لایک ها
0
با عرض سلام:
شايد سوالام آسان باشد ولي برام مهمه كه بدونم پوزيترون نوترينو چيه؟

لایک ها
0
پوزيترون:ذره اي زير اتمي با بار مثبت كه تقريباً همان جرم الكترون را دارد.
نوترينو:ذره اي با بار خنثي با جرم كم يا بدون جرم كه بر اثر واكنش هاي هسته اي انرژي بيرون مي ريزد.
اين تعريفي است كه در كتاب ها نوشته شده لطفاً اگه مطلب جامعتري داريد بنويسيد

لایک ها
0
[HIGHLIGHT=#9bbb59] [/HIGHLIGHT]
پوزيترون:ذره اي زير اتمي با بار مثبت كه همان جرم الكترون را دارد. این در اصل همان positive electron است که کیهان شناسان آن را پاد ماده ی الکترون می نامند.این گونه ذرات مربوط به ابتدای شکل گیری جهان ما (مهبانگ)می شود.پاد ماده ی هر ذره ای از لحاظ بعضی چیز ها مانند جرم و... مانند ذره اند ولی در مورد چیز های دیگر در تضاد هستند. هر گاه ذره ای بوجود می آید،پاد ماده ی آن هم در همان زمان بوجود می آید.اگر پماده ای با پاد ماده ی خود بر خورد کند کاملا نابود می شود وانرژی به جا می گذارد.

نوترينو:ذره اي با بار خنثي با جرم كم (جرم بسیار کم)كه بر اثر واكنش هاي هسته اي انرژي بيرون مي ريزد.
همین الان میلیونها نوترینو از بدن تو با سرعت نور می گذرند که از طرف خورشید و همراه باد های خورشیدی به طرف زمین می آیند که البته خود باد های خورشیدی در اثر میدان مغناطیسی زمین منحرف می شوند.

برای اطلاعات بیشتر باید کتاب های کیهان شناسی و اختر فیزیکی و یا نجوم خورشیدی و یا فناوری هسته ای را مطالعه کنید.

لایک ها
0
سلام
ممنون
لطفاً يكي بگه دقيقاً اين دو ذره كجاي اتم هستند؟

SOHAIL

New Member
لایک ها
0
پاسخ : پوزيترون نوترينو چيست

سلام بر شما دوست گرامی
سوال خوبی پرسیدی. پوزیترون (ضد الکترون)، ضد پروتون و ضد نوترون در اتم وجود نداره بلکه در ضد اتم وجود داره. ضد اتم ها ضد ماده رو می سازن و در حالت طبیعی در دنیای ما وجود ندارن چون به محض برخورد با ماده نابود میشن.

لایک ها
314

سلام .
پوزیترون ذره ایست که همون طور که دوستان گفتن جرمش با الکترون برابره و بارش هم از نظر اندازه برابره . در وا پاشی های هسته ای دیده شده و آشکار هم شده .
نوترینو : ذره ای است که شبیه نور است . اشتباه برداشت نشود . جرم سکونش بسیار کم است و تا به حال مقدار کران بالای جرم آن را بدست آورده اند و هنوز مقدار دقیقش را نمی دانند . اولین بار چادویک یا پاولی بود که این ذره رو کشف کرد . این ذره هنوز آشکار ( دیتکت ) نشده و فقط یه مقداری قرار می دهن که معادلات تکانه وانرژی را برقرار سازد و از روی همین معادلات بود که اولین بار این ذره حدس زده شد . ینی گفتن برای سازگاری معادلات باید ذره ی دیگری باشد که ندیدیمش و فقط آثارشو میبینیم . اسمشو میزاریم نوترینو .

fatemeh.zar

New Member
لایک ها
253

سلام .
پوزیترون ذره ایست که همون طور که دوستان گفتن جرمش با الکترون برابره و بارش هم از نظر اندازه برابره . در وا پاشی های هسته ای دیده شده و آشکار هم شده .
نوترینو : ذره ای است که شبیه نور است . اشتباه برداشت نشود . جرم سکونش بسیار کم است و تا به حال مقدار کران بالای جرم آن را بدست آورده اند و هنوز مقدار دقیقش را نمی دانند . اولین بار چادویک یا پاولی بود که این ذره رو کشف کرد . این ذره هنوز آشکار ( دیتکت ) نشده و فقط یه مقداری قرار می دهن که معادلات تکانه وانرژی را برقرار سازد و از روی همین معادلات بود که اولین بار این ذره حدس زده شد . ینی گفتن برای سازگاری معادلات باید ذره ی دیگری باشد که ندیدیمش و فقط آثارشو میبینیم . اسمشو میزاریم نوترینو .
سلام
البته نوترینو آشکار شده اما چون سطح مقطعش خیلی کمه آشکار سازیش چندان آسون نیست. اما به هر حال نوترینو های خورشیدی رو تونستن آشکار کنن.
یک روش آشکار سازیش اینه :
اول در جایی زیر زمین آشکار ساز رو قرار می دیم. اونقدر اون رو زیر زمین میذاریم تا تمام ذرات به غیر از نوترینو قبل از رسیدن به اون عمق برهم کنش کنن و در اندازه گیری ما مشکلی پیش نیاد.
خود آشکار ساز معمولا حاوی یه ماده کلردار هست؛ که این کلر با نوترینو واکنش میده و آرگون تولید میکنه. بعد با اندازه گیری تعداد آرگون ها تعداد نوترینو ها رو می فهمن.
همین رو میشه با گالیم و ژرمانیم هم انجام داد.
البته روش های دیگری هم برای آشکار سازی نوترینوها هست. (مثلا تابش کرنکو یا...)

