In-Vitro Fertilization = IVF

ارسال ها
454
لایک ها
472
امتیاز
0
#1
In-Vitro Fertilization = IVF روشی برای درمان ناباروریست؛

اساس انجام این روش درمانی چیست؟

آیا در ایران انجام می شود؟
 

amideoxy

New Member
ارسال ها
658
لایک ها
400
امتیاز
0
#2
پاسخ : In-Vitro Fertilization = IVF

ivfهمون لقاح خارجیه

که سلول های جنسی رو بیرون از بدن لقاح میدن.

اول تخمک رو از زن میگیرن و بین 12 تا 48 ساعت با اسپرم لقاحش میدن و دوباره وارد بدن زن میکنن

تو ایرانم انجام میشه
 

essann

Active Member
ارسال ها
83
لایک ها
228
امتیاز
33
#3
پاسخ : In-Vitro Fertilization = IVF

توضیحات کاملتر رو میزارم که درباره چیزاییش که تو نت نیست بحث شه :4:

IVF چیست؟

IVF مخفف لغت های انگلیسی “باروری در درون بدن انسان” است. اولین بار با این روش در سال ۱۹۷۸ نوزادی را در یک زوج نابارور به دنیا بیاورند. چه کسانی برای انجام این روش انتخاب می شوند؟در ابتدا این روش برای زنانی به کار می رفت که لوله های تخمدانی شان دارای کارآیی لازم برای انتقال تخمک نبود. ولی امروزه از این روش برای موارد زیادی استفاده می شود. به طور مثال مردانی که دارای اسپرم های کافی برای باروری هستندبا این روش دارای فرزند می شوند.فواید روش IVF: این روش توانسته نوزادان زیادی را چه از زنان نابارور و چه از مردان نابارور به دنیا آورد.مراحل انجام IVF:1- مرحله جلوگیری از تخمک گذاری:


