یه سوال کوچولوی شیمی...(چرا انرژی تفکیک پیوند d2 بیشتر از h2 ؟)

لایک ها
99
پاسخ : یه سوال کوچولوی شیمی...(چرا انرژی تفکیک پیوند d2 بیشتر از h2 ؟)

راستی من یه چیزی یادم آمد که حرف شما رو میبره زیر سوال. بار الکترون و پروتون مساویه ولی چون اندازه الکترون خیلی کوچکتر از پروتونه، چگالی بارش میره بالا. یعنی چگالی بار الکترون میره بالا و تاثیرگذاریش هم بالا میره.
چگالی سطحی الکترون زیاده ولی یه رابطه ی دیگه هم هست که خودتون میدونید ، نیرویی بار ها به هم وارد میکنن با مجذور فاصله رابطه عکس داره یعنی هرچی فاصله زیاد بشه نیرو کمتر میشه. درسته تو فیزیک این فاصله رو به حساب نمیارن ولی وقتی داریم در سطح زیر اتمی حرف میزنیم این فاصله(اندازه پروتون و الکترون) میتونه تاثیر گذار باشه

نمیدونم چرا با وجود اینکه من از فیزیک بدم میاد ولی اینجا دارم از فرمول های فیزیک استفاده میکنم

لایک ها
0

چه ربطی داره آخه!!!!!
اون وقت خاصیتی به اسمه الکترو نگاتیوی به وجود نمیاد دیگه؟؟؟
مگه تو نمیگی الکترون و پروتون هم دیگرو خنثی میکنن.....
دوسته عزیز اونی که شما میگی بار یک ذرست و ربطی به جاذبه ی روی ابر الکترونی نداره!!!!
جاذبه ی الکترو استاتیکی بین اکترون و پروتون حاصل از نوترون همو خنثی میکنه دیگه.پس تفاوتی تو شعاع ایجاد نمیکنه

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152

عزیزه دلم منظورم الکترونی بود که توی نوترونه (نوترون=الکترون+پروتون)
من نمیفهمم یعنی چی نوترون=الکترون+پروتون

لایک ها
99

من نمیفهمم یعنی چی نوترون=الکترون+پروتون
یعنی نوترون متشکل از پروتون و الکترون هست که مجموع بار هاشون صفره

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152

یعنی نوترون متشکل از پروتون و الکترون هست که مجموع بار هاشون صفره
فکر کنم نمیشه گفت نوترون متشکل از الکترون و پروتونه بلکه باید گفت مجموع بار های الکترون و پروتون برابر مجموع بار نوترون(در واقع صفر) هست. درسته؟

لایک ها
47

با سلام.انرژي پيوند از معادله فنر طبعيت مي كند و چون اونجا k با جرم رابطه مستقيم دارد،هرچه جرم بيشتر باشد انرژي پيوند بيشتر است.

alidelgarm

New Member
لایک ها
589

راستش اون چیزی که من میدونم اینه که ذراتی به اسم کوارک وجود دارند که در واقع اجزای تشکیل دهنده ذرات زیر اتمی (الکترون - نوترون - پروتون) اند. بعضی کوارک ها بار منفی دارند و بعضی بار مثبت. وقتی چندتا از کوارک های مثبت و منفی (به تعداد مساوی) کنار هم قرار میگیرن نوترون تشکیل میشه (البته تعداد این کوارک ها مهمه) حالا اگه از نوترون، یه کوارک منفی (الکترون) برداریم میشه پروتون. پس اینکه بگیم نوترون=الکترون+پروتون درسته.

alidelgarm

New Member
لایک ها
589

با سلام.انرژي پيوند از معادله فنر طبعيت مي كند و چون اونجا k با جرم رابطه مستقيم دارد،هرچه جرم بيشتر باشد انرژي پيوند بيشتر است.
همه جا درست نیست. بنظر من فقط در ایزوتوپها صحیحه

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152

راستش اون چیزی که من میدونم اینه که ذراتی به اسم کوارک وجود دارند که در واقع اجزای تشکیل دهنده ذرات زیر اتمی (الکترون - نوترون - پروتون) اند. بعضی کوارک ها بار منفی دارند و بعضی بار مثبت. وقتی چندتا از کوارک های مثبت و منفی (به تعداد مساوی) کنار هم قرار میگیرن نوترون تشکیل میشه (البته تعداد این کوارک ها مهمه) حالا اگه از نوترون، یه کوارک منفی (الکترون) برداریم میشه پروتون. پس اینکه بگیم نوترون=الکترون+پروتون درسته.
بله تو راهنمایی معلم شیمیمون بهمون در مورد کوارکها گفت.(u و d) ولی نمیدونستم در واقع نوترون از الکترون و پروتون تشکیل شده چون اون معلممون گفته بود یکی از کوارکها3/1- و اون یکی 3/2 هس که با هم فقط بار اجزای زیر اتمی رو تشکیل میدن. شما مطمئنی دیگه؟؟

