کینتیک آنزیمی (معادلات هیل)

لایک ها
472
در معادلات هیل (the hill equation) با اصطلاحی مواجه میشیم به اسم تعاونی یا (cooperativity )؛ این اصطلاح دقیقا به چه معناست؟ این اثر هنگام اتصال مولکولهای اکسیژن به هموگلوبین نیز مشاهده میشود. به چه شکل؟

AminYar

New Member
لایک ها
575
پاسخ : کینتیک آنزیمی (معادلات هیل)

اتصال تعاونی یعنی هر بار که سوبسترا به آنزیم متصل میشه طوری ساختمان مولکول را تغییر میدهد که اتصال سوبسترای بعدی راحت تر میشود.
به همین شکل میتونه که سیستم مهاری تشکیل بشه. این موضوع رو نمودار اتصال هم تاثیر می گذاره که نمودار s مانند و لجستیک میشود.
این سیستم ها چند مرحله ای بسیار برای کنترل مناسب هستند.
ی سری چیزا یادم رفته میرم نگاه میکنم میام...

لایک ها
472

امیرجان عالی بود، از اینکه تو بحثامون فعالی ممنونم ازت

لایک ها
472

این بحث هنوز بسته نشده ها

Fallen

Well-Known Member
لایک ها
760

این حرکت تعاونی (!) دو سیستم داره :
1 . ( شرمنده اسمش یادم نیست ) یا همه یا هیچ . که یا همه ی زیر واحد ها فعال هستند یا همه کم فعالند فقط هر بار که لیگاند به پروتئین وصل میشه احتمال گذار به حالت فعال رو بیشتر میکنه
2 . ( شرمنده اسمش یادم نیست ) که حالت حد واسط تری هست و حالت های بیشتری داره و هر زیر واحد به طور جداگانه میتونه فعال یا کم فعال باشه فقط اتصال لیگاند احتمال گذار زیر واحد کناری رو بیشتر میکنه

این تعاون بیشتر در پروتئین های چند زیر واحدی هست که روی هر زیر واحد جایگاه اتصال لیگاند دارن و از طریق تغییر صورتبندی انجام میشه
در هموگلوبین هم اتصال اکسیژن به یه زیر واحد احتمال اتصال به اونای دیگه رو زیاد میکنه

لایک ها
472

پس معادله هیل چی؟ نمیخوای اونو توضیح بدی

bahar##

New Member
لایک ها
84

معادلات هیل برا ی انزیم های چند جایگاهی هستند با اثر تعاونی.معادله میکایلیس منتون در معادله هیل قرار دارد.که حالت خاصی از معادله هیل می باشد.ولی مهادله میکایلیس منتون برای انزیم یک جایگاهی می باشد.
درسته اقای صالح زاده؟

لایک ها
472

کاملا درسته؛ اما نمیخوای معادله را بنویسی و توضیح بدی؟

Fallen

Well-Known Member
لایک ها
760

معادله ی هیل :
من نتونستم علامت تتا رو پیدا کنم به جاش توی فرمول T میذارم
log(T/1-T) = nlog[L] - log K[SUB]d
[/SUB]که در اینجا تتا (T) نسبتی از جایگاه های اتصال اشغال شده به کل جایگاه ها ، و K[SUB]d[/SUB] ثابت تفکیک لیگاند از پروتئین بر حسب مولاره
شیب نمودار (log(T/1-T بر حسب [log[L براساس این فرمول باید n باشه ولی در عمل کمتره ( چراش رو خودم نمیدونم ) و n[SUB]H [/SUB]
نامیده میشه اگر n[SUB]H [/SUB]برابر 1 باشه اتصال تعاونی نیست

Catalyst

Active Member
لایک ها
174

خوب یه نگاهی به کتاب بیوشیمیت مینداختی. اولی میشه مدل هماهنگ یا MWC و دومی میشه مدل متوالی یا sequential model

بالا