- ارسال ها
- 690
- لایک ها
- 2,054
- امتیاز
- 0

استیون ویلیام هاوکینگ فیزیکدان نظری و کیهانشناس برجسته انگلیسی است که کارهای علمیاش سابقهای بیش از چهل سال دارد. کتابها و همایشهایش او را به یک چهرهی محبوب در سطح جهان تبدیل کرده است. او که بیش از نیم قرنی است از بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک رنج میبرد پس از این همه سال و پیشرفت بیماری به فردی کاملاً فلج تبدیل شده است. اما این پایان داستان این نابغه حال حاضر نیست! در حالی که سامانه تکلمی که وی ده سالی است از آن استفاده میکند قدری آزار دهنده شده و تنها میتواند با آن یک کلمه در دقیقه صحبت کند، کارشناسان اینتل میکوشند تا این نابغهی دیوانه را - که چهارچوبهای فیزیک و نجوم را به چالش کشیده را - یاری رسانند.
حسگر سامانه فعلی تکلمی هاوکینگ بر روی صورتش قرار گرفته و بر اساس کشش عضلات گونهی او کار میکند. جاستین راتنر، مدیر ارشد فناوری شرکت اینتل در نمایشگاه CES 2013 که چندی پیش در لاسوگاس امریکا برگزار شد اذعان کرد که آقای هاوکینگ با وجود فلج کلی بدن، حرکات جزئی دیگری نیز دارد که میتوان از آنها کمک گرفت. اگر بتوانیم یکی از آنها را به خوبی به کارگیریم، وی میتواند با کدهایی شبیه مورس منظور خود را به طرز سادهتری بیان کند.شرکت اینتل از دهه 1990 میلادی کمکهای فنی زیادی را به این دانشمند معاصر ارائه کرده است، و حالا زمان به روزرسانی این تجهیزات فرا رسیده است. راتنر میافزاید، «تاکنون، این فناوریها چندان مناسب افرادی شبیه هاوکینگ که در روز اطلاعات زیادی را رد و بدل میکند نبوده است. ما موفق به تهیه رابط مبتنی بر کاراکتر تازهای شدهایم که از قابلیت پیشنهاد کلمات بهتری نیز بهره میبرد».طرح اصلی ارتقای ابزار ارتباطی استیون هاوکینگ از ایدهی ابتکاری اینتل برای ایجاد فناوری «کمکهای فراگیر» ناشی شده است. این دسته از گجتها نیازمند زیرساخت پیشرفتهتری است که شامل دوربین، شتابدهنده، میکروفون و دماسنج است؛ بدین ترتیب دستگاه میتواند بیشتر واژههایی که فرد ناتوانی نظیر هاوکینگ - یا هر فرد مشابه دیگر - قصد بیانش را دارد را حدس زده و در تکلم به آنها کمک شایان توجهی کند. از این گذشته، کار با تقویم، مرورگر اینترنت، کار با شبکههای اجتماعی و مطالعه به کار آید.امید میرود که این فناوری جدید به هاوکینگ کمک کند افکار علمی و علاقمندیهای شخصیاش را بیش از پیش ابراز دارد.
جالب است بدانید وی که يکی از سرشناسترين دانشمندان جهان است، در مصاحبهای گفته که بزرگترين راز هستی که وی را در بهت و حيرت فرو برده، پديدهای به نام زن است! وی اذعان میکند، زنان، سراسر وجودشان راز است. شاید او درست میگوید، همیشه پای یک زن در میان است!!!!