يخ زدن آب

IMOgoldmedal

New Member
لایک ها
29
سلام به همه دوستان فيزيكي. من فيزيكي نيستم ولي يه سوال فيزيكي برام پيش اومده . ديگه اگه جاي بدي مطرحش كردم بذاريد به حساب عدم اطلاعم. يه شيشه نوشابه خانواده رو پر آب مي كنيم و درش رو ميبنديم و ميذاريم توي دماي صفر درجه . ميدونين كه آب لوله كشي مخصوصا آب تهران ماشاءا... اينقدر ناخالصي داره كه توي دماي صفر درجه يه ذره هم يخ نمي زنه. خلاصه آب ميرسه به دماي صفر درجه و يخ نمي زنه. وقتي شيشه رو از فريزر بيرون مياريم كاملا مايع است. اما وقتي درش رو باز مي كنيم مشاهده مي كنيم كه آب از بالا و به سرعت شروع مي كنه به يخ زدن. من خودم اين پديده رو با چشم خودم ديده ام . علتش رو نمي دونم ولي فكر كنم به فشار مربوطه. حالا شما دوستان وظيفه دارين اين پديده رو از نظر علمي بررسي كنين و يه دليل منطقي براش بيارين. با تشكر.

ebrahimipho

New Member
لایک ها
0
یا للعجب
هذا شی عجاب
دوستان بفرمایید
راستی یک ذره کمک یک اسپری رو اگر تکون بدین بدنش یخ میشه

p-ghajari

Well-Known Member
لایک ها
311
احسنت ابراهیم.. خیلی چیز با حالی مثال زدی...

البته دوستان یه ذره قبلش نمودار تغییر فاز رو مطالعه کنید...

بعد بیایید توجیح کنید..

sinas1372

New Member
لایک ها
1
زمانی که اب رو توی یخ جال می زاری چون اب انبساط غیر عادی داره تمایل داره که حجمش زیاد شه ولی چون حجم بطری تقریبا ثابت فشار افزایش پیدا می کنه و با افزایش فشار نقطه ذوب پایین می اید( یعنی بجای این که اب در دمای 0 درجه یخ بزنه در دمای کمتری یخ شروع به یخ زدن می کنه )
وقتی که در بطری رو باز می کنی فشارش نا گهان کم می شه و نقطه ی ذوب دو باره همون 0 درجه می شه در نتیجه اب توی بطری که دماش از صفر کمتره بسرعت یخ می زنه

p-ghajari

Well-Known Member
لایک ها
311
نه..انگار ترشی نخورید یه چی میشید..

IMOgoldmedal

New Member
لایک ها
29
البته يه چيز ديگه هم هست. وقتي در شيشه رو باز مي كنيم همون لحظه شروع به يخ زدن نمي كنه. وقتي كه كجش مي كني(مي خواي بريزي توي ليوان) شروع مي كنه به يخ زدن. انگار مي خواد ضايعت كنه. اما مي دانيم كه فشار در لحظه باز شدن شيشه كم مي شود نه در لحظه كج شدن آن. علت اين چيه؟

p-ghajari

Well-Known Member
لایک ها
311
از این پدیده فیلم بگیر بذار تو سایت ما دانلود کنیم ببینیم...

اسکلمون کردیا..

AidinT

New Member
لایک ها
22
من جداً تا حالا این صحنه رو ندیدم!

IMOgoldmedal

New Member
لایک ها
29
اين پديده خيلي نادره. من فقط دوبار تونستم ببينمش. اما علتش رو نمي دونم. از نظر علمي چه رابطه اي بين كج شدن بطري و اختلاف فشار وجود داره؟

mop

New Member
لایک ها
111
IMOیعنی چی؟ International medale olampiad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mahdi73

New Member
لایک ها
71
آقا دلیل اصلیش فشاره چون یک سال سوال امتحانم بود ولی در شرایط شما نمی دونم

f-makvandy

New Member
لایک ها
21
حالا 1 سوال در باره 0 کلوین!
لطفا سریع جواب بدین.
حالت ماده در صفر کلوین چطوریه؟!

یعنی چه اتفاقی براش می افته؟!

این درسته که حجمش 0 میشه؟!

کلوین دقیقا از کجا فهمید این صفر 273- درجست؟!

از یکی شنیدم که از مثبت بینهایت به این صفر رسیده...(توضیح بدید درس گفته یا نه....اصلا یعنی چی؟!
)

Mahdi73

New Member
لایک ها
71
ببین یه نموداری برای فشار-دما است اگر این نمودار را امتداد دهیم در فشار 0 دقیقا صفر کلوین را نشان می دهد

Mahdi73

New Member
لایک ها
71
f-makvandy گفت
حالا 1 سوال در باره 0 کلوین!
لطفا سریع جواب بدین.
حالت ماده در صفر کلوین چطوریه؟!

یعنی چه اتفاقی براش می افته؟!

این درسته که حجمش 0 میشه؟!

کلوین دقیقا از کجا فهمید این صفر 273- درجست؟!

از یکی شنیدم که از مثبت بینهایت به این صفر رسیده...(توضیح بدید درس گفته یا نه....اصلا یعنی چی؟!
)

این چه ربطی به سینماتیک و دینامیک داره؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!

SMASZOP

مشاور فیزیک
لایک ها
529

Pouya_p

New Member
لایک ها
55
پاسخ : يخ زدن آب

Pv/t=ثابت
چون v ثابت است و برابر حجم هوايي است كه بر اثر انبساط آب فشارش زياد شدهاست وقتي در بطري باز ميشه p'خيلي كمتر از p است به همين دليل دما هم خيلي بايين مياد و آب يخ ميزنه اونم فقط سطح چون در تماس با هواست

بالا