الان من هم می دانم ان دو عدد چیست!
حال کوکب دو عددی را که عمو حسین در نظر گرفته بود.به او می گوید!
ان دو عدد چه اعدادی بوده اند؟!!
در صورتی که دو عدد به دست نیامدند دو جفت عدد حدس بزنید.
نکته : توجه داشته باشید که اکنون کوکب وملوک خیلی باهوش شده اند و در حل معما ها بسیار ماهر هستند.

Kavoshgar

New Member
لایک ها
479
پاسخ : مسابقات ملی دانش آموزی شریف-معما

یه معمای دو خطی را چه قدر شلوغش کردی . اینو ببین .

SD

لایک ها
282

این سوال با اون سوال فرق داره

math

New Member
لایک ها
1,096

راهنمایی: اگر حل نشد بگید جواب رو بگم ما باید 3 عدد داشته باشیم چون ملوک در 2 عبارت مانده و کوکب هم در 2 عبارت ولی زمانی که ملوک می گوید میدانم (بعد از نمی دانم کوکب ) یعنی 1عدد مشترک بوده ؟!؟!؟!؟!؟!؟

راحت تر شد

manehsan

New Member
لایک ها
701

سلام
[FONT=tahoma, sans-serif]ببین برای سوال اول یک جواب می تونه 2 و 6[/FONT]​
[FONT=tahoma, sans-serif]بقیه را چک نکردم که می تونن جواب باشن یا نه! [/FONT]
[FONT=tahoma, sans-serif]چون نفر اول نمی دونسته که 2 تا عدد چندن، یعنی که عددی که داده شده بیش از یک جفت مقسوم علیه داشته. مثلا 12 که 3و4 و همینطور 2 و 6 را داره.[/FONT]​
[FONT=tahoma, sans-serif]
[/FONT]
[FONT=tahoma, sans-serif]حالا نفر دوم را داشته باش! عدد 8 را می گیره. فکر می کنه که اعداد می تونن 2 و 6 باشن و یا 4 و 4. باز هم نمی تونه تشخیص بده که کدومشونن. چون اگه 4 و 4 هم باشه نفر اول نمی تونسته بفهمه ( 16 = 4×4 = 2×8). پس اون هم می گه نمی دونم.[/FONT]​
[/FONT]
[FONT=tahoma, sans-serif]توجه کن که 12 حاصل ضرب 3 و4 هم هست. ولی اگه دو عدد 3 و 4 باشن به راحتی قابل تشخیصه چون نفر دوم عدد 7 را گرفته که یا 2 و5 هست یا 3 و 4. اگر 2 و5 باشه که نفر اول باید تشخیص می داده ( چون 10 ضرب 2 عدده فقط). پس چون نفر اول نفهمیده 3 و 4 بوده.[/FONT]​
[/FONT]
[FONT=tahoma, sans-serif]حالا که نفر دوم تشخیص نداده یعنی 2 تا عدد 2 و 6 بودن و نفر اول می فهمه که اعداد 2 و 6 بودن.[/FONT]​
[/FONT]
[FONT=tahoma, sans-serif]حالا نفر دوم چطوری می تونه تشخیص بده؟ [/FONT]​
[FONT=tahoma, sans-serif]ببین اگه اعداد 2و 6 باشن نفر دوم عدد 8 را داره. که می تونه 2 و 6 یا 4و 4 باشه. اما اگر 4 و 4 باشه با این سناریو به نتیجه نمی رسیده. ( چون می تونسته 4و4 باشه که این یعنی جمعشون 8 که می تونه حاصل جمع 2 و6 و یا 4 و 4 باشه که قابل تشخیص نیست. یا هم می تونسته 2 و 8 باشه که جمعشون میشه 10 که میتونسته 2 و 8 و یا 4 و 6 باشه!)[/FONT]​
[FONT=tahoma, sans-serif]پس می فهمه که اعداد 3 و 4 هستند.[/FONT]
[/FONT]​

math

New Member
لایک ها
1,096

یک سوال طبق استدلال شما تمامی اعداد مرکب میشه درسته؟

ssrss

New Member
لایک ها
14

من جوابش رو تو بخش المپیاد کامپیوتر شریف نوشتم . ۲و۶ می شه . سوالش چند جای سایت هست

بالا