مولد !

S_A_M

New Member
لایک ها
413
سلام
یکی از دوستان سوالی مطرح کرده بنده جواب دادم بهشون ولیی خودمم شک کردم شاید منظور یه چیز دیگس!
"
ب
من يه سوال اساسي دارم
داخل كتاب وزارتي فيزيك 1 صفحه ي 58 ميگه: در اين واكنش ها بار هاي مثبت درون مولد از پايانه ي منفي به پايانه ي مثبت منتقل ميشوند
در صفحه ي 61 ميگه : جهت جريان الكتريكي در مدار از پايانه ي مثبت باتري يا مولد به پايانه ي منفي ان است
من گيج شدم ميشه بگين جريان چيه "

darya.f

New Member
لایک ها
114
پاسخ : مولد !

سلام
یکی از دوستان سوالی مطرح کرده بنده جواب دادم بهشون ولیی خودمم شک کردم شاید منظور یه چیز دیگس!
"
ب
من يه سوال اساسي دارم
داخل كتاب وزارتي فيزيك 1 صفحه ي 58 ميگه: در اين واكنش ها بار هاي مثبت درون مولد از پايانه ي منفي به پايانه ي مثبت منتقل ميشوند
در صفحه ي 61 ميگه : جهت جريان الكتريكي در مدار از پايانه ي مثبت باتري يا مولد به پايانه ي منفي ان است
من گيج شدم ميشه بگين جريان چيه "
فک کنم جهت جریان جهت حرکت الکترون ها درنظر گرفته میشه به خاطر همینه 2جمله بالا عکس همن

kian007

مشاور فیزیک
لایک ها
137

خب درسته ديگه
ببينيد جريان داخل مدار تك حلقه از پايانه مثبت به منفي ميره اما داخل مولد از منفي به مثبت در واقع كار مولد جابجا كردن بار از پتانسيل كمتر(پايانه منفي) به پتانسيل بيشتره(پايانه مثبت) گيج شدن نداره كه!

amirhosyn

New Member
لایک ها
86

فک کنم جهت جریان جهت حرکت الکترون ها درنظر گرفته میشه به خاطر همینه 2جمله بالا عکس همن
اخه نميشه جهت جريان جهت حركت بار هاي مثبت فرضي

darya.f

New Member
لایک ها
114

پس همون جواب kian007 باید درست باشه:1:

S.H1997

New Member
لایک ها
241

تا جایی که یادم میاد معلممون گفته بود:
اولی از قدیم قرار داده ولی دومی حقیقته

به خاطر تغییر دادن فرمول ها و...عوضش نکردن!

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

خب درسته ديگه
ببينيد جريان داخل مدار تك حلقه از پايانه مثبت به منفي ميره اما داخل مولد از منفي به مثبت در واقع كار مولد جابجا كردن بار از پتانسيل كمتر(پايانه منفي) به پتانسيل بيشتره(پايانه مثبت) گيج شدن نداره كه!
گفته:مدار یا مولد هر دوتاش رو هم گفته!(جمله ی دومی)

zahra_33

New Member
لایک ها
51

داخل باتری بر عکسه یعنی جریان از پتانسیل کم تر یا همون قطب منفی به پتانسیل بیش تر یا قطب مثبت میره.

S_A_M

New Member
لایک ها
413

بله!
این که یک جهت قرار دادی داریم و.....می دونم!
ولی مفهوم این جمله رو نمی فهمم به نظرم اشتباهه آخه
در اين واكنش ها بار هاي مثبت درون مولد از پايانه ي منفي به پايانه ي مثبت منتقل ميشوند

تورو خدا توضیح بدید!
قاطی کردم:4:

خیلی ممنون واقعا....

