اتفاقا این سوالی بود که من از شما میخواستم بپرسم ! این کاهش سهمیه ، شاید به نفع اونایی باشه که مرحله دو قبول نشدند.
چون به لحاظ زمانی تقریبا همون تلاشی رو باید بکنند که یکی که مدال داره (به جز طلا) باید برای کنکور بکنه ولی با اون 20 درصد اختلافی که براتون توضیح دادم که وقتی این بیست درصد توی تراز اعلام میشه ، خیلی میشه.
پس کم کردن سهمیه ها ، به نفع اون درصد از نخبه هاییه که مرحله دو قبول نشدن
من دارم میگم وقتی حرف از این میشه که کشور داره سرمایه کمی رو المپیاد میکنه ، همه سریع به این نکته میرسن که میخوان المپیادو از بین ببرن ، به ما المپیادی ها فکر نمیکنن ، فکر خودشونن ، اصن با علم مخالفن ، میخوان جهان سومی بمونیم و هرازتا مورد اینطوری !
اما من میگم کشور مثلا بخواد سرمایه گزاری کنه رو یه چیزی. قطعا رو چیزی سرمایه گزاری میکنه که براش سود آور باشه.
اما از این سرمایه گزاری ای که برای المپیاد میکنه ، تقریبا سودی گیرش نمیاد.
چرا؟ چون آخر سر اکثر دوستانی که المپیادی بودن ، پا میشن میرن خارج و تمام سرمایه ای که دولت براشون خرج کرده ( ولو کم ) به هدر میره. و معمولا نهایت سودی که برای کشور داره ، اینه که شاید با کسب یه مقام توی دنیا بتونن اسمی از کشور زنده کنن. ( دقیقا عین ورزش ها که تقریبا سودشون برای کشور کسب یه مقامه و تمام. ولی چه سرمایه ی هنگفتی خرجش میکنن به اشتباه! )
یه عده ی خیلی قلیلی هم میمونن داخل کشور و اون ها هم اکثرا کاری برای کشور نمیکنن.
میوفتن توی یه چرخه و لوپ تربیت و تدریس برای المپیادی های جدید. المپیادی های جدید هم یا پا میشن میرن خارج ، یا به این چرخه میپیوندند !
و خیلی کمن کسایی که المپیادی بودن و وایسادن یه دردی از مملکتو دوا کردن. هرچند اینم قبول دارم که زیاد بسترش هم فراهم نیست.
ولی دوستای المپیادیمون هم زیادی نامردی میکنن.
من حرفم اینه اگه کشور سرمایه گزاری نمیکنه ، این احتمال رو هم براش در نظر بگیرین که سودی براش نداره.
چون دقیقا یه تعدادی از جوونا و نخبه های خودمون رو جمع میکنیم و گلچین میکنیم میفرستیم اون ور ! خیلی شیک و مجلسی !
ما الآن ورودی دانشگاهیم. وقتی دوم دبیرستان بودیم ( فک کنم میشه سه چهار سال پیش ) توی دوره ی آقای احمدی نژاد ، این قدری سرمایه گزاری برای کشور بی سود بود ، که میخواستند کلاً المپیاد رو بردارند !
---- دو نوشته به هم متصل شده است ----
آقا به خدا ما رتبه خودمون کمتر از 5000 کشوری بود ! سهمیه نداشتیم ولی حساب که کردیم ، این رقمی که شما میگین نمیشد والا. خیلی بیشتر میشد ! شما مطمئنی تو باغی؟
من از رشته های تجربی مخصوصا پزشکی اش خبر ندارم. ممنون میشم قانون مکتوبش رو بذارین ببینیم که تجربی ها از این قوائد مستثنی هستن !
ولی من به عینه دیدم بچه های المپیادی رو توی شریف که سهمیه کاملا براشون اعمال شد. یکیشون دوست خودم بود.
کلا سه تا از بهترین دوستام که کنکورو با هم میخوندیم مدال المپیاد فیزییک داشتن. هر سه شون با اعمال سهمیه الآن شریفن رشته هایی که میخوان. با محاسباتی که خودشون کردن گفتن تا اون 20 درصده اعمال میشه.
تا جایی که ما تو باغیم ، اعمال میشه. جایی که شما تو باغی گویا اعمال نمیشه
من سوالی از شما دارم. کسی که رفته سفارت انگلیس پرچم ایرانو چرخونده ، یک درصد هم احتمالش نیست درسش خوب باشه دیگه؟ کلا از دید شما بسیجی ها و... کلا مغز درس ندارن و فقط با سهمیه میانو اشغال میکنن دیگه؟
کلی از بچه های همین شریف تو همون تظاهرات بودن. لابد همه اینا هم بی مغزن و اشتباهی اومده بودن شریف دیگه...
علت سهمیه برای بسیجی و خانواده شهدا میدونید چیه؟ همونیه که قبلا گفتم. کشور با سرمایه گزاری رو این قشر دیده بیشتر به کشور سود میرسونن تا المپیادی ها. شاید همشون به لحاظ علمی در حد المپیادی ها نباشن ولی تعهد بیشتری نسبت به کشورشون دارن و بیشتر میمونن تو مملکت تا یه دردی دوا کنن.
هرچند سهمیه بسیج اولین باره میشنوم ! خانواده شهدا و جانبازین شنیده بودیم ، بسیج نه !
در ضمن توی دانشگاهایی مث شریف و تهران ، اگه کسی با سهمیه بیادو لایق نباشه ، بعد یکی دو ترم اوت میشه.
نمونه اش دوست من با سهمیه شاهد اومده. ریاضی 1 رو حذف کرد ، فیزیک یک رو هم به زور پاس شه و بقیه درسا هم همینطور ! اما اونایی که میانو میمونن معلومه یه جوهری دارن