پاسخ : پوزيترون نوترينو چيست
بله حرف شما درست است و من کلمه ی آشکارسازی رو نباید به کار می بردم . منظورم از آشکارسازی این بود که ردش دیده بشه . مثلا الکترون در بعضی محیط ها از خود ردی بر جا میگذارد . مانند لوله ی پرتو کاتدی یا قرار گرفتن الکترون در میدان مغناطیسی و یک ابر آشکار ساز و دیده شدن مسیر تقریبا دایره ایش .اما تا اونجایی که من میدونم و اطلاع دارم چنین چیزی در مورد نوترینو دیده نشده که یکیاز دلایلش جرم بسیار کوچک و خنثی بودنش هست .
در مورد خورشید هم که گفتین بله درست است . نوترینو های کیهانی بسیار زیادند و حتی ما که روی زمین هستیم از بدن ما تعداد زیادی نوترینو در واحد زمان گذرد . که قسمتی از اینا از خورشید میان و حتی از زمین هم عبور میکنند و از زیر زمین حتی در شب به ما میرسند .
نوترینو ها از بسیاری از مواد میگذرند و به سادگی جذب نمی شوند .
اون واکنشی هم که گفتین بله درسته . مشابه این واکنش ها بسیار است . مثلا با اکسیژن و نیتروژن هم می شود . خلاصه هر اتم و اتم بعدی خود معمولا باعث آشکارسازی نوترینو می شود . چون اگربا اتم های بعدی باشد احتمال انجام واکنش کمتر و کمتر می شود . چون باید تعداد الکترون یا پوزیترون بیشتری کنده شود .
ذرات پادنوترینو هم وجود دارند که مشابه نوترینو ها هستند و توضیح مختصری در یکی از سوالات ده نفر سال گذشته که در فاینال آمد در موردشون داده .
در ضمن من تابش کرنکو رو نشنیدم و چرنکوف رو شنیدم . اگرتوضیحی بدین ممنون میشم .
---- دو نوشته به هم متصل شده است ----
در ضمن منظورم ده نفر فیزیک بود . 92 - 93 .اینم سوالش . مال استاد اختراچیانه .
Binder1ایام محرم الحرام رو هم به همه ی دانش پژوهان تسلیت میگم .