AminYar

New Member
لایک ها
575
پاسخ : چه موسیقی گوش کنیم؟چگونه اهنگ بسازیم؟

استاد درنده
با وجود احترام و ارادت زيادي كه نسبت به شما به عنوان يك شخصيت برجسته المپيادي دارم ولي با تمامي حرفاتون مخالفم!اولا كاملا مشخصه كه مقاله اي كه شما آورديد كپي يك مقاله يه سايت ايراني بوده.ببينيد خيلي اعتباري به اينجور سايت ها نيست چون اينا ميخوان فقط يه چيزي گفته باشند و معمولا هم بلوف ميزنند.شرط ميبندم دكتر هايي كه اسمشون در مقاله شماست چيز ديگه اي ميگفتن و نويسنده اون سايت فقط برداشت خودش را نوشته!!!
بگذريم.شما گفتيد كه موسيقي سبب برهم زدن اعصاب و آسيب جسمي ميشه!!! اين عقيده كاملا اشتباهه.چرا كه وقتي مغز شما در حال دريافت اطلاعات يك موسيقي خوب است پالس هاي عصبي ايجاد ميكند كه سبب هماهنگ شدن هرچه بيشتر اعضا بدن ميشود.به اين ميگن هارموني! اصلا چرا شما زماني كه به آهنگ زيبا گوش ميدهيد تا مدت ها مغزتان آن را براي خودش تكرار ميكند؟ درصورتي كه شايد به اين راحتي نتواند قضاياي رياضي را پردازش كند؟ دليلش همين است كه سيستم اتونوم شما به راحتي با موسيقي هماهنگ ميشود و مغز شما تمايل دارد بارها اين هماهمنگي را به وجود بياورد.
در فرهنگ ما هم هست كه چقدر موسيقي خوب ميتواند باعث شادي و آرامش روان شود. هم چنين بسياري از عرفا چون درويش خان موسيقيدان هاي بزرگي بودند.بعد شما فرموديد بسياري از موسيقي دانان ديوانه شدند!!!مثالي ميزنم تا قضيه روشن تر شود.استيون هاوكينگ را كه ميشناسيد. من ميتونم بگم هركي فيزيك ميخونه در نهايت فلج ميشه. مثالهايي كه شما ميزنيد براي همه موسيقي دانان صدق نميكند.بتهون سندرم ناشنوايي مادرزادي داشت و خودش ميدونست كه يه روزي ناشنوا ميشه. جالبه كه سمفوني هاي زيادي از او بعد از ناشنوايي اش به چاپ ميرسه كه همگان را شگفت زده ميكنه. اينم بشنويد: بتهوون يكي از اين سمفوني ها را كه اسمش يادم نيست در جلوي مردم زماني كه ناشنوا بوده اجرا ميكنه. و مردم اونقدر به وجد ميان كه بارها او را تشويق ميكنن و او نميتوانسته بشنوه چي داره ميزنه. يادمه در مقاله اي خوندم كه هوش موتزارت و بتهوون با انيشتين برابري ميكرده و حتي موسيقيدان ها مغز هايي بس پيچيده تر از رياضي دانها دارند(قابل توجه شما!!!)اصلا موسيقي همان رياضي است.موسيقي يعني چي؟ يعني آوايي منظم در فواصل زماني مشخص. خيلي از مفاهيم نظم موسيقي از نظم رياضي منشاء ميگيرد. كافي است كمي تئوري موسيقي مطالعه فرماييد!
اين كه ما چجوري از موسيقي استفاده ميكنيم دليل اين نميشه كه موسيقي هوس آلود و شيطاني است(خدايي اين يه مورد را از شما انتظار نداشتم) ما بسياري موسيقي مذهبي داريم.اصلا چرا اينقدر مداحي رونق دارد.چرا قرآن با صوت خوانده ميشود؟
اين ها همش نشان ميدهد كه موسيقي چيز فراتري از فرمايش هاي شماست!
البته قبول دارم موسيقي ميتواند بر ساير فعاليت هاي مغز اثر بذارد و براي همين هم ميگويند در زمان امتحان ها به موسيقي گوش ندهيد چون مغز شما عاشق موسيقي است!
فكر كنم كلا منظور شما موسيقي هايي نظير hard rock,punk rock, metalica, ... بوده است.كه البته توصيه ميكنم اين ها را هم حداقل براي يه بار گوش بدين.من كه خودم خيلي خوشم نيومد.
موسيقي يكي از عالي ترين هنر هاست. هنر شعر هم يكي از هنر هايي است كه به خدمت موسيقي در مي آيد. آهنگ ها براي خودشان شخصيت دارند و اين وابسته به انديشه ايست كه پشت ساخته شدنشان است.اميدوارم با عرائض بنده كمي راغب شده باشيد هر چند وقتي به موسيقي گوش بدهيد. باور كنيد نه دينتان به خطر مي افتد و نه آينده تان.موفق باشيد انشاالله...

