يك سوال مكانيك با چندجواب كاملا متفاوت

only physics

New Member
لایک ها
2,386
پاسخ : يك سوال مكانيك با چندجواب كاملا متفاوت

سلام . اگر ماشین ها ترمز کنند جواب حاصل از مستقل از زمان درست است . اما اگر با شتاب حرکت کنند جواب Apt درسته .
وقتي درصورت مسئله بيان شده كه شتاب درخلاف جهت سرعته،مسلما ترمز رخ داده واستفاده ازفرمول مستقل اززمان،مشكلي نداره.
اما بحث اينجاست كه،جواب هاكاملا متفاوتند.....!!!

only physics

New Member
لایک ها
2,386

فکر کنم بشه اينجوری حلش کرد:
برای هر کدوم به طور جداگانه معادله مکان زمان نوشت. و باهم برابر قرار داد تا زمان برخورد بدست بياد . اينجوری به يک معادله درجه دو برای زمان ميرسيم !
شرط وجود جواب و وقوع برخورد، بزرگتر يا مساوی بودن دلتا با صفر هست !
اگر دلتا صفر باشه، يعنی يک بار برخورد رخ ميده.
اگر مثبت باشه، احتمالا يعنی دو بار برخورد رخ ميده، به شرطی که برخورد اول تأثيری در نحوه حرکت متحرکها نداشته باشه !
اينجوری حدی برای فاصله اوليه بدست مياد ! که ميشه جواب مسئله !

به نظرت درسته ؟
چطور ممكنه كه دومتحرك،دوبار برخورد داشته باشند(درصورتيكه درخلاف هم حركت ميكنندومسلما،نهايتا يك برخورد رخ ميده)؟

only physics

New Member
لایک ها
2,386

دبيرم،به استفاده ازفرمول مستقل اززمان،ايرادي نگرفتند.من خواستم جواب خودم روباجواب كتاب(درواقع باجواب آقايhamilton) مقايسه كنم.
گفتم اگه جوابها يكسان باشند،بايدباهم،برابرقرار داده بشن.ازبرابري دوجواب وسپس ساده كردن رابطه ها،يه يك اتحادمربع ميرسيم كه برابربا صفره،يعني دوعامل اتحاد،بايدباهم برابرباشن ودرنهايت(ازطريق اين برابري)رابطه ي مقابل بدست مياد: a1/a2=V1/V2
كه اين رابطه تنهازماني درسته كه زمان متوقف شدن دومتحرك يكسان باشه كه قاعدتا هيچ الزامي وجود نداره كه دومتحرك،دريك لحظه متوقف بشن...
حالا تكليف چيه؟

ب

بصیری

Guest

وقتي درصورت مسئله بيان شده كه شتاب درخلاف جهت سرعته،مسلما ترمز رخ داده واستفاده ازفرمول مستقل اززمان،مشكلي نداره.
اما بحث اينجاست كه،جواب هاكاملا متفاوتند.....!!!
سلام . معنی ترمز اینه که ماشین سمت عقب نمی ره و تهش اینه که وایسه . ولی معنی شتاب اینه که ممکنه عقب هم برگرده . در حالت اول لزومی نداره که دو متحرک همزمان سرعتشون 0 بشه . این زور خودشو می زنه اونم همین جور . اما در حالت دوم اگر همزمان سرعتشون صفر نشه یکی برمی گرده عقب و حالا خر بدو باقالی بدو .

بالا