۲- زن در روز دوم یا سوم پریود خود مصرف قرص ضد بارداری را شروع می کند. بعد از ۲ تا ۳ هفته, پزشک متخصص یک سونوگرافی از تخمدان های زن به عمل آورد. در صورتی که تخمدان ها حالت طبیعی داشته باشند, دارویی (Lupron) به زن تجویز می شود. این دارو از آزاد سازی تخمک توسط تخمدان ها جلوگیری می کند.
داروی Luopron به صورت زیر جلدی هر روز تزریق می شود. شایعترین عوارض این دارو سر درد, حالت برافروختگی چهره و خشکی واژن است. در برخی موارد از داروهای Antagon (آنتاگون) و یا Cetrotide (ستروتاید) به جای Lupron استفاده می کنند.
۲- مرحله تحریک فولیکول:
۳- یک هفته پس از شروع مصرف داروی Lupron یک سونوگرافی دیگر انجام می شود. اگر کیست تخمدانی مشاهده نشد (از عوارض داروی Lupron, داروی دیگری به نام گونال- اف (Gonal- F یا Follistim (فولیستیم) تجویز شده و کم کم از میزان مصرف داروی Lupron کاسته خواهد شد.
۴- دارو های گونال- اف و یا فولیستیم می تواند تخمدان ها را برای تولید تخمک های زیادی تحریک نمایند. این موضوع خیلی مهم است چون که ما برای افزایش میزان موفقیت نیاز به این دارو داریم که به جای یک تخمک بارور شده چندین تخمک بارور شده را در رحم زن قرار دهیم ( به همین دلیل است که در بعضی موارد ممکن است بیشتر از یک نوزاد در یک نوبت به دنیا بیاید) و ما به این حالت چند قلویی می گوییم.
در روز پنجم یا ششم مصرف گونال اف یا فولیستیم, در ساعات ۷ الی ۹ صبح آزمایشات اندازه گیری هورمون های استروژن انجام می شوند و یک سونوگرافی دیگر از طریق واژن انجام خواهد شد. بر اساس این نتایج, پزشک میزان داروهای فوق را تنظیم می کند. این کار تا زمان بالغ شدن فولیکول های تخمدانی ادامه خواهد یافت.
۳- مرحله بالغ کردن فولیکول ها:
در این مرحله داروی hCG برای بلوغ نهایی تخمک ها تزریق می شود.
۴- مرحله جمع آوری تخمک ها:
در این زمان زن را وارد اتاق عمل می کنند. یک متخصص بیهوشی داروی بیهوشی را به صورت آرامش بخش وریدی تزریق می کند. سپس متخصص مربوطه یک لوله متصل به دستگاه سونوگرافی را همراه با یک سوزن به نزدیکی محل تخمدان ها می رساند و با کمک سونوگرافی محل دقیق فولیکول ها را در تخمدان ها پیدا می کند. سپس توسط سوزن مخصوص مایع فولیکول را همراه با تخمک های درون آن را به درون سوزن می کشد. این کار حدوداً ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول می کشد.
۵- مرحله باروری:
در این مرحله اسپرم مرد تهیه می شود و این مقدار اسپرم را همراه با مایع فولیکول تخمدانی زن به آزمایشگاه IVF می برند.
برخی از مردان نمی توانند اسپرم کافی را از خود تخلیه نمایند. بنابراین با استفاده از روش های خاصی مقدار اسپرم مورد نظر را از داخل بیضه مرد توسط سوزن تخلیه می کنند.
اگر اسپرم مرد کافی بوده و مشکل ناباروری مربوط به زن باشد , مایع اسپرم مرد را با مایع فولیکول زن مخلوط می کنند و پدیده لقاح خود به خود رخ می دهد. یعنی اسپرم ها در تخمک ها نفوذ کرده و تخمک ها را بارور می کنند. ولی اگر اسپرم مرد ضعیف بوده و یا ناقص باشد, باید اسپرم های سالم را با سوزن های بسیار ریز زیر میکروسکوپ در درون تخمک تزریق نمود.
یک روز پس از انجام این کار, می توانیم بگوییم که چند تخمک را توانسته ایم بارور کنیم.
۶- مرحله ریکاوری:
پس از آنکه تخمک های زن را در مرحله جمع آوری تخمک در اتاق عمل جمع آوری کردیم, زن مرخص می شود و برای استراحت به خانه می رود. زن ممکن است دچار درد خفیف شکم و یا خونریزی خفیفی نیز بشود. برای تسکین درد از استامینوفن استفاده می کنند.
۷- مرحله تزریق پروژسترون:
در این مرحله پروژسترون (۱ سی سی در روز) به زن تزریق می شود. البته ژل واژینال Crinone نیز همین خاصیت پروژسترون را دارد. در هر صورت پروژسترون سبب می شود که در جدار داخل رحم سطح مناسب برای چسبیدن و لانه گزینی جنینها ایجاد شود .
۸- مرحله انتقال جنین:
حالا ما دارای جنین هایی هستیم که در محیط آزمایشگاهی با لقاح مصنوعی تولید کرده ایم. ما عموماً ۲ تا ۴ تا جنین را زیر میکروسکوپ انتخاب کرده و آنرا در درون رحم زن منتقل می کنیم.
پس از انجام این کار زن را به خانه منتقل نموده و پس از ۳۶ ساعت استراحت او می تواند فعالیت روزمره خود را ادامه دهد.
۹- مرحله تست بارداری:
دو هفته پس از انجام عمل یک تست بارداری قبل از ساعت ۹ صبح انجام می شود. و نتیجه موفق یا ناموفق به زوجین اعلام خواهد شد.
توصیه های خوب برای زوج های علاقه مند به بارداری:
۱- ترک سیگار, الکل, داروهای مضر و …
نکته ای که زوجین باید بدانند این است که بر اساس تحقیقات کنونی, حتی اسپرم های آسیب دیده هم قادر به بارداری تخم هستند.
بنابراین نا امیدی در باروری معنی ندارد.
از قول پزشکان متخصص, قبل از هر گونه عمل لقاح مصنوعی بهتر است به مدت ۳ ماه توصیه های فوق را اجرا کنید.
چون ممکن است بدون نیاز به روش های مصنوعی توانایی باروری خود را بازیابید.
انتخاب جنسیت فرزند:
از دیر باز تا کنون دانشمندان در اندیشه انتخاب جنسیت فرزندان بودند. در حال حاضراز روش موفقی (با موفقیت ۸۰%) که توسط دکتر دونالد اریکسون ابداع شده است, استفاده می کنند.
در این روش اسپرم های x و y را از هم جدا نموده و اسپرم های دارای جنسیت مورد نظر را وارد رحم می کنند.
طول مدت این عمل حدود ۴ ساعت است و میزان موفقیت آن (۸۰%) می باشد.
در حال حاضر هزاران نوزاد با این روش در دنیا متولد شده اند .