آخرین ویرایش توسط مدیر

darrande

Well-Known Member
لایک ها
811

خب خوب نکته ای رو اشاره کردید! من با اصل موسیقی مشکلی ندارم با این موسیقی های تند (منظورم فقط رپ نیست) هست که...
خب بقیه رو بعدا میگم الان باید برم سنجش
موفق باشد

ghasedak r

New Member
لایک ها
423

موسیقی غذای روح هر کسی متناسب باشخصیت و سلیقه اش ب صدای 1 فرد خاص گوش میده اره من خیلی شنیدم ک میگن همه بهش جنبه کلیت میدن در حالی ک اسلام با همه موسیقی ها 1 جور برخورد نکرده استفاده از ساز و موسیقی مثل استفاده از دارو حالا اگه هر چی دوست داشتی ک با بدنت سازگاری نداشت خوردی درست مثل تاثیر مخرب اهنگیه ک مناسب شخصیت ما نیست در ضمن شما اگه هی فرمول بخونی یا اصلا کتاب بخونی ازمایش کنی تحقیق علمی انجام بدی و...........بالاخره 1جایی میبری حتی اگه عاشق اون فعالیت باشی از 1 جایی ب بعد روحت واقعا خسته میشه و موسیقی مفید واقعا تو ارامش موثره شکی درش نیست ساز زدنم بنظر من 1 کار از ته دل ما احساسمونو جمع میکنیم تو انگشتامون و بیانش میکنیم حالا اگه این درد یا شادی چیزی باشه ک نتونیم ب زبون بیاریم میدونید چ بلایی سر جسم و روحمون میاره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟بر هیچ کس بوشیده نیست ساز 1 هم دم حتی اگه حرفه ای نزنی یا کسی بهت گوش نده حداقلش اینه ک دل خودت اروم میشه و این بنظرم مهم ترین هدف کسیه ک ساز دستش میگیره معمولا نوازنده ها ادمایی ارومی هستن . اما تو کشور ما بعضی خواننده ها ک نمونش در بالا ذکر شد ک اصلا سبک مخصوص خودشونو دارن و ب تقلید از دیگران میخوان 1چیزی بخونن و فقط برای شهرت این کارو میکنن .هدفشونم همینه نابود کردن 1سری ارزش و رواج تکه کلام و نماد های وحشتناک با معانی خیلی مزخرف ک خیلی ها بی دلیل فقط از سر بیروی کورکورانه ازش استفاده میکنن .این افراد موسیقیو با چیزای دیگه اشتباه گرفتن در ضمن بگم بنظر من این قبیل افراد اصلا هنرمند و موسیقی دان نیستن و برعکس باعث تخریب اذهان و تفکر منفی میشن نمونش حرفهای بعضی دوستان .اما هنرمند واقعی با دلش ساز میزنه و با نواختن اهنگ روحشو سیراب میکنه ک هیچ سنخیتی هم با اسلام نداره در ضمن اگه با موسیقی انس داشته باشید و درکش کنید معنی این حرفمو خیلی خوب میفهمید دقت کردی گاهی ک اهنگ گوش میدیم غم خواننده رو حس میکنیم تو صداش احساس میکنیم میفهمیم چی میگه درکش میکنیم احساس میکنیم هر چی میگه میغهمیم و برای ما هم اتفاق افتاده و فقط 1 خواهش ازتون دارم ادمای لاابالی ورو ک بخاطر ثروت و شهرت دست ب این کارا میزنن با هنرمند یکی ندونین

آخرین ویرایش توسط مدیر

AminYar

New Member
لایک ها
575

خب چطوره که در مورد انواع موسیقی صحبت کنیم؟
مثلا از موسیقی ایرانی شروع میکنیم...
1- به نظر شما جایگاه موسیقی ایران چگونه است در دنیا؟
2- کدوم سبک موسیقی ایرانی را از همه بیشتر دوست دارید؟
3- چگونه میشه موسیقی ایرانی را گسترش داد؟

خوشحال میشم در این زمینه نظراتتان را بنویسید.:91:

Nima138

Well-Known Member
لایک ها
527

ما نمی تونیم بگیم که کدوم موسیقی خوبه و کدوم بده.چون در تخصص ما نیست،راجع به اینم فکر کنید هر کس هر چی دوس داره گوش میده چون سلیقش فرق داره پس کلا بیخیال این شید که بگید کدوم بده کدوم خوبه.

