چگونه بعضی از سلول ها وارد فاز g0 می شوند؟

sara*

New Member
لایک ها
60
پاسخ : چگونه بعضی از سلول ها وارد فاز g0 می شوند؟

فاز g0 دوره‌ای در چرخهٔ سلولی هستش که سلول در اون به صورت ساکن باقی می‌مونه به این معنی که به نظر می‌رسه سلول در یک فازg1 طولانی قرار گرفته‌ که سلول تقسیم نمی‌شه و حتی آماده‌سازی برای تقسیم را انجام نمی‌ده.

سلول های عصبی و سلول های ماهیچه قلب پس از بلوغ و تکامل، وارد این فاز می‌شن (یعنی تقسیم نمی شن) ولی کارهای اصلی خودشون رو تا آخر عمرشون انجام می‌دن.

NiLOOFAR-Z

New Member
لایک ها
161

یه آزمایشی هست که میگه سلول های سالم وقتی یه سطح رو پر میکنن دیگه تقسیم نمیشن. اون موقع میرن تو فاز g0 تا زمانیکه سلول های کناریشون از بین برن.

لایک ها
472

آیا میشه کاری کرد تا سلول های سرطانی وارد فاز g0 شوند؟

amideoxy

New Member
لایک ها
400

و یه سوال دیگه

اگه چنین دارویی هست تو درمان سرطان ازش استفاده میشه؟

Ardavan

Well-Known Member
لایک ها
428

آیا میشه کاری کرد تا سلول های سرطانی وارد فاز g0 شوند؟
چرا این سوال بدون جواب مونده و کسی جواب نمی ده ؟؟؟ بعد از این همه مدت ؟؟!
به نظرم باید بشه !! چون ورود به این دوره در اثر برهم کنش پرتیئن های سیکلین و cdk است . اما احتمالا این کار هزینه زیادی دارد .....

Mehdi.IBO

New Member
لایک ها
2

چرا این سوال بدون جواب مونده و کسی جواب نمی ده ؟؟؟ بعد از این همه مدت ؟؟!
به نظرم باید بشه !! چون ورود به این دوره در اثر برهم کنش پرتیئن های سیکلین و cdk است . اما احتمالا این کار هزینه زیادی دارد .....
سلول هایی که وارد فاز g0 می شن دیگه فاقد آنزیم هلیکاز(شکافنده دو رشته dna) و dna پلیمراز میشن بعد دیگه نمی تونن وارد فاز اس بشن و دی ان ای خودشونو همانند سازی کنن
در واقع اینها به طور ذاتی تو فاز g0 قرار دارن یعنی فقط این طوری به وجود میان که یه سری سلول بنیادی سیگنال خارج سلولی تمایز رو میگیرن و میشن سلول عصبی که دیگه اون دو تا آنزیم رو نداره
پس از نظر علمی نمی توان سلولی را زورچپون وارد فاز g0 کرد بلکه باید این امکان در اول بصورت ذاتی باشن و ذات سلولهای ماهیچه ای اسکلتی و عصبی اینه که اون دو تا آنزیم رو نداره

Ardavan

Well-Known Member
لایک ها
428

سلول هایی که وارد فاز g0 می شن دیگه فاقد آنزیم هلیکاز(شکافنده دو رشته dna) و dna پلیمراز میشن بعد دیگه نمی تونن وارد فاز اس بشن و دی ان ای خودشونو همانند سازی کنن
در واقع اینها به طور ذاتی تو فاز g0 قرار دارن یعنی فقط این طوری به وجود میان که یه سری سلول بنیادی سیگنال خارج سلولی تمایز رو میگیرن و میشن سلول عصبی که دیگه اون دو تا آنزیم رو نداره
پس از نظر علمی نمی توان سلولی را زورچپون وارد فاز g0 کرد بلکه باید این امکان در اول بصورت ذاتی باشن و ذات سلولهای ماهیچه ای اسکلتی و عصبی اینه که اون دو تا آنزیم رو نداره
اگر لطف کنید کوچک تر هم بنویسید ما می بینیم !!!
این را اول عرض کنم که به تازگی کشف شده که سلول های عصبی قابلیت تقسیم (میتوز ) را هم در قسمت های خاصی از هیپوکامپ دارن !!!!!
همون طور که گفتم در اثر فعال کردن بیان ژن های خاصی ( نوع های خاصی از سیکلین ها و cdk) می توان این ها را وارد g0 کرد .....
اگر هنوز هم مخالف بنده هستید منبعتون را بگید !

