یک سوال المپیاد شیمی

TBAG2

New Member
لایک ها
0
سلام,یک سوال داشتم:
یکی از روش های قدیمی برای تولید اسید سولفوریک استفاده از اتاق های سربی است در این روش از واکنش های پی در پی زیر استفاده می شود اگر در این روش با20گرمNOشروع کنیم در انتها 3.92گرم سولفوریک اسید بدست اوریم اگر بازده واکنش دوم 100%باشد بازده واکنش های اول و سوم چقدر است؟S=32,O=16,H=1,N=14)
1) 2NO+2O=>2NO[SUB]2[/SUB]
2) SO[SUB]2[/SUB]+NO[SUB]2[/SUB]=>SO[SUB]3[/SUB]+NO
3) SO[SUB]3[/SUB]+H[SUB]2[/SUB]O=>H[SUB]2[/SUB]SO[SUB]4[/SUB]

sanag

New Member
لایک ها
21
سوال چیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/////

مگه نمیگی بازده 100%(کدوما 100%؟)

mozhgan-g-ch

New Member
لایک ها
4
اگه بازده 1 و3 مجهول باشه یک معادله دو مجهول بدست میاد...که سوال حل نمیشه..فکر کنم صورت سوالو اشتباه نوشتین! چون گفتین بازده واکنش های زیر ۱۰۰٪ باشد! و .....

البته به نظر من!

TBAG2

New Member
لایک ها
0
بله شما درست می گین منظورم بازده فرض سوال 100% است و حال بازده واکنش های 1و3 را از میان سه واکنش داده شده می خواهد

mozhgan-g-ch

New Member
لایک ها
4
خیلی معذرت میخوام ولی منظورتون رو نمی فهمم!!!بازده فرض سوال یعنی چی دقیقا؟!!
کدوم فرض؟ منظورتون واکنش ۲ ه؟!

baran-h

Active Member
لایک ها
98
سلام دوست عزیز چند تا سوال برام پیش اومد :
اول اینکه شما نوشتید بازده واکنش ها ی زیر 100% است منظورتون واکنش دوم بوده ؟ چون بعدش گفتید بازده واکنش های اول و سوم چقدر است !
و سوال دوم اینکه o کجا تولید میشه؟(با توجه به پی در پی بودن واکنش ها)

mozhgan-g-ch

New Member
لایک ها
4
احتمالا باید فرض رو بر این بگیریم که به مقدار کافی اکسیژن داریم... ولی بازم سوال حل نمیشه!!!

بازم به نظر من!

baran-h

Active Member
لایک ها
98
اگر فرض کنیم منظورش این بوده که بازده واکنش دوم 100%است با این شرایط به یک معادله 2 مجهولی a.b=.06 میرسیم(که a,b بازده واکنش های اول و سوم هستند ) و جواب در نمیاد پس منظور سوال فکرمیکنم که چیز دیگه ای بوده.

TBAG2

New Member
لایک ها
0
اینم از طراح!!!!

ببنید اون واکنشی که گفتم در اول با20گرم NO شروع می کنیم ,اون واکنش دارای بازده 100% است

mozhgan-g-ch

New Member
لایک ها
4
baran-h گفت
اگر فرض کنیم منظورش این بوده که بازده واکنش دوم 100%است با این شرایط به یک معادله 2 مجهولی a.b=.06 میرسیم(که a,b بازده واکنش های اول و سوم هستند ) و جواب در نمیاد پس منظور سوال فکرمیکنم که چیز دیگه ای بوده.

فک نکنم معادله ای که بدست میاد این باشه..چون تو واکنش 2 NO دوباره تولید میشه و به واکنش 1 برمیگرده و بازم...یعنی یه تصاعد بدست میاد...

........

baran-h

Active Member
لایک ها
98
mozhgan-g-ch گفت
baran-h گفت

فک نکنم معادله ای که بدست میاد این باشه..چون تو واکنش 2 NO دوباره تولید میشه و به واکنش 1 برمیگرده و بازم...یعنی یه تصاعد بدست میاد...

........
درسته اما من برای یک مرحله حساب کردم
در این صورت باید تعداد مرحله ها رو می داد یا اینکه فرض کنیم تعداد مرحله ها به بینهایت میل میکنه و همونطور که شما گفتید با تصاعد یک معادله بر حسب a و b به دست میاد(که حل نشدنیه!)
البته ما هنوز نمیدونیم که بازده کدوم واکنش 100% است!؟!؟!
واکنش اول ،دوم،یا همه ی واکنشها؟!!!!!!

sanag

New Member
لایک ها
21
گفتی سواله المپیاده ؟
چه دوره ای؟؟؟؟؟؟؟

najafi2020

New Member
لایک ها
195
mozhgan-g-ch گفت
baran-h گفت

........
سلام. حق با شماست اما فکر نمی کنید اگه فرض کنیم NO تولیدی در مرحله ی دوم وارد واکنش اول بشه مقدار SO3 تولیدی و در نتیجه H2SO4 تولیدی وابسته به مقدار SO2 بشه. در هر صورت من هم فکر می کنم سوال گنگه.

najafi2020

New Member
لایک ها
195
سلام دوست عزیزی که سوالی مطرح می کنید و این سوال برای ما گزینه ای نداره و بعدش می گید جواب این میشه چون در گزینه ها بود.

1_ فرض کنید که این سوال یک سوال تشریحی بود که هیچ گزینه ای هم نداشت.
2_ توجه کنید که در خیلی از سوالات ما می تونیم منظور طراح محترم را با توجه به گزینه های موجود بفهمیم که ما از این نعمت برخوردار نبودیم.
3_ در مورد دومی که گفتم این سوالات بیشتر به کمک مهندسی معکوس حل می شوند نه این که به کمک گزینه ها رفع ابهام کنیم.

موفق باشیم

بالا