اما وقتی از لحاظ موسیقی و از لحاظ تخصصی به موسیقی های اطرافمون نگاه کنیم می بینیم که موسیقی ایرانی به جز سنتی اصلا موسیقی نیست که،یه مش چرت و پرته،تو ایران فقط موسیقی سنتی رو بهش میشه گفت موسیقی،اما همون آهنگ های حروم و زشت و ناپسند و خشن و .... ... ..... همشون از لحاظ موسیقی صحیح هستن و آهنگسازا و خواننده هاشون دارن زحمت می کشن،طبق قوانین موسیقی آهنگ سازی می کنن.به هر حال هر کی تو سبک خودشه
مثلا متال که 21 22 تا شاخه داره خواننده ها و آهنگ سازای خوبی هم داره که از سبکشون دفاع کنن،طرفدارای خودشم داره،سبک رپ و هر چیز دیگه هم طرفدارا و آهنگ سازا و خواننده های خودشو داره.

اما ایرانی....اصلا بهش فکر نکنید فقط طرفدار داره!اون وقت سنتی ایرانی طرفدار نداره،این یعنی اشتباه دیگه...امن نمی فهم یه ریتم خالی با یه مشت شعر بی معنی چه زیبایی داره؟؟کجاش آهنگه؟؟هر کی پیدا میشه میاد برای ما میشه خواننده...چرا ما نباید تلاش کنیم که کارارو به بهترین شکل انجام بدیم؟؟چرا فقط باید بگیم سبکای دیگه بدن هر کی متال گوش میده آدم خلافی هر کی رپ گوش میده جزو اراذل و اوباشه؟؟تازه القاب و سبک های دیگه بماند.

Fallen

Well-Known Member
لایک ها
760

من هم این حرفو قبول دارم اصلا موسیقی بحث زیبایی شناختیه و با توجه به این که هر کس برا خودش گوش میده کلا سلیقه ای هست

اصلا تشخیص خوبی و بدی موسیقی در تخصص هر کس هست ولی فقط برای خودش

در باره موسیقی سنتی هم فرق نمیکنه چه نوع موسیقی باشه .... باز هم موسیقی نیست !!

اصلا شما طرز نواختن ساز های سنتی رو اگه بدونید همشون گوشی اند و نت به زور وارد کار شده تا جایی که در بعضی ساز های سنتی

( از جمله ساز های ایرانی ) ربع پرده هم داریم . موسیقی سنتی رو نباید قالبی پذیرفت بلکه باید فقط سبکش رو از اون برداشت و بعد نوع

علمی اون رو با توجه به علم آهنگ سازی ساخت . هیچ تناقضی هم ندارند چون سبک تغییر نکرده .

من کتاب گیتار فلامنکو ( سنتی اسپانیا ) ی خوان مارتین رو که دیدم نوشته بود ما کلا از نت استفاده نمی کنیم و این نت هایی هم که می بینید

توی این کتاب برای راحتی کارتونه !

برای دفاع از ایده ی علمی کردن موسیقی سنتی هم این رو بخونید :

مود هایی در موسیقی کلاسیک هست مانند بوره - لندلر - منوئت که همشون سبک های موسیقی دهاتی هستند !!!!

آهنگسازی چون باخ آهنگی در سبک بوره ساخته که اصلا مال دهاتای مرکز فرانسه هست !! خیلی هم علمی و قشنگ و اون سبک هم حفظ شده

به نظر من اگه در موسیقی سنتی خودمون نت رو بپذیریم و اونو به عنوان یک چیز اضافه ندونیم ( باور کنید سه تاریست میشناسم از نت متنفره )

موسیقی سنتی ما پیشرفت میکنه و میشه یه چیزی در حد کلاسیک (دهاتی !!!!!)‌ اروپایی . گسترش هم پیدا میکنه

و البته جدا از شعر . ریتم هم باید معنی داشته باشه !‍ باور کنید هر ریتمی و هر نتی و هر قطعه ای یه معنی میده

