میزان قطبندگی لانتانیدها

lavazieh

New Member
لایک ها
0
چرا وقتي در سري عناصر لانتانيدي از چپ به راست حركت مي‌كنيم ميزان قطبندگي يون 3+ آنها بسيار آهسته افزايش مي يابد در حالي كه سرعت افزايش قطبندگي يون 2+ در عناصر واسطه خارجي از چپ به راست بسيار سريع است؟

khalina

مدیر آیریسک
لایک ها
6,497
سلام؛
راستش من چيز خيلي زيادي از سوالتون متوجه نشدم :?
اگر ممكنه يك كمي بيشتر توضيح بديد، منظور خودتون رو از قطبندگي واضح‌تر بيان كنيد.
- اگر اين لغت رو براي مفهومي خاص ترجمه كرده‌ايد، نام انگليسي آن مفهوم را بنويسيد. به نظر من قطبندگي بيشتر به polarity مي‌خورد!

lavazieh

New Member
لایک ها
0
منظورم از قطبندگی در ترکیبات یونی در مصاف با یک آنیون نرم است

IrNCO

New Member
لایک ها
42
سلام مهدي
دليل اين امر وجود اثرات نسبيتي در مواد با جرم اتمي بالا است.من كه خودم چيز زيادي ازش نفهميدم(چون همش كوانتمه) .
اميدوارم استاد خلينا لطف كنند اگر كسي توجيه خوبي نداد در مورد اين :!: اثر نسبيت :!: :?: توضيح مفصلي بدن :idea: :?: :idea: :?: :!:
ممنون از سوال جالبت.

milad_hn

New Member
لایک ها
2
سلام من اينو به خود آقاي لاوازيه جواب دادم اون موقع مخفيانه مشاوره ميكردم... :D در لانتانيد ها الكترون از يه عنصر به عنصر ديگه به تراز انرژي 4f اضافه ميشود به علت ضعيف بودن اثر پوششي الكترونهاي بار موثر هسته در سري لانتانيد ها از لانتان تا لوتسيم افزايش و همراه آن اندازه اتمها و يون ها مربوط كاهش مي يابد...جوري كه شعاع لانتان 88/1 و لوتسيم 73/1 است (فكر كنم)شعاع يوني اينا مه 3 بار مثته 1/1 و 1 است...اين اثر مشهور به انقباض لانتانيدي هست...ولي اين اتفاق توي سري عناصر واسطه خارجي با تاثير كمتري ميوفته...اين اون چيزي بود كه من بلد بودم... :wink:

بالا