NiLOOFAR-Z

New Member
لایک ها
161
پاسخ : ژنتیک

بزار یه سوال دیگه مطرح کنم.
احتمال بیمار بودن فرد توی یک خانواده 1/5 هستش.
اگه این خانواده 5 فرزند داشته باشه احتمال اینکه حداقل سه تا بچه بیمار باشن چقدره؟
قشنگ توضیح بدین!!!:101:
فکر کنم بیشتر از اونی که بلد نباشن، حوصلشون نمیشه!!!!
راه حلت درسته!

fourpoint

New Member
لایک ها
15

دو فرد A و B از گونه ای که تعداد کروموزوم ها در آن 6 است آمیزش میکنند.فرزندانشان هم آمیزش می کنند.در زاده ها حاصل از آمیزش فرزندان فراوانی افرادی که 2 کروموزوم از والد A و 4 کروموزوم از والد b داشته باشند چقدر است؟ساسان امین ص51 پ 3
یکی قشنگ توضیح یده چون من از ساسان امینی خوندم ولی نفهمیدم.

لایک ها
303

جواب شما درست و من کاملا قانع شدم!ولی لطفا بگویید کجای حرف من غلط است!حداکثر 1 پسر یعنی 0 و یا 1 ...اگر 0 پسر یعنی همه دختر باشند . احتمال این که هر فرزند دختر باشد 1/2 است .... پس 1/2*1/2*1/2 می شود 1/8اگر 1 پسر یعنی 2 دختر و 1 پسر و مثل قبل 1/2*1/2*1/2 = 1/81/8+1/8 = 1/4(در ضمن هنوز ژنتیک رو شروع نکردم به خوندن .... خواهشن مسخره نکنید!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
اشتباه شما اینجاست که حالت های مختلف برای اون احتمال رو درنظر نگرفتی.دو پسر و یک دختر سه حالت مختلف داره... پ.پ.د و پ.د.پ و د.پ.پ که میشه 3* 1\8 = 3\8 سه تا پسر یک حالت بیشتر نداره که میشه 1/8 اینارو که جمع کنی میشه 1/2 و از یک کم کنی همون جواب رو میگیری. امیدوارم جوابت رو گرفته باشی. درضمن دوستان درست میگن بهتره این سوالات رو به صورت پیام خصوصی یا بازدید کننده از بچه های سال بالایی بپرسی.تلاشت قابل تحسینه. موفق باشی

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

دو فرد a و b از گونه ای که تعداد کروموزوم ها در آن 6 است آمیزش میکنند.فرزندانشان هم آمیزش می کنند.در زاده ها حاصل از آمیزش فرزندان فراوانی افرادی که 2 کروموزوم از والد a و 4 کروموزوم از والد b داشته باشند چقدر است؟ساسان امین ص51 پ 3یکی قشنگ توضیح یده چون من از ساسان امینی خوندم ولی نفهمیدم.
سوال ساده ایه و با یکم دقت حل میشه.نسل f1 همگی سه کروموزوم از والد a و سه کروموزوم از والدb گرفتند.حالا دو نفر از نسل میخوان آمیزش بدن. گامت هایی که این افراد تولید میکنند 8 حالته که میشهaaaaab aba baabba bab abb bbb ‏ و احتمال بوجود آمدن هریک از این گامت ها 1/8خب ما میخوایم فرزندی رو از این افراد نسل بوجود بیاربم که دو تا کروموزومa و چهارتا کروموزوم b دارهواسه این قسمت من گامت پدر رو در نظر میگیرم و تعیین میکنم با کدوم گامت مادر لقاح بده که اون نتیجه مطلوبو به ما بده.از اولی شروع میکنیم.درصورتی که پدر سه تا کروموزوم aداشته باشه با هرگامتی از مادر که لقاح بده تخم حاصل سه تا یا بیشتر از سه تا کروموزوم a داره که با فرض مسئله نمیخونه.میریم سراغ بعدی. اگه پدر دو تاa ویک bداشته باشه، باید با گامتی از مادر لقاح بده که سه تا b داره.این احتمال میشه:1/8*3/8=3/64درصورتی که پدر یک aو دوتا bداشته باشه باید با گامتی از مادر لقاح بده که یک aو دوتا bداره.این احتمال هم میشه:3/8*3/8=9/64درصورتی که پدر سه تاb داشته باشه باید با گامتی از مادر لقاح بده که یکb و دوتاa داره.این احتمال هم میشه:3/8*1/8=3/64حالا جمع همه ی حالت های بالا جواب ماست که همون 15/64 امیدوارم کمک کرده باشه،اگه ابهامی بود بفرمایید

بالا