پاسخ : کدام رشته؟! برق یا مخابرات یا مکانیک؟!
سلام
در مورد رشته ها باید بگم که باید ببینید شما به کدوم بخش ریاضی و فیزیک علاقه دارید
1- اگر به ریاضیات کاربردی ( مشتق، انتگرال و ..) و نیز فیزیک مکانیک علاقه دارید ، من رشته ی مکانیک و مهندسی برق گرایش کنترل رو توصیه میکنم
2- اگر به ریاضیات محض شامل ترکبیات، احتمال و ... و نیز فیزیک الکتریسیته علاقه داری مهندسی مخابرات
3- مهندسی برق الکترونیک به مدارهای الکتریکی برمیگرده و کسی که به این مباحث مدارات علاقه داره میتونه برِ مهندسی برق الکترونیک
موفق باشید
سلام
البته من گفته دوستمونو کمی ویرایش میکنم ببنید تو شریف و تهران و امیرکبیر رشته برق تا سال سوم گرایش انتخاب نمیشه چون دروس تقریبا یکسانه یعنی به طور نرمال هر ترم یه سری واحد میگذرونید که مربوط به گرایش خاصی هست. کلا تو برق 6 تا گرایش داریم :
1- مخابرات 2-الکترونیک 3-کنترل-4-قدرت-5-مهندسی پزشکی6-سیستم های دیجیتال
موردی که هست و خودتون اگر انشالاه وارد رشته برق تو یکی از این 3 دانشگاه های بزرگ شدید خودتون متوجه میشید دروس خاص مربوط به گرایشاست
مثلا دروس الکترومغناطیس و ریاضی مهندسی . تجریه تحلیل سیستم . مخابرات 1 و مخابرات 2 و همین طور در امار و احتمالات مربوط به رشته برق مخابرات هست البته اینا دروس سال های ابتدایی است . ببیند تو همین مخابرات
سه تا گرایش داریم (برا ارشد) مخابرات میدان . مخابرات سیستم و همینطور امنیت شبکه
در مورد مخابرات میدان بییشتر در زمینه های فیزیکی مثلا کاربرد های عددی معادلات ماکسول و همینطور کاربردهای ریاضیاتی (به طور ساده اگر از مشتق و انتگرال گیری خوشتون میاد و از فیزیک 2 عمومی (هالیدی) خوشتون میاد تقریبا علاقه به میدان دارید البته تا اونجایی که من اطلاع دارم بچه های میدان تا حدودی در زمینه طراحی مدار های مخابراتی بخصوص مدارهایی که در تخصص بچه های الکترونیکی نیست هم کار میکنند
در مورد سیستم هم بیشتر کارشون ریاضیاتی محض است مثل امار البته این اماری که تو دبیرستان میخونید هیچی نیست و امار مهندسی با کاربرداش بسیار جالبه بچه های سیستم تا حدی با برنامه نویسی نیز باید اشنایی داشته باشند
در مورد امنیت شبکه هم که کار اصلیشون تامین امنیت کانال های مخابره دیتا هست تقریبا همش برنامه نویسی هست.و بیشتر تو همون کارای امنیتی هست
------------------------------------
کنترل هم دو تا گرایش یا دقیق نمیدونم بیشتر داره کلا کارهای مربوط به هوش مصنوعی و بخش ابزار دقیق و کنترل کارخونه های و همینطور تجزیه تحلیل عکس ها و ... و ماشین ویژن و ..
-----------------------------------
قدرت هم چند تا میشه مثل بخش فشار قوی و ماشین های قدرت و ......... انتقال انرژی
--------------
در مورد کار تو ایران هم مخابراتو کنترل و همینطور قدرت (بخصوص گرایش فشار قوی) از لحاظ کاری خوبه و مشکل چندانی نیست هرچند برا بقیه ها هم موقعیت اشتغال هست. و برا کسی که بتونه تو دانشگاه یا بیرون هم کار یاد بگیره و هم معدل خوبی مثلا بالا 14 داشته باشه کار پیدا کردن مشکلی نداره
در مورد میزان درس خوندن هم :
یه نقل قول از یکی از استادامون میگم که ایشون میفرمود یه
برقی تمام زندگیش درسه !!!!!!! البته اگر شما در هر رشته ای که پذیرفته شدید هدف و اینده نگری داشته باشید مطمین باشید بیشینه تلاش خود را خواهید کرد.
در پایانم
حرفی که استاد پرتوی زدند کاملا درسته فعلا هدفتون باید دادن کنکور خوب و کسب رتبه خوب هست تا بدون هیچ مشکلی در رشته مورد علاقتون پذیرفته شوید
موفق باشید