raez.bio.logy

New Member
لایک ها
28

من هم با آقای ardavan موافقم
چون در آلبرتس از g0 به عنوان پارکینگ یاد شده
یعنی هر سلول می تونه با تنظیم وارد g0 بشه و یا ازش خارج بشه

Mehdi.IBO

New Member
لایک ها
2

این را اول عرض کنم که به تازگی کشف شده که سلول های عصبی قابلیت تقسیم (میتوز ) را هم در قسمت های خاصی از هیپوکامپ دارن !!!!!
همون طور که گفتم در اثر فعال کردن بیان ژن های خاصی ( نوع های خاصی از سیکلین ها و cdk) می توان این ها را وارد g0 کرد .....

:68:

1.من دارم در مورد سلول عصبی هایی صحبت می کنم که قابلیت میتوز ندارن اصلنم کاری به استثنا هایی که شما می گی ندارم حالا تو فلان جای طرف یه سری از سلول های خاص وجود داره که میتوز میکنه ، خب بکنه!!!!!!!!

شما نخاعتو قطع کن فلج که شدی اگه میتوز پیدا کردن خوب میشی!!!!!(منبع بهتر از این می خوای؟؟؟)

2. بله من هم قبول دارم کمپلکس سایکلین - CDK است که سیستم کنترل مرکزی چرخه ی سلولی رو تشکیل میده و باعث گذار از یک مرحله چرخه سلولی به مرحله دیگه می شه اما کلید اینا که دست خودشون نیست . کلید اونها فسفاتاز و کیناز که شما اشاره نکردی و به این هم اشاره نکردی ه این ها باعث گذار از یک مرحله به مرحله دیگه می شن ( البته با فسفریله شدن) نه باعث توقف سلول توی یه چرخه.برای اینکه سلول رو تو فاز استراحت مطلق نگه داری باید سایکلن s و سایکلین g1/S رو از s-cdk و g1/s-cdk دور نگه داری ( دفسفریله کنی ) که سلول وارد فاز s نشه . (منبع:سلولی آلبرتس - جلد دوم - صفحه 346 - خط سوم !!!!!!!!!)

3. بعدشم تو حواست هس که با چی طرفی ، با سلول سرطانی یه سلولی که زنجیر پاره کرده تو جهش به این معنی که اینقد جهش غیر طبیعی پیدا کرده که تو نمی تونی مثه سلول درست درمون روش حساب کنی. قطعا باید بدونی که چه نرخ میتوز وحشتناکی دارن. اصن تو خود سلولی آلبرتس نوشته تو سرطان مکانیسم های کنترل کننده چرخه سلولی آسیب می بینند . دیگه چرخه سلولی وجود نداره که بیای سایکلین - CDK شو دستکاری کنه اگه هم بتونی کار سختیه.

4. فکر نمی کنم بجر سلول های سرطانی که می خوای جلوی میتوزشونو بگیری سلول دیگه ای باشه که بخوای وارد فاز G0 ش کنی.

من منابعمو گفتم اگه هنوز مشکلی هس بگو ... ضمنا منابع خودتم بگو .

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

1.من دارم در مورد سلول عصبی هایی صحبت می کنم که قابلیت میتوز ندارن اصلنم کاری به استثنا هایی که شما می گی ندارم حالا تو فلان جای طرف یه سری از سلول های خاص وجود داره که میتوز میکنه ، خب بکنه!!!!!!!!