و وقتی این معنی ریتم با معنی شعر ناسازگاره و صدای ناسازگار خواننده هم میاد روش دیگه افتضاح میشه

خوندنی که به دل بشینه به فاکتور هایی از جمله :‌ ریتم و شعر و تنظیم و صدا باید با هم مچ باشند ولی الان خواننده ها به جای اینکه

دنبال شعر و تنظیمی باشن که به هم و به صداشون بیاد دنبال مقدار در آمد زایی شعرند !‌ فقط بدبختی پاپ فارسی هم نیست

( دقت کنید که جاز و رپ و راک و ... زیر مجموعه پاپ هستند )

آخرین ویرایش توسط مدیر

AminYar

New Member
لایک ها
575

یکی از مشکلاتی که در زمینه ترویج موسیقی ایرانی(سنتی، پاپ، ...)وجود دارد عدم توجه رسانه های جمعیه.
من واقعا نمیفهمم چرا آهنگ هایی که مجوز دارند و جوان پسندانه اند در رادیو و یا تلویزیون پخش نمیشه!
شما بشینین به رادیو آوا گوش بدین میبینین بعد از مدتی آهنگ های تکراری میذاره.
چرا اینطوریه؟ چرا نباید آهنگ های خواننده های پاپ ایرانی(رضا صادقی،بنیامین،گروه آریان،..) در رادیو پخش بشه؟
چرا نمایش دادن ساز در تلویریون حرامه ولی خوندن در آن مشکلی نداره؟
کسی جوابی داره؟

crazyboy

New Member
لایک ها
539

یکی از مشکلاتی که در زمینه ترویج موسیقی ایرانی(سنتی، پاپ، ...)وجود دارد عدم توجه رسانه های جمعیه.
من واقعا نمیفهمم چرا آهنگ هایی که مجوز دارند و جوان پسندانه اند در رادیو و یا تلویزیون پخش نمیشه!
چرا اینطوریه؟ چرا نباید آهنگ های خواننده های پاپ ایرانی(رضا صادقی،بنیامین،گروه آریان،..) در رادیو پخش بشه؟
کسی جوابی داره؟
چون تو نمایش دادن آلت موسیقی نمایان میشه و ...
فکر کنم دلیلش همین باشه :4:

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152

کسی جوابی داره؟
به نظر من خیلی از این اهنگهایی که مجوز هم دارند حرام هستند من شنیدم به هر خواننده ای که تو ایران باشه مجوز میدن. من خودم ترجیح میدم به موسیقی بی کلام که موجب ارامشم میشه گوش بدم چون اکثر موسیقی هایی که مردم گوش میدن فقط ایجاد هیجان میکنه. من یه تحقیقی رو بچه های کلاسمون کردم( برا درس امار) دیدم بچه هایی که به موسیقی های پر طنش گوش میدن بسیار عصبی تر از کسانی هستند که به موسیقی های ملایم تر گوش میدن و این افراد هم عصبی تر از کسانی هستند که به موسیقی های بی کلام ملایم گوش میدن. اگه واقعا هدف از گوش کردن موسیقی رسیدن به ارامشه پس به نظرم فقط باید موسیقی بی کلام گوش کرد یا بعضی از موسیقی های سنتی. من هر وقت ناراحت و عصبی هستم چون تو نقاشی مهارت دارم یه اسکیس ساده میزنم و ناراحتیم رو اونجا انتقال میدم بعضی هاشون رو دور میریزم ولی اکثرش رو دارم و وقتی بهشون نگاه میکنم خندم میگیره که از چه چیزی ناراحت و عصبی بودم! و هیچوقت به موسیقی گوش ندادم چون بنظرم حالم رو بدتر میکنه.(بجز همون بی کلام که گفتم.)

darrande

Well-Known Member
لایک ها
811

خب آقای طبق درخواست آقای امین یار ما هم یه لینک میذاریم با عنوان موسیقی از نظر فقه و قرآن(علمیش رو گفتیم که گفتید دکتر اشتباه کرده اینم طبق دین مبین اسلام)
http://www.maarefquran.org/files/pdf/1024.pdf

AminYar

New Member
لایک ها
575

خب آقای طبق درخواست آقای امین یار ما هم یه لینک میذاریم با عنوان موسیقی از نظر فقه و قرآن(علمیش رو گفتیم که گفتید دکتر اشتباه کرده اینم طبق دین مبین اسلام)
http://www.maarefquran.org/files/pdf/1024.pdf
مرسی از اینکه ما را آگاه کردین.

بالا