یک نخ طویل را حرکت میدهیم

seyed iman

Well-Known Member
لایک ها
998
یادمه جوونیام خیلی دوست داشتم این مساله رو مدل ریاضی کنم!حتی یکبار یک مدل برایش ارایه دادم و سوال کردم گذاشتم تو این سایت.که البته خیلی به جوابی نمیرسید فقط طرح معادلاتی بود که حل نداشت.ولی بلخره تونستم بطور تحلیلی یک معادله ای براش درآرم!
سوال این بود که یک نخ طویل داریم که بطور یک خط صاف روی یک میز قرارش دادیم.حالا از وسطش بطور عمود بر اون خطه یک نقطه اش رو میگیریم و آروم یک کم جلو میاریم.اگر انجام بدید این کارو میبینید که نخ دیگه خط نمیشه.یک منحنی ای میشه.معادله اون منحنیه؟
معادلاتی که من نوشتم و حل کردم شکلش شد این:

جزییات و مدلش رو نمیگم که مزه اش نره !ضمن این که نوشتنش طولانیه و منم اسکنر ندارم که اسکن کنم فعلن!
فقط بگم که جالبی موضوع اینه که چند جور میشه مدلش کرد...و جوابای کاملن متفاوتی میده...و اگر این کار رو با نخ های مختلف مثلن نخ سفت یا نخی که حالت کشی داشته باشه انجام بدید میبینید شکل هاش فرق داره...اینکه بررسی کنید کدوم مدل به کدوم نوع نخ(توواقعیت) شبیه تر هم کاره جالبیه.و البته بعضی مدل کردنا جوابی به ما نمیده!یک سری معادلات سخت و لاینحل میشه(از نظر تحلیلی).
http://upload7.ir/images/12291772374259988615.jpg

آخرین ویرایش توسط مدیر
لایک ها
314
میز اصطکاک داره ؟ نیرویی که وارد میکنیم چه جوریه ؟?
---------<>-----------
حاجی چی شد؟

Al!R3ZA

Well-Known Member
لایک ها
3,166
پاسخ : یک نخ طویل را حرکت میدهیم

میز اصطکاک داره ؟ نیرویی که وارد میکنیم چه جوریه ؟?
---------<>-----------
حاجی چی شد؟
آقا میز اصطکاک نداشته باشه که نخه همینجوری میره...

لایک ها
314

آخه مگه جرمش بی نهایت نیست ؟ ضمنا ظاهرا نیرو پس از مدتی قطع می شود و کاری که انجام می دهد کجا می رود ؟ این ها همه مسایلی است که به خاطر بی نهایت بودن جرم نخ به وجود می آید . یعنی هر اتفاقی ممکن است بیفتد .

seyed iman

Well-Known Member
لایک ها
998

یکبار این کار رو انجام بدید:
یک تکه کاموا بردارید.بزارید رو زمین.وسطشو بکشید یکم جلو.طبیعتن شکلش یک دلتای دیراک که نمیشه!!جاهای دیگشم حرکت میکنه.میخواید اینو مدل کنید.هر طور مایلید مدلش کنید!ملاک خوب بودن مدل پیشنهادی هم طبیعتن شباهتش با شکلیه که تو واقعیت بدست میاد.

لایک ها
314

من دو مدل پیدا کردم . یکی این که اگر یه کره رو روی سطح یه مایع با کشش سطحی سیکما که حجم آن خیلی زیاد است قرار دهیم و شعاع کره رو به سمت صفر میل دهیم رویه ای بوجود می آید که اگر صفحه ای از آن عبور دهیم مانند یک نخ می شود .
دیگری همین است فقط همین را برای یک حباب انجام می دهیم .

seyed iman

Well-Known Member
لایک ها
998

خب جواب چی میشه؟یعنی معادلات و تقریب ها و جواب نهایی(شکل پیش بینی شده)
وگرنه بهترین مدل که همینه:یک نخ با چگالی جرمی ثابت.زمینم اصطکاک داره.با سرعت ثابت جابه جا شده و الان ساکن شده و....
خب مثلن این دقیقن میشه خود مساله.ولی کیه که حلش کنه؟
مایع و کشش سطحی جالبه...ولی چرا باید مثل اون شه؟البته همینطوری چشمی به نظر میاد شبیه میشن.

بالا