منبع : IVF چیست ؟ : پزشکان ایران
 
آخرین ویرایش توسط مدیر

parimah

New Member
ارسال ها
45
لایک ها
71
امتیاز
0
#4
پاسخ : In-Vitro Fertilization = IVF

ivfشامل مراحل زير است:□ مرحله تحريک تخمدانها:
پیش از انجام لقاح، برای به دست آوردن تخمک زن، برای زن داروهای القای تخمک گذاری تجویز می شود و در ضمن سطح هورمونهای زن و وضعیت تخمدانها و فولیکولها را بوسیله سونوگرافی بررسی می کنند.

□ مرحله جمع آوري تخمک:
پس از تحریک مناسب تخمدانها و تزریق داروی محرک تخمک گذاری (hCG) حدود 36 ساعت بعد زمان مناسب برای استخراج گامت زن (اووسیت) ها است. سوزن مخصوص را از دهانه رحم (واژن) و جدار آن و سپس محوطه لگن گذرانده و به تخمدان ها می رسانند که این کار تحت کنترل سونوگرافی واژینال صورت می گیرد. در این مرحله برای از بین بردن درد از بیهوشی، بی حسی نخاعی یا تزریق مسکن یا آرام بخش وریدی استفاده می کنند.
پس از استخراج اووسیت ها آنها را از نظر كيفيت و ميزان رسيدگي بررسي مي كنند و و بر حسب آن اووسيت ها را به مدت زمان لازم در محيط نگه مي دارند.

□ مرحله جمع آوري اسپرم:
همسر بيمار در حول و وش زمان استخراج اووسيت ها، بايد نمونه اسپرم را در يك ظرف پلاستيكي استريل آماده كند. معمولا نمونه اسپرم را دو بار در آزمايشگاه شستشو داده و به اين ترتيب كيفيت اسپرم ها را بهبود مي بخشند و مثلا اسپرم هاي متحرك تر را براي لقاح استفاده مي كنند. نهايتا اسپرم هاي با بالاترين كيفيت را براي لقاح استفاده مي كنند.

□ مرحله لقاح و کشت جنين:
به منظور انجام لقاح، اسپرمهاي با بهترين کيفيت را به تخمکهاي جمع آوري شده اضافه مي کنند. معمولا تعداد 150000 اسپرم به ازاي هر اووسيت و در صورتيكه علت ناباروري مرد باشد، از 500000 اسپرم به ازاي هر اووسيت استفاده مي كنند.
حدود 12 تا 18 ساعت پس از انجام لقاح اووسيت ها را رزيابي مي كنند و از باروري و وضعيت مناسب آن اطمينان حاصل مي كنند.

□ مرحله انتقال جنين: حدود دو تا پنج روز پس از استخراج اووسيت ها، پس از آنكه جنين حاصل مراحي از رشد را پشت سر گذاشت، آن را به وسيله يك كاتتر (ميل جراحي ظريف) از طريق گردن رحم وارد رحم مي نمايند. اين مرحله معمولا بسيار سريع و بدون درد است.
اگر در IVF تعداد فوليكول هاي استفاده شده بيش از 3 يا 4 عدد باشد، امكان چند قلويي افزايش مي يابد.

دو هفته پس از انجام عمل يك تست بارداري قبل از ساعت 9 صبح انجام مي شود. و نتيجه موفق يا ناموفق به زوجين اعلام خواهد شد.
دو هفته پس از مثبت بودن تست حاملگي، يک سونوگرافي اوليه انجام مي گيرد.

در صورتيكه اووسيت بالغ باشد، 80 درصد احتمال باروري دارد و هر چه درجه رسيدگي آن كمتر باشد، يا علت نازايي عامل مردانه باشد، احتمال باروري كمتر مي شود
 
بالا