هیبریداسیون

manehsan

New Member
لایک ها
701
با سلام
من در مورد هیبریداسیون یک مشکل دارم که اگه میشه کمک کنید.
با تشکر
از روی هیبریداسیون شکل هندسی تعیین می شود یا از روی شکل هندسی هیبریداسیون تعیین می شود؟
مثلا ترکیب N(SiH3)3مسطح است و پیش بینی می شود SP3 باشد در صورتی که در واقع SP2 است. (هیبریداسیون N)
مثال دیگر ترکیب O(RuCl5)2خطی است و برای O پیش بینی SP3 می شود (که هم ارز Sd3 است ) اما در واقع Sd است.
راستی در ترکیب آخر مگر O هم پیوند P پای d پای تشکیل می دهد؟

iman HN

New Member
لایک ها
2,646
پاسخ : هیبریداسیون

هیبریداسیون هیچ ربطی به شکل هندسی و شکل هندسی هم هچ ربطی به هبریداسیون ندارن...فقط سر یه سری اتفاقات این دو تا بهم مربوط شدن...الآن شکل پیوند دلتا رو چطور می خواید تصور کنید؟؟؟؟هیبریداسیون رو بیشتر از روی خواص مولکول و نم نگاهی بر ساختار لوییس پیشنهاد می دهند...

manehsan

New Member
لایک ها
701

هیبریداسیون هیچ ربطی به شکل هندسی و شکل هندسی هم هچ ربطی به هبریداسیون ندارن...فقط سر یه سری اتفاقات این دو تا بهم مربوط شدن...الآن شکل پیوند دلتا رو چطور می خواید تصور کنید؟؟؟؟هیبریداسیون رو بیشتر از روی خواص مولکول و نم نگاهی بر ساختار لوییس پیشنهاد می دهند...
با سلام
ببخشید ولی حرف هاتون رد میشه.
پس جداول ماهیت که نشان دهنده تقارن و امکان اوربیتال در یک ترکیب است , الکی است؟به ساختار لوییس ربطی نداره؟

لایک ها
226

پیوند دلتا جه ربطی به هیبریداسون داره؟؟یه ربطایی داره ولی اونطور که شما فک میکنید(حدس میزنم) نیست.

در واقع هیبریداسیون به شکل و ساختار فضایی مریوطه و این دو کاملا نا مربوط نیستن,اصلا دلیل هیبرید شدن اوربیتال ها کاهش دافعه الکترونی هست.

هیبریداسون کاملا به شرایط اتم تو مولکول بستگی داره که یکی از شرایط تاثیر گذار شکل هندسی و فضایی است.

GMOIChO

New Member
لایک ها
101

هیبریداسیون شکل هندسی اتم مرکزی رو تعیین میکنه

برای مثال اخر چرا گفتید در واقع همون sd3 هست؟؟

manehsan

New Member
لایک ها
701

هیبریداسیون شکل هندسی اتم مرکزی رو تعیین میکنه

برای مثال اخر چرا گفتید در واقع همون sd3 هست؟؟
چون از لحاظ تقارن sp3 و sd3 هم ارزند اما از نظر انرژی خیر

iman HN

New Member
لایک ها
2,646

پیوند دلتا جه ربطی به هیبریداسون داره؟؟یه ربطایی داره ولی اونطور که شما فک میکنید(حدس میزنم) نیست.

در واقع هیبریداسیون به شکل و ساختار فضایی مریوطه و این دو کاملا نا مربوط نیستن,اصلا دلیل هیبرید شدن اوربیتال ها کاهش دافعه الکترونی هست.

هیبریداسون کاملا به شرایط اتم تو مولکول بستگی داره که یکی از شرایط تاثیر گذار شکل هندسی و فضایی است.
من فک کنم منظورم رو بد رسوندم....من منظورم اینه که مثلا دو مولکول هم شکل هم می تونن دارای هیبریداسیون متفاوت باشن و این شکل اون جوری که آقا احسان دارن فک میکنن به هیبریداسیون ربط نداره...بلکه به انواع چیز ها ازجمله اندازه لیگاند ها،اندازه خود اتم مرکزی و همچنین الکترونگاتیوی و...می تونه ربط پیدا کنه...
من تو شیمی معدنی هنوز اونقد قوی نیستم اما تا این حد رو حالیمه که پیوند دلتا به شکل مولکول ربط نداره دوست عزیز!!!!!!!

manehsan

New Member
لایک ها
701

من فک کنم منظورم رو بد رسوندم....من منظورم اینه که مثلا دو مولکول هم شکل هم می تونن دارای هیبریداسیون متفاوت باشن و این شکل اون جوری که آقا احسان دارن فک میکنن به هیبریداسیون ربط نداره...بلکه به انواع چیز ها ازجمله اندازه لیگاند ها،اندازه خود اتم مرکزی و همچنین الکترونگاتیوی و...می تونه ربط پیدا کنه...
من تو شیمی معدنی هنوز اونقد قوی نیستم اما تا این حد رو حالیمه که پیوند دلتا به شکل مولکول ربط نداره دوست عزیز!!!!!!!
واضحه.حرف من هم اصلا این نیست.دوباره پست اول را بخونید.

