نگهداری سلول در دمای پایین

ارسال ها
454
لایک ها
472
امتیاز
0
#1
برای نگهداری سلول، اونو در دمای پایین قرار میدن؛ به نظر شما سلول را به تدریج فریز میکنن یا سریع؟ برای جواب خود دلیل قانع کننده ای بیارید
 

M-Mohammadi

New Member
ارسال ها
2,708
لایک ها
3,152
امتیاز
0
#2
پاسخ : نگهداری سلول در دمای پایین

من فکر میکنم باید سریعا فریز بشه. چون اگه به تدریج انجام بگیره ممکنه در اون زمان باکتری ها جذبش بشن. و در کل سلول از بین بره.
 
آخرین ویرایش توسط مدیر

bh2ao

Well-Known Member
ارسال ها
1,549
لایک ها
2,014
امتیاز
113
#3
پاسخ : نگهداری سلول در دمای پایین

برای نگهداری سلول، اونو در دمای پایین قرار میدن؛ به نظر شما سلول را به تدریج فریز میکنن یا سریع؟ برای جواب خود دلیل قانع کننده ای بیارید
سريع فريز مي كنند زيرا اكر اهسته فريز كنند اب در اثر يخ زدن بلور هاي بزرك تري را ايجاد مي كنند ك ب دليل انبساط سلول مي تركد و ازبين مي رود ولي اكر سريع فريز شود بلور هاي ريز يخ تشكيل شده ك مانع از متلاشي شدن سلول مي شود ب همين دليل در در كارخانجات توليد كمبوت و...ميوه هارا سريع فريز مي كنند تا اب در اثر يخ زدن بلور كوجك تري را ايجاد كند و مانع از تركيدن سلول شود
 

mona mehrani

New Member
ارسال ها
2
لایک ها
2
امتیاز
0
#4
پاسخ : نگهداری سلول در دمای پایین

به خاطر اینه که چگالی یخ نسبت به آب کمتره وقتی که سلول منجمد می شه آبی که توی سلوله بر اثر یخ زدن منبسط میشه و با انبساط آب سلول می ترکه حالا هر چی سرد شدن آروم تر باشه بلور ای یخ درشت تر می شن و سلول هم آسیب بیشتری می بینه حالا هرچی این سلول هارو با سرعت بیشتری منجمد کنن بلورای یخ کوچکتر میشه و سلول خیلی خیلی کمتر آسیب می بینه فکر کنما مطمئن نیستم
 

amideoxy

New Member
ارسال ها
658
لایک ها
400
امتیاز
0
#5
پاسخ : نگهداری سلول در دمای پایین

سریع فریز میکنن چون اینجوری بلور نامنظم تر و بالطبع کوچتری تشکیل میشه
 

AminYar

New Member
ارسال ها
516
لایک ها
575
امتیاز
0
#6
پاسخ : نگهداری سلول در دمای پایین

به نظر من خیلی آب سلول مهم نیست. البته در مقایسه با پروتئین ها.
سریع سرد شدن میتونه ساختار های پروتئین ها را فیکس کنه.
 

amideoxy

New Member
ارسال ها
658
لایک ها
400
امتیاز
0
#7
پاسخ : نگهداری سلول در دمای پایین

چه جالب:25:

​یعنی برای اینکه ساختار و محل پروتئین حفظ بشه سریع فریز میکنن؟؟؟
 

AminYar

New Member
ارسال ها
516
لایک ها
575
امتیاز
0
#8
پاسخ : نگهداری سلول در دمای پایین

چه جالب:25:

​یعنی برای اینکه ساختار و محل پروتئین حفظ بشه سریع فریز میکنن؟؟؟
این ایده منه.
 
ارسال ها
960
لایک ها
1,804
امتیاز
0
#9
پاسخ : نگهداری سلول در دمای پایین

نخندینا ولی به حسی از درون میگه آروم فریز میکنن
 

bahar##

New Member
ارسال ها
150
لایک ها
84
امتیاز
0
#10
پاسخ : نگهداری سلول در دمای پایین

در روش معمولی انجماد می توان سلول های انفرادی را با چنان سرعتی منجمد کرد که آب قادر به ساخت کریستا بزرگتری نباشد که سلول ها را نابود کند اما این این کار با ارگان های چند سلولی ممکن نیست .حداکثر می توان سطح آن هارا منجمد کرد....اینم نظر منه..!!!
 

bh2ao

Well-Known Member
ارسال ها
1,549
لایک ها
2,014
امتیاز
113
#11
پاسخ : نگهداری سلول در دمای پایین

نخندینا ولی به حسی از درون میگه آروم فریز میکنن
دوست من در این مورد ب حستون گوش نکنید.................
توضیح:
کم تر بودن چگالی یخ نسبت ب آب پیامد های خطر ناکی برای سلول های زنده دارد.هنگامی ک بافت های زنده منجمد می شوند آب موجود درون سلول ها بر اثر یخ زدن منبسط می شوند.با انبساط آب سلول می ترکد و از بین می رود. هر چه سردشدن آهسته تر صورت گیرد بلور های یخ درش تر می شوند و سلول ها هم آسیب بیش تری می بینند.کار خانه های سازنده ی مواد غذایی منجمد از این ویزگی اب استفاده می کنند و مواد غذایی را ب سرعت منجمد می کنند. در این حالت بلور های یخ بسیار کوچکی تشکیل می شود ک ب سلول های ماده ی غذایی آسیب بسیار کم تری وارد می کند
نتیجه: پس سلول رو سریع فریز می کنند
 
بالا