پاسخ : ویروس یا باکتری؟
ok فقط 1 لطف كن بگو هر كدوم چه طوري تاثير ميزاره؟(صرفا جهت اطلاعات تقريبا عمومي)
1-
Aciclovir : آسیکلوویر ساخت DNAویروس را مهار می کند. این عمل از طریق تبدیل آسیکلوویربه آسیکلوویر تری فسفات و تداخل با آنزیم DNA پلیمراز ویروس صورت می گیرد.
2-
Adefovir : به عنوان مهارکننده آنزیم ترانس کریپتاز معکوس ویروس هپاتیت B عمل کرده و سبب ختم ساخت زنجیرهDNA ویروسی می شود.
3-
Efavirenz : سبب کاهش میزان ویروس HIV در خون شده و از طریق مهار ترنس کریپشن RNAویروس به DNA سبب افزایش تعداد لنفوسیت های CD4 می شود
4-
Ganciclovir :دارو به طور رقابتی سبب مهار DNA پلیمراز و همانندسازی DNA می شود. دارو در برابر CMV، هرپس سیمپلکس تایپ 1و 2، واریسلا زوستر، Epstein-Barr virus و ویروس هپاتیت B فعال است.
5-
Idoxuridine : اين دارو به دليل شباهت با تيميدين باعث مهار تيميديلات، فسفوريلاز، و پلي مراز اختصاصي DNA كه براي مشاركت تيميدين در DNA ويروس ضروري هستند، مي شود. آيدوكسوريدين به جاي تيميدين وارد DNAويروس مي شود و موجب نقصان DNA مي شود و لذا ديگر قادر به عفوني كردن يا تخريب بافت يا تكثير خود نمي باشد. اين دارو در DNAسلولهاي پستانداران نيز وارد مي شود.
6-
Interferon Alfa : انترفرون ها اثرضد ویروس، ضد تکثیر وتقویت ایمنی دارند. فعالیت ضد ویروس و ضد تکثیر آن به علت تغییر در ساخت DNA و RNA و پروتئین های سلولی شامل انکوژن هاست. انتروفرون همچنین باعث کاهش تکثیرسلول و نیز افزایش فعالیت فاگوسیتیک ماکروفاژها و اثرات سمی لنفوسیت ها بر روی سلول های هدف می شود.
7-
Interferon Beta-1A :
اينترفرون Beta-la و beta-lb محصولات پروتئيني هستند كه از روش نوتركيبي حاصل و به منظور تزريق آماده شده اند. اينترفرون beta-la گليكوپروتئيني با 166 اسيد آمينه مي باشد كه از نظر توالي اسيد آمينه ها با اينترفرون انساني يكسان است. اينترفرون ها گروهي از پروتئين هايا گليكوپروتئين هاي طبيعي هستند كه توسط سلول هاي اوكاريوت و در پاسخ به عفونت هاي ويروسي يا ساير محرك هاي بيولوژيك توليد مي شوند. اينترفرون-بتا داراي خواص ضد ويروس، ضد تكثير و تنظيم كننده ايمني مي باشد. مكانيسم عمل آن در بيماري مولتيپل اسكلروزيس كاملاً مشخص نيست. اثبات شده است كه اينترفرون با اتصال به گيرنده هاي خودش در سطح سلول بيان يك سري از محصولات ژني را باعث مي شوند. اعتقاد بر اين است كه اين محصولات ميانجي هاي اعمال بيولوژيك اينترفرون-بتا مي باشند.
8-
Interferon Beta-1-B :
اينترفرون beta-laوbeta-lbپروتئيني داراي 165 اسيد آمينه ولي فاقد زنجيره جانبي كربوهيدرات موجود در اينترفرون انساني مي باشد. اينترفرون ها گروهي از پروتئين ها يا گليكوپروتئين هاي طبيعي هستند كه توسط سلول هاي اوكاريوت و در پاسخ به عفونت هاي ويروسي يا ساير محركهاي بيولوژيك توليد مي شوند. اينترفرون-بتا داراي خواص ضدويروس ، ضدتكثير و تنظيم كننده ايمني مي باشد. مكانيسم عمل آن دربيماري مولتيپل اسكلروزيس كاملاً مشخص نيست اثبات شده است كه اينترفرون ها با اتصال به گيرنده هاي خودش در سطح سلول بيان يك سري از محصولات ژني را باعث مي شوند. اعتقاد بر اين است كه اين محصولات ميانجي هاي اعمال بيولوژيك اينترفرون-بتا مي باشند.
خيلي زياد هست بعضي از انها :
+ منبع :
Antivirals = ضد ویروسها | لیست داروها | DarooYab.IR