فهيمه

New Member
لایک ها
51

با سلام
با تشکر
از روی هیبریداسیون شکل هندسی تعیین می شود یا از روی شکل هندسی هیبریداسیون تعیین می شود؟
مثلا ترکیب N(SiH3)3مسطح است و پیش بینی می شود SP3 باشد در صورتی که در واقع SP2 است. (هیبریداسیون N)
مثال دیگر ترکیب O(RuCl5)2خطی است و برای O پیش بینی SP3 می شود (که هم ارز Sd3 است ) اما در واقع Sd است.
سلام!
ميدونين فك كنم چون o و n مربوط به تناوب دومن نميتونن بيشتر از sp2 بدن,يني مثلا ي تركيبي پيش بيني sp3 واسش داشتيم ولي فهميديم sp2 ميشه
اينو مدال نقره 3 سال پيش بهمون گفت. يني كلا تناوب 3 به بعد ميتونن sp3 ب بالا داشته باشن (البته اگه من درست يادم باشه!)
ولي حالا خيليم رو اين حرفم حساب نكنين شايد اشتباه باشه! شايدم من از حرف اوشون اشتباه برداشت كردم!
موفق باشيد

آخرین ویرایش توسط مدیر

فهيمه

New Member
لایک ها
51

با سلام
با تشکر
بازم سلام!
من اين سوالتونو پرسيدم, براي تركيب اول بايد حتما فرم رزونانسي كه بيشترين پيوند پاي داره رو درنظر بگيرين و بعد هيبريد رو حدس بزنيد
و تركيب دوم هم امكان نداره sd بشه چون نهايت هيبريد o به 3p و 3s ميرسه كه اونم خيلي نادره => هركي هيبريد تركيب دومو گفته اشتباه گفته!
موفق باشيد.

manehsan

New Member
لایک ها
701

بازم سلام!
من اين سوالتونو پرسيدم, براي تركيب اول بايد حتما فرم رزونانسي كه بيشترين پيوند پاي داره رو درنظر بگيرين و بعد هيبريد رو حدس بزنيد
و تركيب دوم هم امكان نداره sd بشه چون نهايت هيبريد o به 3p و 3s ميرسه كه اونم خيلي نادره => هركي هيبريد تركيب دومو گفته اشتباه گفته!
موفق باشيد.
شیمی معدنی آقابزرگ گفته.:)

لایک ها
206

سلام.
اولاً: چرا میگید ترکیب اول مسطحه؟ به نظر من هرم مثلث القاعده است.
ثانیاً:به نظر من در ترکیب اول N همون هیبرید SP2 و Si هیبرید SP3 را دارد.
ثالثاً:چرا میگید ترکیب دوم خطیه؟ به نظر من که خمیده هست.
رابعاً: چون O دو پیوند داده هیبرید SP را دارد نه SD. لازم به ذکر است که اصلا O زیرلایه D در اختیار ندارد چون در تناوب دوم است.
خواهشاً اگر حرفم غلطه با دلیل بگید چرا غلطه چون با دیدن این پست حسابی گیج شده ام!

manehsan

New Member
لایک ها
701

سلام.
اولاً: چرا میگید ترکیب اول مسطحه؟ به نظر من هرم مثلث القاعده است.
ثانیاً:به نظر من در ترکیب اول N همون هیبرید SP2 و Si هیبرید SP3 را دارد.
ثالثاً:چرا میگید ترکیب دوم خطیه؟ به نظر من که خمیده هست.
رابعاً: چون O دو پیوند داده هیبرید SP را دارد نه SD. لازم به ذکر است که اصلا O زیرلایه D در اختیار ندارد چون در تناوب دوم است.
خواهشاً اگر حرفم غلطه با دلیل بگید چرا غلطه چون با دیدن این پست حسابی گیج شده ام!
به غیر از ثانیا بقیه غلط است.منبع:شیمی معدنی دکتر آقابزرگ

بالا