SMASZOP

مشاور فیزیک
لایک ها
529
چگونه اثبات کنیم که محور اعداد حقیقی پیوسته است یعنی مثلا از محور اعداد حقیقی می شود به اعداد گنگ رسید؟؟

amir.ekhlasi

New Member
لایک ها
183
پاسخ : اثبات؟

صورت قضیه را واضح بگو. من حکم را نمیفهمم؟

SMASZOP

مشاور فیزیک
لایک ها
529

یعنی مثلا شما sqrt2 رو در نظر بگیر که یک عدد گنگه ما از کجا بدونیم که اگه 1/41421... ادامه بدیم بش می رسیم فهمیدید؟(یا به قوله حشمت خان افتاد؟):90:

آخرین ویرایش توسط مدیر

amir.ekhlasi

New Member
لایک ها
183

فکر کنم صورت ریاضیی مسئلتون این باشه:
هر دنباله کوشی در اعداد حقیقی همگرا است.
دنباله کوشی به طور شهودی دنباله ای است که ظاهرش همگرا است. ولی ممکن است در یک مجموعه همگرا نباشد. مثلا دنباله زیر در مجموعه
کوشی است. ولی همگرا نیست:
1,1/2,1/4,1/8, ... (دنباله از 1/8 ادامه دارد نه از 1، درواقع این دنباله به صفر میل میکند که جزو مجموعمون نیست ) یا همون مثالی که زدید. درسته؟؟

آخرین ویرایش توسط مدیر

mahanmath

New Member
لایک ها
701

فکر کنم صورت ریاضیی مسئلتون این باشه:
هر دنباله کوشی در اعداد حقیقی همگرا است.
دنباله کوشی به طور شهودی دنباله ای است که ظاهرش همگرا است. ولی ممکن است در یک مجموعه همگرا نباشد. مثلا دنباله زیر در مجموعه
کوشی است. ولی همگرا نیست:
1,1/2,1/4,1/8, ... (دنباله از 1/8 ادامه دارد نه از 1، درواقع این دنباله به صفر میل میکند که جزو مجموعمون نیست ) یا همون مثالی که زدید. درسته؟؟

این سوال تا جایی که من می دونم خیلی عمیق تر از این حرفاس .... یعنی چی ؟:58:

یعنی این که اعداد حقیقی طوری تعریف شدن که این اتفاقی که شما در بارش می پرسین پیش بیاد.

خود اعداد حقیقی با دنباله کوشی و برش Dedekind تعریف میشن .... پس استدلال بالا درست نیست و یه جور دور زدن مساله اولیس !

amir.ekhlasi

New Member
لایک ها
183

این سوال تا جایی که من می دونم خیلی عمیق تر از این حرفاس .... یعنی چی ؟

یعنی این که اعداد حقیقی طوری تعریف شدن که این اتفاقی که شما در بارش می پرسین پیش بیاد.

خود اعداد حقیقی با دنباله کوشی و برش dedekind تعریف میشن .... پس استدلال بالا درست نیست و یه جور دور زدن مساله اولیس !
من که به سؤال جواب ندادم. من فقط صورت ریاضیی سؤال را نوشتم.

mahanmath

New Member
لایک ها
701

X30use me! :30:

من فکر کردم با همگرای دنباله کشی می خوای این نتیجه رو بگیری .....

خلاصه مطلب این که ساختار اعداد حقیقی جوابیه که باید به سوال داده بشه .

amir.ekhlasi

New Member
لایک ها
183

اگه بخوام یک توضیح مفید و ساده و خوب در مورد اعداد حقیقی بدم، به این موضوع اشاره میکنم.
تمام خواصی که از اعداد حقیقی سراغ داریم (وجود ریشه n ام برای اعداد حقیقی مثبت در این مجموعه، همگرا بودن تمام دنباله های کوشی و ...) از یک خاصیت و اصل برای اعداد حقیقی بیرون میآید. مثل اینکه تمام خواص اعداد طبیعی از خاصیت خوشترتیبی اعداد طبیعی به دست میآید. (اصل کار با اعداد طبیعی). برای همین هم اعداد حقیقی دارای خاصیتی (اصلی) هستند که برای کار با آن باید پذیرفت. و اثباتی برای آن نیست مگر اینکه این مجموعه را با برشهای ددکیند و در کل روشهای مجموعه ای بسازیم. حال به توضیح اصل اعداد حقیقی میپردازم. اسم این اصل، اصل سوپریمم است. ابتدا تعریفی میکنم:
فرض کنید E زیر مجموعه ای از اعداد حقیقی باشد. در این صورت به a سوپریمم E گفته میشود هرگاه
1. a کران بالایی E باشد
2. اگر b یک کران بالایی E باشد، آنگاه a<=b. درواقع a کوچکترین کران بالایی E است.
حال به اصل اعداد حقیقی اشاره میکنم:
اگر E زیرمجموعه ای از اعداد حقیقی باشد که از بالا کراندار است، آنگاه این مجموعه دارای سوپریمم است.

بالا