لایک ها
47

همه جا درست نیست. بنظر من فقط در ایزوتوپها صحیحه
منم براي ايزوتوپ ها گفتم!

alidelgarm

New Member
لایک ها
589

بله تو راهنمایی معلم شیمیمون بهمون در مورد کوارکها گفت.(u و d) ولی نمیدونستم در واقع نوترون از الکترون و پروتون تشکیل شده چون اون معلممون گفته بود یکی از کوارکها3/1- و اون یکی 3/2 هس که با هم فقط بار اجزای زیر اتمی رو تشکیل میدن. شما مطمئنی دیگه؟؟
تا حد زیادی بله

alidelgarm

New Member
لایک ها
589

منم براي ايزوتوپ ها گفتم!
پس شما هم اومدی توی تیم ما!! میدونی چرا؟؟

آخه الان حدوداً یه هفته است ما داریم این حرف رو میزنیم ولی دو سه نفر مخالفت میکنند.

mahdibagheris

New Member
لایک ها
149

پس شما هم اومدی توی تیم ما!! میدونی چرا؟؟

آخه الان حدوداً یه هفته است ما داریم این حرف رو میزنیم ولی دو سه نفر مخالفت میکنند.
ولی تیمتون 1000 نفرم بشه من نظره خودمو دارم.....

alidelgarm

New Member
لایک ها
589

ولی تیمتون 1000 نفرم بشه من نظره خودمو دارم.....
میشه یه بار نظرت رو توی اینجا مجددا تکرار کنی تا من واضح تر متوجه بشم ببینم دلیلت چیه؟

mahdibagheris

New Member
لایک ها
149

میشه یه بار نظرت رو توی اینجا مجددا تکرار کنی تا من واضح تر متوجه بشم ببینم دلیلت چیه؟
نه!!!!!!
برو توی چند صفحه قبل تر ببین.....

alidelgarm

New Member
لایک ها
589

نه!!!!!!
برو توی چند صفحه قبل تر ببین.....
ببین عزیز من، اولش روفتم صفحه های قبل ولی دیدم نظراتت یه کم ابهام دارند. مثلا میگی علتش الکترونگاتیویه ولی دلیل خودت رو روشن نگفتی!!

mahdibagheris

New Member
لایک ها
149

ببین عزیز من، اولش روفتم صفحه های قبل ولی دیدم نظراتت یه کم ابهام دارند. مثلا میگی علتش الکترونگاتیویه ولی دلیل خودت رو روشن نگفتی!!
برو 2باره بخون.....از اولش بخون...

alidelgarm

New Member
لایک ها
589

نوترون، بیشتر پروتون ها رو متراکم تر میکنه....پس الکترو نگاتیوی بیشتر میشه.....
ـــــــــــــــــــــ
چرا مطمئنن جرم تاثیر داره؟؟؟
بگید ما هم قانع شیم......
ـــــــــــــــــــــ
خوده پاولینگ از روی انرژِی پیوند الکترونگاتیوی اتم ها رو پیدا کرد.....خوب انرژی پیوند هم به طول پیوند بسنگی داره.....طول پیوند هم به شعاع ربط داره دیگه....
نوترون، بیشتر پروتون ها رو متراکم تر میکنه....پس الکترو نگاتیوی بیشتر میشه.....
ـــــــــــــــــــــ
ببین باقری جان، این ها عمده حرفای شما بود.

حرف اولت: من این حرف رو قبول دارم. اصلاً نظرم همینه. ولی من یه مرحله بیشتر پیش میرم. شما میگی الکترونگاتیوی بیشتر میشه. من میگم چرا؟ شما دلیلش رو نگفتی ولی من میگم دلیلش جرمه.

حرف دومت یعنی جرم تاثیر نداره (چون نحوه پرسشت استفهام انکاریه یعنی جرم تاثیر نداره (با تشکر از ادبیات 2)) این کاملاً غلطه چون جرم تاثیر داره. این رو فیزیک میگه. فرمولش رو هم اوایل مباحث گفتم.