amirameli

New Member
لایک ها
46

سلام یکی از دوستان سوالی مطرح کرده بنده جواب دادم بهشون ولیی خودمم شک کردم شاید منظور یه چیز دیگس!"
بمن يه سوال اساسي دارم داخل كتاب وزارتي فيزيك 1 صفحه ي 58 ميگه: در اين واكنش ها بار هاي مثبت درون مولد از پايانه ي منفي به پايانه ي مثبت منتقل ميشونددر صفحه ي 61 ميگه : جهت جريان الكتريكي در مدار از پايانه ي مثبت باتري يا مولد به پايانه ي منفي ان استمن گيج شدم ميشه بگين جريان چيه "
فردا امتحان فیزیک داریم،دعام کنید،عینه جمله معلمو میگم،«در اصل الکترون از پتانسیل کمتر به بیشتر میرود ولی قراردادی ما جهت جریان را از پتانسیل بیشتر (پایانه مثبت) به پتانسیل کمتر (پایانه منفی) میکشیم

S_A_M

New Member
لایک ها
413

فردا امتحان فیزیک داریم،دعام کنید،عینه جمله معلمو میگم،«در اصل الکترون از پتانسیل کمتر به بیشتر میرود ولی قراردادی ما جهت جریان را از پتانسیل بیشتر (پایانه مثبت) به پتانسیل کمتر (پایانه منفی) میکشیم
میشه پست قبلی اون قسمتو که بولد کردم رو توضیح بدید!

لایک ها
46

در اصل انتقال بار از منفی به مثبته.ولی طبق قرارداد انتقال بارو از مثبت به منفی درنظر میگیریم.من دلیل این قرارداد رو نمی دونم یکی میدونه بگه؟

S_A_M

New Member
لایک ها
413

در اصل انتقال بار از منفی به مثبته.ولی طبق قرارداد انتقال بارو از مثبت به منفی درنظر میگیریم.من دلیل این قرارداد رو نمی دونم یکی میدونه بگه؟
fبه این دلیل که زمانی که قرار داد گذاشته بودن فکر می کردن بار ها + می تونن حرکت کنن
و بعدا کشف شد که الکترون ها حرکت می کنند
ولی چون این غلط رواج پدا کرده بود ولی مفهومش درست بود تغیرش ندادن
==============
ممنون دوستان از این که میاین پست های مشابه می ذارین
خیلی لطف دارین لا اقل جواب نمی دین تکراری نذارین......
تجربه شد که دیگه موضوعی رو تو تاپیک مطرح نکنم ......
خصوصی پیگیری کنم بهتره!

amirameli

New Member
لایک ها
46

میشه پست قبلی اون قسمتو که بولد کردم رو توضیح بدید!
باور میکنید خودمم زیاد متوجه نمیشم،ولی تو امتحان تو مدار یا هر جایه دیگه از قطب مثبت به قطب منفی میکشیم جریانو،i،بیشتر همین مورد استفاده قرار میگیره،اون یکی جنبه حفظ داره،:|،اصلا اون اولی رو بیخیال شید، بچسبید به اینکه فقط الکترون از مثبت به منفی میره

متن کتاب فصل سوم:با اعمال پتانسيل به دو سر يک رسانا , الکترونهاي آزاد در خلاف جهت ميدان شتاب ميگيرند و شروع به حرکت ميکنند و اصطلاحا ميگوييم جريان الکتريکي ايجاد شده است.ولی قراراداد در جهت میدانه:|:خ

kian007

مشاور فیزیک
لایک ها
137

آقا يS_A_M عزيز!
سوالي كه شما مطرح كرديد هيچ ربطي به بار قراردادي و الكترون و اين حرفا نداره
نگاه كنيد...در طبيعت يه سري پديده ها خود به خودي هستند مثل همين شارش بار مثبت از پتانسيل بيشتر به كمتر.به خاطر همين هم ميگيم همواره اين اتفاق ميفته
اما....
داخل باتري با طبيعت فرق مي كنه...باتري با صرف انرژي بار مثبتو از پايانه منفي به سمت پايانه مثبت مي بره(يعني به زور!) تا جريان دائمي برقرار شه...
تو كتاب درسيتون يه شكل هست كه جريان آب رو نشون ميده...اونجا هم همينه:آب همواره از ارتفاع بالاتر به ارتفاع پايين تر جريان پيدا مي كنه اما اگه بخوايم جريان دائمي برقرار باشه بايد با پمپ(صرف انرژي) آب رو از ارتفاع پايينتر به ارتفاع بالاتر ببريم
اميدوارم تونسته باشم جا بندازم!!

آخرین ویرایش توسط مدیر
بالا