یه سوال راجع به "معادله انرژی الکترون در هر مدار "بور...(مشترک بین فیزیکیا و شیمی دان ها!)

Sevil Ay

New Member
لایک ها
6
سلامی به گرمی شید سپهر خورشید خدمت همه ی بروبچ شیمیدان و فیزیکدان(چون این سؤال بین شیمی و فیزیک مشترکه!!)
همون طور که می دونید بور برای به دست آوردن انرژی یک الکترون در هر مدار E[SUB]مدار[/SUB] رو پیشنهاد کرد. این معادله رو به این صورت میشه خلاصه کرد:

E=-(2.179*10[SUP]-18[/SUP] )/n[SUP]2 [/SUP]مدار
[SUB]

که n=1,2,3,...
[/SUB]
طبق این رابطه هرچی یه الکترون از هسته اتم دورتر بشه انرژی مداریش بیشتر میشه ....حالا من راجع به این چندتا سؤال دام:

1.اول اینکه این منفی تو این معادله از کجا اومده؟ چرا باید انرژی منفی باشه؟این منفی نشون دهنده ی چیه؟
2.اینکه هرچی nبزرگ تر میشه مقدار Eشاید از لحاظ ریاضی بزرگتر بشه(چون عدد منفی هرچی nبزرگتر بشه کسر کوچیک تر میشه و چون کسر منفیه هرچی عدد منفی به صفر نزدیک تر بشه بزرگتر میشه) اما مقدار عددیش کوچیک و کوچیک تر میشه تا جایی که وقتی n رو به بی نهایت میل میدیم Eصفر میشه.... مگهاین صفر شدن به این معنی نیس که الکترون کلا از جاذبه هسته جدا میشه؟...یعنی دیگه هیچ انرژی از جانب هسته به این وارد نمیشه...خوب آخه این با گفته اول در تناقضه....مگه نباید انرژی مدارهای بالاتر بیشتر باشه...براچی به جای اینکه بیشتر باشه به صفر میل میکنه؟...یعنی ماکزیمم انرژی صفره؟....لطفا توضیح بدین!
.3این انرژی وقی تو ان های بی نهایت صفر میشه به چی تبدیل میشه؟به انرژی جنبشی؟
4.آیا این معادله با معادله ی شرودینگر رابطه ای داره؟
5.و آخریش اینکه اثبات این رابطه چه جوریه؟

....منتظر جوابای عالمانه تون هستم...امیدوارم بتونین کمکم کنین که این ابهامی رو که تو ذهنم ایجاد شده رفع کنم
باتشکر

H O S E I N

New Member
لایک ها
1,216
پاسخ : یه سوال راجع به "معادله انرژی الکترون در هر مدار "بور...(مشترک بین فیزیکیا و شیمی د

1-انرژی یک مدار بسته منفیه.

2- داری اشتباه میکنی ... یه مقدار دقت کن .

3- این انرژی کلا" انرژی الکترون مگه نیست ؟

4- معادله شرودینگر همینطوری چیزی به ما نمیگیه. با توجه به مسئله ای که میخوایم بررسی کنیم تابع موجی بدست میاد.

5- اثبات این رابطه از این طریقه که انرژی ذره حتما" مضربی از ثابت پلانکه و نوشتن تعادل برای ذره.

Sevil Ay

New Member
لایک ها
6
پاسخ : یه سوال راجع به "معادله انرژی الکترون در هر مدار "بور...(مشترک بین فیزیکیا و شیمی د

1-انرژی یک مدار بسته منفیه.

2- داری اشتباه میکنی ... یه مقدار دقت کن .

3- این انرژی کلا" انرژی الکترون مگه نیست ؟

4- معادله شرودینگر همینطوری چیزی به ما نمیگیه. با توجه به مسئله ای که میخوایم بررسی کنیم تابع موجی بدست میاد.

5- اثبات این رابطه از این طریقه که انرژی ذره حتما" مضربی از ثابت پلانکه و نوشتن تعادل برای ذره.

با سلام خدمت همیلتون عزیز
باید بگم که جواباتون خیلی خیلی مختصر بود...
راجع به سؤال دوم که گفتین اشتباه میکنم لطفا بیشتر توضیح بدین ...که اشتباهم کجا بوده؟؟؟...من که فکر نمی کنم اشتباه کرده باشم!
راجع به سوال سوم خوب معلومه دیگه...همون انرژی الکترونه...ولی من میگم آیا وقتی این eپتانسیل کم میشه آیا به انرژی جنبشی تبدیل میشه؟

H O S E I N

New Member
لایک ها
1,216

با سلام خدمت همیلتون عزیز
باید بگم که جواباتون خیلی خیلی مختصر بود...
راجع به سؤال دوم که گفتین اشتباه میکنم لطفا بیشتر توضیح بدین ...که اشتباهم کجا بوده؟؟؟...من که فکر نمی کنم اشتباه کرده باشم!
راجع به سوال سوم خوب معلومه دیگه...همون انرژی الکترونه...ولی من میگم آیا وقتی این eپتانسیل کم میشه آیا به انرژی جنبشی تبدیل میشه؟
2- انرژی یه مفهوم نسبیه. این جا نسبت به بی نهایت صفره. همین انرژی میتونه نسبت به انرژی یه مرجع دیگه تغییر کنه. چیزی که مهمه اختلاف انرژی آغاز و پایان مسیره.

3- این کلا" انرژی الکترون هست احتمالا" . پس تبدیل به چیزی نمیشه. بلکه به صورت تابش فوتون آزاد میشه.

Sevil Ay

New Member
لایک ها
6

2- انرژی یه مفهوم نسبیه. این جا نسبت به بی نهایت صفره. همین انرژی میتونه نسبت به انرژی یه مرجع دیگه تغییر کنه. چیزی که مهمه اختلاف انرژی آغاز و پایان مسیره.

3- این کلا" انرژی الکترون هست احتمالا" . پس تبدیل به چیزی نمیشه. بلکه به صورت تابش فوتون آزاد میشه.
سلام
از توضیح مورد 2تون ممنون...خودم هم به یه نتایجی رسیدم ...تا حالا فهمیدم که با استفاده از نمودار پایداری-انرژی این منفی بودنه قابل توجیه هست...اما بازم هنوز به جواب بقیه سؤالا نرسیدم
به هرحال ممنون

لایک ها
149

منم دقیقآ 1 هفته پیش همین سوالا برام پیش اومد ولی یه 0/5 ساعت بهش فکر کردم مشکلم حل شد.

لایک ها
149

اول این که میتونی از مورتیمر ج 1 ص 71 پیداش میکنی.در سال 1885 بالمر این فرمولو از روی مقدارای تجربی بدست آورد.ولی در نهایت بور اثباتش کرد اثباتشو توی کتابای کوانتوم میشه پیدا کرد...و در ضمن توجه کن که وقتی n بی نهایت میشه اتم تبدیل به بون میشه...و ایت انرژی،انرژی هر مدار است.

Sevil Ay

New Member
لایک ها
6

دوست عزیز من مورتیمر رو خوندم ولی اون چیزی که من دنبالشم اونجا نیست..خیلی سطحی بحث کرده و گذشته...من می خوام بدونم این انرژی مداری حاصل انتگرال گیری از چه نیروییه؟

بالا