حرف سومت: با یه واسطه گفتی انرژی پیوند به شعاع ربط داره. ولی مثال نقضش همین h2 و d2 ه. چون انرژی پیوند مولکول دوتریم از مولکول هیدروژن بیشتره. اما شیمی توصیفی میگه که طول هر دو برابره. طول برابر، انرژی پیوند نابرابر. حرف شما میره زیر سوال.

قانع شدی گله؟

mahdibagheris

New Member
لایک ها
149

ببین باقری جان، این ها عمده حرفای شما بود.

حرف اولت: من این حرف رو قبول دارم. اصلاً نظرم همینه. ولی من یه مرحله بیشتر پیش میرم. شما میگی الکترونگاتیوی بیشتر میشه. من میگم چرا؟ شما دلیلش رو نگفتی ولی من میگم دلیلش جرمه.

حرف دومت یعنی جرم تاثیر نداره (چون نحوه پرسشت استفهام انکاریه یعنی جرم تاثیر نداره (با تشکر از ادبیات 2)) این کاملاً غلطه چون جرم تاثیر داره. این رو فیزیک میگه. فرمولش رو هم اوایل مباحث گفتم.

حرف سومت: با یه واسطه گفتی انرژی پیوند به شعاع ربط داره. ولی مثال نقضش همین h2 و d2 ه. چون انرژی پیوند مولکول دوتریم از مولکول هیدروژن بیشتره. اما شیمی توصیفی میگه که طول هر دو برابره. طول برابر، انرژی پیوند نابرابر. حرف شما میره زیر سوال.

قانع شدی گله؟
نه خیر گلم!!!!
حالا تو گوش کن آقا دلگرم.....
اولا که اون حرف 3ومیرو من در جواب یکی دیگه گفتم.....اون اصلا سوالش یه چی دیگه بود...
شما میگی از روی فرموله فیزیک من میگم اشتباه میگی....یعنی با فرمول موافقم ولی نه با اون فرمولایی که 500 سال پیش کشف شدن....
تاثیره نوترون توی هسته یه فرمولایی داره که هر کدوم یه صفحس....دلیله افزایشه الکترونگاتیوی نوترون هست ولی نه جرم نوترون بلکه تراکمه نوترون.....یعنی تراکمی که روی پروتونا میزاره....وقتی هم که پروتون ها متراکم تر بشن الکترو نگاتیوی بیشتر میشه....(توی ایزوتوپ ها)....دلیلشم 10 دفعه گفتم شما ندیدی پست هارو به من چه!!!
بعدشم من نمیگم که جرم تاثیر نداره....اینو قبلا هم گفتم....من میگم تاثیرش کمتره....
شما که از 3ومی ایراد گرفتی.....با توجه به همون حرف خودت انرژی پیوند به طول ربط نداره.....آخه مگه میشه.....انرژی پیوند به 3 تا عامل عموما بستگی داره:1-طول 2-شمار پیوند 3- قطبیت پیوند...

آخرین ویرایش توسط مدیر

alidelgarm

New Member
لایک ها
589

همین دیگه عزیز من. من قبول دارم که متراکم شدن هسته باعث افزایش الکترونگاتیوی میشه و اصلا حرفم همینه. اما از شما علت میخواستم که نگفتی (تک تک پست هات رو خوندم ولی چیزی ندیدم) بنظر من دو تا علت عمده داره. یکیش اینه که جرم نوترون باعث متراکم تر شدن هسته میشه. علت دیگش رو هم چند صفحه قبل گفتم که این بود: چون نوترون=پروتون+الکترون و بار این دو با هم برابره ولی اندازه الکترون کوچیکتره پس چگالی بار منفی میره بالاتر و هسته متراکم تر میشه (یعنی پروتونِ موجود در هسته توسط نوترون بیشتر جذب میشه و هسته کوچیکتر میشه) من از شما این علتها رو میخواستم ولی نگفتی. یعنی شما یه مرحله عقب تر رو میگی. شما میگی الکترونگاتیوی میره بالا. خب من هم قبول دارم. ولی من میگم چرا؟؟ بحث سر این "چرا" ه. شما "چرا" رو نمیگی. پاسخ این "چرا" دو تاست: جرم و بالاتر بودن چگالی بار - در نوترون نسبت به بار + نوترون که باعث متراکمتر شدن هسته میشه

آخرین ویرایش توسط مدیر
بالا