4 تا سوال!ولی نه چندان مهم

azarbayjan

New Member
لایک ها
2
1-در واکنش 2C+O2← → 2CO2(یعنی تعادلیه)با افزایش غلظت O2چرا مقدارQ کمتر میشه درسته که نسبت به حالت اولیه بیشتر ولی CO2هم که تولید میشه!

2-استادمون میگفت برای واکنش های 2 مرحله ای حالت گذار رسم نمیشه ولی دلیلش نگفت!

3-ایا محلول ها تراکم پذیرند چون تو فیزیک میگن بله میشه متراکم هم بشن!

4-در بحث اثر کاتالیزگرها بر سرعت به یک اندازه با به یک نسبت فرق میکنن ولی به نظر من فرقی ندارن نظر دوستان چیه!

najafi2020

New Member
لایک ها
195
1_وقتی از شما می پرسند با افزایش غلظت O2 خارج قسمت واکنش چه تغییری می کنه منظور تغییر در لحظه ی اعمال تغییر مواد . Q واکنش کوچک می شه و بعد از اون با گذشت زمان بزرگ و بزرگتر میشه تا داشته باشیم Q=K

2_ تا آن جا که من می دونم در واکنش های چند مرحله ی برای هر مرحله از واکنش 1 پیچیده فعال رسم میشه برای مثال برای واکنش NO2+CO------> NO+CO2 که یک وانش دو مرحله ای است 2 پیچیده ی فعال رسم میشه.(برای هر مرحله یک ساختار). اگه اشتباه نکنم این مثال تو کتاب مبتکران(آموزشی) هم هستش. در رسم پیچیده های فعال یک اشتباه کردم(حواسم نبود)یک جا خط باید تبدیل بشه به خط چین

3_ در این مورد خودم شخصا امتحان نکردم. ولی طبق چیزایی که شنیدم مایعات (که شامل محلول هایی با حلال مایع هم میشه) به مقدار اندکی تراکم پذیرند که میشه در بیشتر موارد از این مقدار صرف نظر کرد.

4_ راستش فکر می کنم سوالتو خوب مطرح نکردی اگر منظور شما اینه که چرا کاتالیزور باعث جا به جایی تعادل نمیشه(K1 و K2 را به یک نسبت زیاد میکنه) باید یه نگاهی به معادله ی آرنیوس بندازی بعد می بینی که جواب کاملا معلومه( راستش این همیشه یکی از سوالات خودم هم بود به خاطر همین یاد این سوال افتادم) .راستی کاتالیز گر انرزی فعال سازی واکنش رفت و برگشت را به یک اندازه کاهش میده ولی ثابت واکنش رفت و برگشت را(همچنین سرعت واکنش رفت و برگشت را) به یک نسبت کاهش می دهد. فکر کنم منظور شما این یکی بود.

اگر اشتباهی کردم منو به بزرگی خودتون ببخشید.

پیوست ها

mshf

New Member
لایک ها
10
کاملا موافقم به یک اندازه مفهوم جمع اما به یک نسبت مفهوم ضرب یعنی اگه انرزی فعال سازی و سرعت دو واکنش1و2 به ترتیب Ea1,v1وEa2,v2باشه بعد از اضافه کردن کاتالیزگر انرژی فعال سازی ها به یک اندازه کم میشوند یعنی منهای ایکس و سرعت ها به یک نسبت تغییر میکنن یعنی ضربدر yمیشن

بالا