مشكل در محاسبه عدد اكسايش

pozitrone

New Member
لایک ها
21
سلام.من در مورد مقايسه الكترو نگاتيويته N,Cl گيج شدم!
در كتاب درسي الكترو نگاتيويته نیتروژن 3.1 وکلر 3 نوشته شده است ولی در مورتیمر الکترونگاتیویته نیتروژن 3 و کلر 3.2 نوشته شده است.
حال سوال من این است : الکترو نگاتیویته کدام بیش تر است؟ با توجه به این مسئله سوال 17 تستی مرحله2 دوره 16 را اگر طبق کتاب درسی در نظر بگیریم دو جواب صحیح خواهد داشت چون در گزینه‌ی «د» نیز عدد اکسایش هر دو نیتروژن 3 خواهد بود و هر دو گزینه‌ی «ج» و «د» صحیح خواهند بود.
سوال مهم : عدد اکسایش نیتروژن در NCl3 چيست؟ مثبت 3 يا منفي 3

Mojtaba044

New Member
لایک ها
3
سلام
همونطور که میدونین الکترونگاتیوی یه مقیاس نسبیه و ممکنه یه عنصر تو یه ترکیب دارای یک مقدار الکترونگاتیوی و در ترکیب دیگه ای دارای یه الکترونگاتوی دیگه ای باشه. من فکر میکنم توی این ترکیب عدد اکسایش N -3 باشه.

pozitrone

New Member
لایک ها
21
لطفا با قاطعيت جواب دهيد چون مشابه اين سوال در مرحله 2 دوره 16 امده است.اقاي خلينا لطفا شما كه حكم استاد ما رو دارين به اين سوال جواب دهيد.

khalina

مدیر آیریسک
لایک ها
6,497
پاسخ

[align=justify:a7fee77487]با سلام به شما دوست گرامي،
با تشكر از پاسخ مجتبي خدمت شما عرض كنم كه تمام بچه‌هايي كه براي المپياد آماده مي‌شوند، صاحب نظر هستند و در برخي موارد در مرزهاي علم حركت مي‌كنند :wink:

اما جواب اين سوال:

نكته اول:
اول به ترتيب زير توجه كنيد:

فلوئور - فلزات قليايي و قليايي خاكي - هيدروژن - اكسيژن - بقيه هالوژن‌ها - نيتروژن و گوگرد - و ...

در سري بالا هر چه به سمت چپ حركت كنيم، عدد اكسايش متغيرتر ميشود 8O يعني عناصري كه در سمت چپ قرار دارند در مقابل عناصري كه در سمت راست قرار دارند دچار تغيير عدد اكسايش مي‌شوند. :)

نكته دوم:
در آزمون‌هايي كه در پيش رو داريد در هر گروه (مولكول يا يون چند اتمي) فقط يك اتم را با عدد اكسايش متغير در نظر بگيريد. يعني اگر اعداد اكسايش مولكول NO2Cl از شما خواسته شده است، با توجه به سري بالا، عدد اكسايش O و Cl را ثابت و در متداول‌ترين حالت گرفته و عدد اكسايش نيتروژن را محاسبه كنيد؛ كه در اينجا عدد اكسايش نيتروژن برابر 5+ مي‌شود.

توجه: اين‌كه در بالا گفته شد از نظر علمي توجيه و استدلال درستي ندارد و فقط با توجه به آزمون‌هايي كه در سال‌هاي مختلف ايران و كشورهاي ديگر برگزار شده و يك نگاه آماري، به اين نتيجه رسيده‌ام. پس اگر يك مولكول استثناء بود، نكيد چرا اينجوري شد!؟
از حالا گفتم كه در 99 درصد اوقات اين روش خوب جواب مي‌دهد، اما در برخي اوقات مثل سوال 11 مرحله دوم دوره شانزدهم، ممكن است به جواب نرسيد (البته اين سوال 11 كمي مشكل داره :wink: )

و اما نتيجه:
با توجه به نكات گفته شده فقط در گزينه‌ي «ج» اعداد اكسايش نيتروژن‌ها برابر مي‌باشد.

موفق و پيروز باشيد :p [/align:a7fee77487]

saharnaz

New Member
لایک ها
0
عدد اكسايش كرم در CrO5 +10 است؟
مگه ميشه؟ كرم كه فقط ميتونه اكسايش 2و3 داشته باشه؟

khalina

مدیر آیریسک
لایک ها
6,497
saharnaz گفت
عدد اكسايش كرم در CrO5 +10 است؟
مگه ميشه؟ كرم كه فقط ميتونه اكسايش 2و3 داشته باشه؟
با سلام به شما دوست گرامي،
فكر كنم مولكول (يا كمپلكس) مورد نظر رو اشتباه نوشتيد!
اگر منبعي كه آن را ديده‌ايد هم معرفي كنيد ممنون ميشم :D

septal_2006

New Member
لایک ها
17
با سلام خدمت دوست عزيز ما cro5 هم داریم ولی ساختارش یکم پیچیدس
اتم مرکزی کرم و اتمهای اطراف اکسیژن هستند اما اتمهای اطراف هم با هم پیوند دارند و تشکیل چند مثلث می دهند

saharnaz

New Member
لایک ها
0
سلام فرمولش همون cro5 مطمئنم ولي عدداكسايشش چنده؟

Mojtaba044

New Member
لایک ها
3
سلام
من در مورد سوال بالای صفحه از اقای اسداللهی سوال کردم. ایشون هم گفتن تو این مورد N منفی میشه.

milad_2oo8

New Member
لایک ها
0
سلام سحرناز خانم هر وقت ديدي تركيبي اينجوري ديدي بالاترين عدد اكسايش رو انتخاب كن.توي اين ملكول يعني 6. حرف دوستمونم كاملا صحيحه تو اين ملكول4تا پراكسيد داريم و يك اكسيد...

:wink:

بالا