یه سوال از آنالیز ترکیبی

shamsaddini

New Member
لایک ها
13
n نفر دور یک میز نشسته اند ؛ به چند طریق میتوان k تا از آن ها را انتخاب نمود به طوری که هیچ دو فرد مجاوری انتخاب نشوند؟
لطفا راههنمایی کنید!!

لایک ها
82
پاسخ : یه سوال از آنالیز ترکیبی

فکر کنم اگه یکی ثابت بگیری که جایگشت ها متوقف شن بعد n-1 حالت برای انتخاب نفر اول داری حالا اگه دو حالت کنی اگه بقلیش اونی باشه که ثابته یا اون نباشه بگیری حل بشه

smh-s.salehi

New Member
لایک ها
36

n نفر دور یک میز نشسته اند ؛ به چند طریق میتوان k تا از آن ها را انتخاب نمود به طوری که هیچ دو فرد مجاوری انتخاب نشوند؟
لطفا راههنمایی کنید!!
می تونی اول فرض کنی که n-k نفر دور میز نشستن بعد از بین اونا k نفر انتخاب کنی!بعد تناظر....

لایک ها
82

می تونی اول فرض کنی که n-k نفر دور میز نشستن بعد از بین اونا k نفر انتخاب کنی!بعد تناظر....
چیزی که نوشتید درسته اما یه ضزب در n/k هم فکر کنم بخواد

لایک ها
82

TS_hiDeN

New Member
لایک ها
9

:227:مطمئن نیستم:دی​
!( p(k,n) . (n-1

لایک ها
82

:227:مطمئن نیستم:دی​
!( p(k,n) . (n-1

به نظر من این جواب اشتباس شما رو راه حل من یه نظری بده منظورم ترکیب n-k از k ضرب در n/k است ممنون

Aref

New Member
لایک ها
1,008

میایم اول مساله رو برای حالتی که
نفر روی یک خط ایستاده اند حل می کنیم:
مساله معادل این است که از بین اعداد
،‌
تا عدد انتخاب کنیم که تفاضل هیچ دوتایی 1 نشود.
فرض کنید اعدادی که انتخاب کرده ایم
باشد در این صورت طبق فرض بالا،
. و اگر تعریف کنیم

آنگاه
و دیگر شرطی روی این متغیر ها نداریم. پس تعداد آنها که برابر تعداد
ها است، برابر
می شود. حالا برای مساله اصلی تعداد حالت هایی رو که
انتخاب شده اند رو کم می کنیم.
1 انتخاب شده، پس 2 انتخاب نشده، همین طوری n-1 هم انتخاب نشده. حالا باید k-2 تا متغیر دیگه رو انتخاب کنیم، از بین n-4 تا عدد، که طبق همون فرمولی که نوشتم تعدادشون میشه:

که خب الان واضحه که طبق اصل متمم جواب مساله ی اصلی میشه:

لایک ها
82

میایم اول مساله رو برای حالتی که
نفر روی یک خط ایستاده اند حل می کنیم:
مساله معادل این است که از بین اعداد
،‌
تا عدد انتخاب کنیم که تفاضل هیچ دوتایی 1 نشود.
فرض کنید اعدادی که انتخاب کرده ایم
باشد در این صورت طبق فرض بالا،
. و اگر تعریف کنیم

آنگاه
و دیگر شرطی روی این متغیر ها نداریم. پس تعداد آنها که برابر تعداد
ها است، برابر
می شود. حالا برای مساله اصلی تعداد حالت هایی رو که
انتخاب شده اند رو کم می کنیم.
1 انتخاب شده، پس 2 انتخاب نشده، همین طوری n-1 هم انتخاب نشده. حالا باید k-2 تا متغیر دیگه رو انتخاب کنیم، از بین n-4 تا عدد، که طبق همون فرمولی که نوشتم تعدادشون میشه:

که خب الان واضحه که طبق اصل متمم جواب مساله ی اصلی میشه:

با کل راه حل موافقم غیر از این تیکه ای که شما ترکیب k-1 از n-k-1 گرفتین چرا یکی کم میکنین ؟

Aref

New Member
لایک ها
1,008

چرا یکی کمتر میشه رو نمی دونم. اون تفاضلی رو که نوشتم حساب کردم. احتمالا شما توی راه حلتون چرخش دایره رو در نظر نگرفتین.