شما نخاعتو قطع کن فلج که شدی اگه میتوز پیدا کردن خوب میشی!!!!!(منبع بهتر از این می خوای؟؟؟)

2. بله من هم قبول دارم کمپلکس سایکلین - CDK است که سیستم کنترل مرکزی چرخه ی سلولی رو تشکیل میده و باعث گذار از یک مرحله چرخه سلولی به مرحله دیگه می شه اما کلید اینا که دست خودشون نیست . کلید اونها فسفاتاز و کیناز که شما اشاره نکردی و به این هم اشاره نکردی ه این ها باعث گذار از یک مرحله به مرحله دیگه می شن ( البته با فسفریله شدن) نه باعث توقف سلول توی یه چرخه.برای اینکه سلول رو تو فاز استراحت مطلق نگه داری باید سایکلن s و سایکلین g1/S رو از s-cdk و g1/s-cdk دور نگه داری ( دفسفریله کنی ) که سلول وارد فاز s نشه . (منبع:سلولی آلبرتس - جلد دوم - صفحه 346 - خط سوم !!!!!!!!!)

3. بعدشم تو حواست هس که با چی طرفی ، با سلول سرطانی یه سلولی که زنجیر پاره کرده تو جهش به این معنی که اینقد جهش غیر طبیعی پیدا کرده که تو نمی تونی مثه سلول درست درمون روش حساب کنی. قطعا باید بدونی که چه نرخ میتوز وحشتناکی دارن. اصن تو خود سلولی آلبرتس نوشته تو سرطان مکانیسم های کنترل کننده چرخه سلولی آسیب می بینند . دیگه چرخه سلولی وجود نداره که بیای سایکلین - CDK شو دستکاری کنه اگه هم بتونی کار سختیه.

4. فکر نمی کنم بجر سلول های سرطانی که می خوای جلوی میتوزشونو بگیری سلول دیگه ای باشه که بخوای وارد فاز G0 ش کنی.

Ardavan

Well-Known Member
لایک ها
428

اون سلول هایی که قدرت میتوز دارن که از مریخ نیمدن که !!!! بقیه سلول ها هم اگر مثل اون ها بعضی ژن های خاصیشون بیان بشه می تونن میتوز کنند !
اکثر سلول ها تونایی انجام میتوز را دارند . ولی خیلی از سلول ها در حالت عادی میتوز نمی کنند ! یه بحثی وجود دارد به اسم توانایی انجام این کار و یک بحث دیگر بحث سخت بودن یا هزینه بر بودن ( یا عدم توانایی با تکنولوژی امروز!) هست . این دو تا با هم فرق داره ! حتی اگه ژنش هم نابود شده باشه (!!!) می شه ژن سالم را وارد سلول کرد و این کار را انجام داد ( البته از لحاظ تئوری فعلا!)
منبع حرفامم مقاله هایی است که توی جورنال ها خوندم . اگه می خوای تا لینک بعضی هاش را بذارم !( گرچه دقیقا نمی دونم منبع کدوم جمله ی من را می خوای و دقیقا با کدومش مشکل داری)
در ضمن ترمیم نشدن نخاع بحثش فرق داره ! مهار کننده های خاص پروتیئنی ( غیر از پروتیئن های معمولی چرخه سلولی) در نخاع بیان می شن که باعث میشه نورون ها ترمیم نتونن بشن . با حذف اونها نورون های نخاع هم ترمیم می شن ( حتی ایین کار را می دونم توی موش هم انجام دادن ) !!

raez.bio.logy

New Member
لایک ها
28

ببینید بعضی سلول ها واسه این وارد g0 میشن و تو g1 نمیمون که رفتن از g0 به g1 انرژی زیادی می خواد
پس وقتی سلول وارد g0 میشه می تونه به g1 برگرده ولی انرژی زیادی می خواد

بالا