آخرین ویرایش توسط مدیر
لایک ها
314

بله حرف شما درست است و من کلمه ی آشکارسازی رو نباید به کار می بردم . منظورم از آشکارسازی این بود که ردش دیده بشه . مثلا الکترون در بعضی محیط ها از خود ردی بر جا میگذارد . مانند لوله ی پرتو کاتدی یا قرار گرفتن الکترون در میدان مغناطیسی و یک ابر آشکار ساز و دیده شدن مسیر تقریبا دایره ایش .اما تا اونجایی که من میدونم و اطلاع دارم چنین چیزی در مورد نوترینو دیده نشده که یکی‌از دلایلش جرم بسیار کوچک و خنثی بودنش هست .
در مورد خورشید هم که گفتین بله درست است . نوترینو های کیهانی بسیار زیادند و حتی ما که روی زمین هستیم از بدن ما تعداد زیادی نوترینو در واحد زمان گذرد . که قسمتی از اینا از خورشید میان و حتی از زمین هم عبور میکنند و از زیر زمین حتی در شب به ما میرسند .
نوترینو ها از بسیاری از مواد میگذرند و به سادگی جذب نمی شوند .
اون واکنشی هم که گفتین بله درسته . مشابه این واکنش ها بسیار است . مثلا با اکسیژن و نیتروژن هم می شود . خلاصه هر اتم و اتم بعدی خود معمولا باعث آشکارسازی نوترینو می شود . چون اگر‌با اتم های بعدی باشد احتمال انجام واکنش کمتر و کمتر می شود . چون باید تعداد الکترون یا پوزیترون بیشتری کنده شود .
ذرات پادنوترینو هم وجود دارند که مشابه نوترینو ها هستند و توضیح مختصری در یکی از سوالات ده نفر سال گذشته که در فاینال آمد در موردشون داده .
در ضمن من تابش کرنکو رو نشنیدم و چرنکوف رو شنیدم . اگر‌توضیحی بدین ممنون میشم .

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

در ضمن منظورم ده نفر فیزیک بود . 92 - 93 .اینم سوالش . مال استاد اختراچیانه .
Binder1ایام محرم الحرام رو هم به همه ی دانش پژوهان تسلیت میگم .

آخرین ویرایش توسط مدیر

fatemeh.zar

New Member
لایک ها
253

البته من هنوز هم منظور شما از آشکارسازی رو نفهمیدم. مهم نیست.
با تشکر از توضیحات خوبتون.
منظور بنده تابش cerenkov بود که نمیدونم تو فارسی چجوری تلفظش میکنن احتمالا همون چرنکوف باشه.
وقتی یه ذره باردار (مثلا الکترون) توی یک ماده با سرعتی بیشتر از سرعت نور توی اون ماده حرکت کنه این تابش بوجود میاد. نقش نوترینو اونجاست که با برخورد نوترینو با الکترون ، الکترون به چنین سرعتی میرسه. البته این تنها عامل نیست.

fatemeh.zar

New Member
لایک ها
253

بنظر من این سوال جون میده واسه المپیاد نجوم!!! مثل بعضی از سوالای مرحله یک فیزیک امسال که انصافا از مرحله یک نجوم بیشتر به درد نجوم میخورد!!

لایک ها
11

بنظر من این سوال جون میده واسه المپیاد نجوم!!! مثل بعضی از سوالای مرحله یک فیزیک امسال که انصافا از مرحله یک نجوم بیشتر به درد نجوم میخورد!!
ینی الان واسه قبولی المپ نجوم باید میتونستیم اینو حل کنیم؟؟

fatemeh.zar

New Member
لایک ها
253

ینی الان واسه قبولی المپ نجوم باید میتونستیم اینو حل کنیم؟؟
واسه م1و2 که اصلا لازم نیس بتونین!
الف سوال در سطح اثبات رابطه طول موج اثر کامپتون هست و با ایده (!)ی تقریبا مشابه.
ب ساده کردنه. ج هم یه ایده کوچولو میخواد فقط فکر کنم!
د هم توش بوی تحلیل داده میاد!
ولی این آدمایی که من دیدم همچین سوالایی نمیدن. حالا نمیدونم این موضوع خوبه یا بد!

بالا