Salmon's theorem

shoki

New Member
لایک ها
128
دایره ی با مرکز
و دو نقطه ی
و
مفروض اند . اگر
و
عمودهای نقاط
و
بر قطبی های
و
نسبت به دایره ی با مرکز
باشند ثابت کنید

سوال راحتیه اما بعدا میگم برای چی اینو اینجا ارسال کردم...

seifi_seifi

New Member
لایک ها
8
فرض کنید P,S بیرون دایره اند.(برای راحتی و اگر بیرون هم نباشند اثبات مشابه است.)

محل برخورد OS با قطبی P را N و محل برخورد OP با قطبی S را M مینامیم و محل برخورد دو قطبی را H مینامیم و داریم OP بر قطبی P عمود است و OS بر قطبی S عمود است.

حال داریم دو مثلث PMX , SNY متشابه اند و PX/SY=PM/SN و حال باید ثابت کنیم PM/SN=OP/OS . حال داریم H مرکز دایره ی ارتفاعی OMN است پس OH بر MN عمود است.

و از طرفی PS قطبی H است پس OH بر PS نیز عمود است پس MN و PS موازیند پس PM/SN=OP /OS و اثبات کامل شد... .

shoki

New Member
لایک ها
128
احسنت به شما ...

میتونید به وسیله ی کیسی هم حلش کنید...
حالا این مسئله که چند وقت پیش در مث لینکس مطرح شد رو حل کنید.
دایره ی دلخواه
و مثلث دلخواه
مفروض اند.فرض کنید

به ترتیب قطب های
نسبت به
باشند.ثابت کنید
همرس اند.

شاید با دیدن این سوال به این نکته پی برده باشید که حالت کلی مسئله ی معروف شماره ی 8 در فصل 4 احمدپور همین سواله...

shoki

New Member
لایک ها
128
what?
no taker ...

shoki

New Member
لایک ها
128
kheyli vaghte gozashte ...
agar ta emshab kasi javab nazasht hamin ersalamo virayesh mikonam va javabesho minevisam.

seifi_seifi

New Member
لایک ها
8
من حل کردم ولی نمیتونم بنویسم.باید 6 نقطه ی جدید اضافه کنیم و زیادی شلوغ میشه ولی کلیت راهم اینطوری است :

طبق سوا سینوسی باید sinCAA'/sinBAA'×sinABB'/sinCBB'×sinBCC'/sinACC'=1

حال sinCAA'/sinACC' i برابر نسبت فاصله ی 'A از AB و AC است و با استفاده از قضیه نسبت آنها را بدست میاوریم(البته با استفاده از دو

نسبت دیگر و تقسیم آنها برهم) و روابط مشابه را مینویسیم و در هم ضرب میکنیم و حاصل برابر 1 میشود.

شرمنده که کامل ننوشتم چون خیلی سخت و طولانی است ... .

بالا