چند تا سوال از کتاب چگونه ... قسمت گاز ها

لایک ها
521
درست فکر میکنی! فشار بخار A برابر 58.4 میلی متر جیوه هستش، پس برای اینکه A با بخارش در تعادل باشه طبق این راه حل باید حداقل 0.302 مول از A داشته باشیم توی ظرف 100 لیتری:
(n=PV/RT=(58.4/760)*100/(0.082*(273.15+37
حالا که 0.2 مول از A داریم پس همش در فاز گازی موجوده...
همین محاسبه رو اگه در مورد B انجام بدید به این نتیجه میرسید که مقدار مولی که از B موجوده توی ظرف بیشتر از حداقل مقداریه که برای تعادل مایع-گاز لازمه

farshad_d

New Member
لایک ها
14
خیلی ممنون آقای توکلی به خاطر جواب.اینو در نظر نگرفته بودم.یه سوال دیگه دارم.میشه درباره تعادل مایع گاز یه ذره توضیح بدین؟چطوریه؟

لایک ها
521
خواهش میکنم... منظورم اینه که اگه یه مقدار آب رو داخل یه طرف در بسته با حجم ثابت بریزیم، دو حالت داره:
1- آب شروع میکنه به تبخیر سطحی تا اینه فشار H2O در فاز گازی برابر شه با فشار بخار توی اون دوما... در این حالت سرعت تبخیر سطحی با سرعت میعان برابر میشه و مایع و گاز با هم در تعادل هستن و فشار بخار هم دیگه تغییری نمیکنه... چون به ازای هر مولکولی که از فاز مایع به فاز گاز میره یک مولکول هم از فاز گاز میاد به فاز مایع...
2- مقدار آب کمه و بر اثر تبخیر سطحی همه ی آب تبخیر میشه و فشار گاز کمتر از فشار بخاره توی اون دوما... در واقع آب میخاد اینقدر تبخیر شه که فشار H2O در فاز گازی با فشار بخار توی اون دما یکسان شه، ولی خوب همش تبخیر میشه و نمیتونه برسونه!
توی این سوال برای B حالت اول اتفاق میفته و برای A حالت دوم

farshad_d

New Member
لایک ها
14
خوب برای حالت دوم که یه مقداریش مایع میشه باید مول اون مقدار باقی مانده رو در فشار بخار مایع در اون دما ضرب کنیم بعد با فشار اون یکی دیگه که کاملا در فاز گازیه جمع کنیم درسته؟

لایک ها
521
باید فشار بخار مایع رو با فشار اونی که کاملا در فاز گازیه جمع کنید

zeynab2010

New Member
لایک ها
3
سلام ....... ببخشيد ميدونم اين تاپيك مربوط به قسمت گازهاست ولي به توصيه آقاي توكلي تاپيك جديد ايجاد نميكنم همينجا مي پرسم
سوال 13-26 از فصل خواص محلولها جوابش درسته ؟ من يه جواب ديگه ميارم ، اگه درسته ميشه راه حلشو بگين. tnx

mobtaker

New Member
لایک ها
36
نه درسته

یه دستگاه 2 معادله 2 مجهول می خواد
ببینید اگه نشد بگید تا بنویسم

zeynab2010

New Member
لایک ها
3
ممنون بالاخره آوردم جاي جرم مولي تولوئن و بنزنو برعكس ميذاشتم. ديگه داشت اعصابم خورد ميشدا

mobtaker

New Member
لایک ها
36
منم اومدم حل کنم وقتی دیدم جرم ها رو جابجا داده حدس زدم که ان اشتباهو کرده باشین

بالا