لایک ها
82

چرا یکی کمتر میشه رو نمی دونم. اون تفاضلی رو که نوشتم حساب کردم. احتمالا شما توی راه حلتون چرخش دایره رو در نظر نگرفتین.
چرخش دایره دیگه نمیخواد ببینید اینا چیده شدن دیگه لازم نیست یکی ثابت بگیریم شما چه نظری دارید

لایک ها
82

بالاخره یا من اشتباه میکنم یا شما پس یه جوابی بدید لطفا .راه حل بالایی درسته یا نه به نظرتون

Aref

New Member
لایک ها
1,008

قضیه ی یکتایی جواب به ما میگه جواب من درسته اگر وفقط اگر جواب شما غلطه. پس اگر راه حل من رو قبول دارید پس جوابتون غلطه.

لایک ها
82

راه حل شما رو قبول ندارم چون جواب اخرتون اشتباهه با تناظر اگه برید همون چیزی میشه که من میگم نمیدونم حالا راه کدوم درسته اگه میشه یه فکری بکنید حتما جوابمو بدید چون سوالش انگار سوال خوبیه

Aref

New Member
لایک ها
1,008

خب پس اگر این طوریه راه حلت رو بنویس تا بگم کجاش مشکل داره.

لایک ها
82

همون راه حل تناظری که اقای smh-s.salehi توضیح دادن منتها هر عضو k بار زیاد تر شمرده میشه که باید بر n/k ضربش کرد یه سوال شبیه به همین تو الفبا هست حالا اگه لازم شد از رو اون سوال توضیح میدم حالا نظرتون چیه؟

آخرین ویرایش توسط مدیر
لایک ها
82

بچه ها یکی همراهی کنه کدوم درسته؟

victor

New Member
لایک ها
11

من حوصله نداشتم بخونم ببینم کی درست نوشته ولی میدونم که جواب صفحه 79 سوال 21 علیپور هست فقط چون توضیحی نداده من یه توضیح مختصر بدم:
اول یه نفرو به دلخاه انتخاب کنین دو حالت داریم اول اینکه این فرد نشسته باشه یا ایستاده باشه که بعد از قضیه دو صفحه قبل استفاده میکنیم (قضیه9.1.4) و سوالو حل میکنیم!

Aref

New Member
لایک ها
1,008

من حوصله نداشتم بخونم ببینم کی درست نوشته ولی میدونم که جواب صفحه 79 سوال 21 علیپور هست فقط چون توضیحی نداده من یه توضیح مختصر بدم:
اول یه نفرو به دلخاه انتخاب کنین دو حالت داریم اول اینکه این فرد نشسته باشه یا ایستاده باشه که بعد از قضیه دو صفحه قبل استفاده میکنیم (قضیه9.1.4) و سوالو حل میکنیم!
این دقیقا ترجمه ی راه حل من است: اول سوال رو برای حالتی که روی یک خط ایستاده اند حل می کنیم (که شما نوشتی قضیه ی 9.1.4) و بعد دقیقا از اصل متمم استفاده می کنیم (حالت بندی شما)

Yousefi

Well-Known Member
لایک ها
602

سلام جواب Aref عزیز کاملا درسته، من نمیدونم چرا شما با یک طلای ریاضی (!) سر یک مساله ساده آنالیز ترکیبی بحث می کنید!!! من حتی اگه از جوابی 100% مطمئن هم باشم اگه یه برنز ریاضی هم بهم بگه جوابت اشتباهه، سریع می پذیرم!!!

بالا