یه سوال از خاصیتهای فلوئورسانس و فسفرسانس

Asma MD

Well-Known Member
لایک ها
253
با سلام و درود بر آیریسکی های عزیز
سوال من اینه که میدونیم که خاصیتهای فلوئورسانس و فسفرسانس نور با طول موج کوتاه رو میگیرن به نور مرئی تبدیل میکنن یا اینکه به طول موج بلند تری منتشر میکنن
ولی از یه طرفم میتونن حرارتم که همون فروسرخ بشه رو جذب کنن پس اون وقت اونو به طول موج بلندتر (مثلا امواج رادیویی و...) تبدیل میکنن؟؟؟؟
یا اینکه فروسخ رو میگیرن و به نور مرئی تبدیل میکن اون وقت چه طوری طول موج بلند به کوتاه تبدیل میشه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ممنون میشم جواب سوالمو بدین با تشکر !!!!!!!!!!:13::13::13:

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152
پاسخ : یه سوال از خاصیتهای فلوئورسانس و فسفرسانس

سلام دوست من تو کتاب مبتکران سال دوم نوشته که مواد دارای خاصیت فسفرسانس و فلویور سانس نور رو جذب میکنن و با طول موج دیگری نشر میدهند! ولی تو کتاب مدرسه گفته نوربا طول موج بلند تر نشر میدهند!
فکر میکنم باید برای کنکور و المپ همون حرف کتاب وزارتی رو ملاک قرار بدیم ولی شاید درستش این باشه که همیشه فقط بلندتر رو نشر نمیدن!
البته بازم میگم مطمین نیستم و این فقط چیزیه که الان به فکرم رسیده!

penta

New Member
لایک ها
476

سوال من اینه که میدونیم که خاصیتهای فلوئورسانس و فسفرسانس نور با طول موج کوتاه رو میگیرن به نور مرئی تبدیل میکنن یا اینکه به طول موج بلند تری منتشر میکنن
ولی از یه طرفم میتونن حرارتم که همون فروسرخ بشه رو جذب کنن پس اون وقت اونو به طول موج بلندتر (مثلا امواج رادیویی و...) تبدیل میکنن؟؟؟؟
یا اینکه فروسخ رو میگیرن و به نور مرئی تبدیل میکن اون وقت چه طوری طول موج بلند به کوتاه تبدیل میشه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
موادی با اون خاصیت نور با طول موج «معینی» رو جذب می کنن و نور با طول موج «بلندتر» که در اکثر موارد نور مرئیه منتشر می کنن.
پس بنا به جمله ی بالا نمی تونیم بگیم که اون مواد نور با طول موج بلند رو به کوتاه تبدیل می کنن.چون این وسط یه سوالی پیش میاد که این مواد انرژی لازم برای کوتاه کردن طول موج رو از کجا آوردن؟
ولی اگه طول موج کوتاه رو به بلند تبدیل می کنن فک می کنم به این دلیله که موج هایی که طول موج کوتاه دارن در برخوردبه این جور مواد یکم از انرژیشون رو از دست میدن.در نتیجه طول موجشون بلندتر میشه.

آخرین ویرایش توسط مدیر

Asma MD

Well-Known Member
لایک ها
253

موادی با اون خاصیت نور با طول موج «معینی» رو جذب می کنن و نور با طول موج «بلندتر» که در اکثر موارد نور مرئیه منتشر می کنن.
پس بنا به جمله ی بالا نمی تونیم بگیم که اون مواد نور با طول موج بلند رو به کوتاه تبدیل می کنن.چون این وسط یه سوالی پیش میاد که این مواد انرژی لازم برای کوتاه کردن طول موج رو از کجا آوردن؟
ولی اگه طول موج کوتاه رو به بلند تبدیل می کنن فک می کنم به این دلیله که موج هایی که طول موج کوتاه دارن در برخوردبه این جور مواد یکم از انرژیشون رو از دست میدن.در نتیجه طول موجشون بلندتر میشه.
منم اینو میدونم ولی سوال من اینه که این مواد خاصیت جذب حرارتم دارن همون طورم که میدونیم طول موج حرارت بلندتر از طول موج نور مرئیه پس اون وقت نمیتونن به نور مرئی تبدیلشون کنن پس این حرارتی که جذب میکنن و چیکار میکنن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ :43::43::43:

Wight

New Member
لایک ها
888

منم اینو میدونم ولی سوال من اینه که این مواد خاصیت جذب حرارتم دارن همون طورم که میدونیم طول موج حرارت بلندتر از طول موج نور مرئیه پس اون وقت نمیتونن به نور مرئی تبدیلشون کنن پس این حرارتی که جذب میکنن و چیکار میکنن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ :43::43::43:
سلام

اون ها می تونند x رو جذب کنند و نور مرئی پس دهند.

و این که اون ها در یک لحظه مثلا 100 ژول !! انرژی می گیرند ولی در ده مرحله 10 ژول انرژی می دهند!

Asma MD

Well-Known Member
لایک ها
253

سلام

اون ها می تونند x رو جذب کنند و نور مرئی پس دهند.

و این که اون ها در یک لحظه مثلا 100 ژول !! انرژی می گیرند ولی در ده مرحله 10 ژول انرژی می دهند!
یعنی مثلا میتونن گرما یا همون انرژی رو در خودشون ذخیره بکنن برای مرحله های بعدی ازش استفاده بکنن؟؟؟؟؟؟؟:7::7::7:
یعنی این انرژی رو واسه تغییر طول موجای دیگه بذارن ؟؟؟

Wight

New Member
لایک ها
888

یعنی مثلا میتونن گرما یا همون انرژی رو در خودشون ذخیره بکنن برای مرحله های بعدی ازش استفاده بکنن؟؟؟؟؟؟؟:7::7::7:
یعنی این انرژی رو واسه تغییر طول موجای دیگه بذارن ؟؟؟

تقریبا!

مصداقش اوزون است که فرا بنفش رو می گیره و در چند مرحله مادون قرمز رو میده.

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

بی مورد ندیدم این سوال رو بپرسم!

علت این که مواد فلوئورسانس دقیقا بعد از قطع منبع خاموش! می شوند و این که مواد فسفرسانس کمی بعد چیست!؟!

بالا