پاسخ : کتاب حل تکنیکی مسائل ریاضی و فیزیک
سلام.
اولا من مثال ریاضی آوردم ، نگفتم فیزیک که شما پارامتر و شتاب جاذبه
رو قاطی ماجرا کردید .
دوما اینکه بیان توی یه سوال شتاب جاذبه رو به جای 10 بدن 9/8 دلیل بر
غلط بودن ترفند نیست ، این یه بحث جداگانه ست .
سوما متاسفانه دقیق یادم نیست اسم این ترفند چی بود ولی یادمه مربوط
میشد به رفع ابهام برای سینوس ها و کسینوس ها و قاعده ش هم هیچ شرط
خاصی نداشت . جالب اینجا بود که دبیرمون اول با تزفند رفت و همه مون
تایید کردیم و گزینه رو زدیم اما بعد با راه عادی رفت و نشون مون داد
که این ترفند خطا داره و طراح حواسش فوق العاده جمع بوده.
چهارما اول از چیزی کامل مطمئن شین و بعد براش حکم صادر کنید و
بگید " اصلا اینطور نیست " .
ان شاء الله موفق باشید.
علیک سلام
اولا من حرفی که زدم ، کاملا کلی بود ! راجب تموم مساله هایی که توی کنکور مطرح میشه ( چه ریاضی و فیزیک و شاید حتی شیمی ! ) منتهی مثالی از فیزیک رو زدم چون شاید به نظر خودم فیزیکم بهتر از ریاضیم باشه.
چون همونطور که مساله فیزیک رو پارامتری حل میکنین ، دقیقا دارین یه سری معادلات ریاضی حل میکنین. عین سوالات ریاضی !
هیچ فرقی ندارن !
مثلا اون تکنیک پله ای که امیر مسعودی خودشو کشته سرش (!) دقیقا تو چند خط ثابت میشه. کافیه سه تا جمله پارامتری حسابی بگیرین و تو شرایط هندسی بذارین راحت q بدست میاد.
دوما که دقیقا ترفند غلطه ! چون میاد عدد رو مشخص میکنه بر حسب دیفالت سوالات کنکور ! اون شخص میتونست بگه اختلاف جابه جایی توی دو ثانیه متوالی ، برابر شتاب حرکته. نه صرف 10 !
یا بعضی مواقع توی اثبات حالت پارامتری اون ترفند ، از دو طرف یه عبارتی ساده میشه. طراح سوال میاد از قصد ، اون عبارتی که ساده شده توی سوال رو برابر صفر میده. و چون اثبات غلط میشه تو این حالت خاص ، جواب نهایی ترفند هم غلط میشه.
مثلا یه سینوس یا کسینوس یا تانژانت یا مثلا تفریق دو عبارت رو که ازش فاکتور گرفتیم ( مثلا
) توی روند اثبات پارامتری یه ترفند ساده میشه. طراح کنکور میاد نقاطی که سینوس یا کسینوس صفر میشن ، یا تانژانت صفر یا بینهایت میشه ، یا مثلا دو تا جرم رو برابر میده.
اینطوری اون ترفند رو داغون میکنه !
سوما که اون قاعده رفع ابهام سینوس ها و کسینوس ها ، خودش به ذات شرایط اولیه ای داره. ترفند رو هرجا نمیشه استفاده کرد.
و چهارما بنده هنوزم از حرفم مطمئنم
(هرچند شاید شما بتونید بنده رو قانع کنید)
و من الله توفیق...