shallaleh

New Member
لایک ها
141
پاسخ : پیوند های پی و سیگما

دوستان من فكر ميكنم سيكما از پاي قوي تره تو چند كتاب مرجع هم نوشته...
بله...منم تو کتابا دیدم که نوشته سیگما از پی قویتره... ولی کتابا عموما استثناهارو در نظر نمیگیرن... این موارد رو باید از رو نمودارها و جدولها و اعدادی که توشون هست بدست آورد...

دلیلش مربوط میشه به بالا بودن بار موثر هسته و چگالی بالای ابر الکترونی ...اتفاقا چند ماه پیش هم همین بحث بود تو یکی از تاپیکا که اونجا دلیلشو گفتم... امیدوارم استدلاله درستی باشه!!
اینم همون تاپیک(تو چند پست اول نوشته!):
http://www.irysc.com/forum/t4839/

tesukuyomi

New Member
لایک ها
112

راستی توجیه لزوم عمود بودن اوربیتال های پای را می توان در بحث آروماتسیته به خوبی فهمید
حالا یک سوال:
آیا سه کربن با هیبرید sp2 می توانند تشکیل حلقه بدهند؟ چرا؟ و اگر آره در چه شرایطی؟

Sepehr rs

New Member
لایک ها
66

دقيقا درست ميگيد... منم نگفتم قطعا كتاب هاي مرجع درست نوشتند...گفتم كتاباي مرجع اينطوري نوشتند كه سيكما قوي تره ... منم فكر ميكنم به بار موثر هسته مربوط بشه... در ضمن شيمي يه جورايي علم استثنا هاست!!! ما بايد اكثريت رو در نظر بگيريم...
:4:

tesukuyomi

New Member
لایک ها
112

در اکسیژن و فلوئور که برعکسه

ghazaalqsm

Well-Known Member
لایک ها
260

پيوندپي سه جوره ياPxياPyياpz بستگي به محورفرضي اي داره كه روش تشكيل ميشه

بهراد

New Member
لایک ها
214

خب بار موثر فسفر از نيتروژن بيشتره، ولي پيوند پاي فسفر از سيگماش ضعيفتره... چرا؟!؟

shallaleh

New Member
لایک ها
141

خب بار موثر فسفر از نيتروژن بيشتره، ولي پيوند پاي فسفر از سيگماش ضعيفتره... چرا؟!؟
درسته بار موثر هسته بیشتری داره...ولی خب شعاع بزرگتری هم داره و میتونه ابر الکترونی رو پراکنده کنه در نتیجه دافعه دو ابر الکترونی کمتر و پیوندی که میده پایدارتر و قویتر خواهد بود...:39:

shallaleh

New Member
لایک ها
141

آیا سه کربن با هیبرید sp2 می توانند تشکیل حلقه بدهند؟ چرا؟ و اگر آره در چه شرایطی؟
اگه منظورتون همون سیکلوپروپان خودمونه:4:! که من چیزایی میدونم رو میگم حالا شاید به جواب برسیم!:39:
در سیکلوپروپان همپوشانی اوربیتال sp[SUP]3 [/SUP]نمیتونه ایجاد حلقه کنه و کرنش زاویه ای بالایی داره!...
واسه کاهش کرنش زاویه ای در کربنها، در اوربیتالهایی که تشکیل حلقه میدن خصلت p زیاد میشه و پیوندهای C--H هم خصلت s زیاد میشه !
برای ایجاد خصلت s در پیوند کربن-هیدروژن، اوربیتالها با هیبرید sp[SUP]2 [/SUP]همپوشانی میکنند که خود موجب بزرگ شدن زاویه میشود!... ولی در پیوند کربن-کربن اوربیتالها خصلت p بالایی دارن!

tesukuyomi

New Member
لایک ها
112

پیوند کربن-کربن که در سیکلو پروپان دارای هیبرید بینابین sp4&sp5 می باشد و اون رو به هسته دوست در واکنش های افزایشی تبدیل کرده! منظور من هیبرید sp2 به صورت اسمی می باشد، چیزی مثل کاتیون سیکلو پروپنیل که هر سه کربن اون هیبرید اسمی sp2 رو دارن!

Sepehr rs

New Member
لایک ها
66

من فكر ميكنم سيكما از پاي قويتره بخاطر اثر همپوشاني و فاصله ي بين دو اوربيتال هنگام بر قراري پيوند (حالا يا سيكما يا پاي)

بالا