namkim

New Member
لایک ها
2
همه تو يه جاهايي از زندگي وجود خدا رو حس كردن و همون چندباري كه وجود خدا براي ما اثبات شده و اين رو خدا خودش بهمون اثبات كرده نه اخوندها و فلاسفه و.... كافي تا هميشه وجودش رو حس كنيم!

f-makvandy

New Member
لایک ها
21
namkim گفت
همه تو يه جاهايي از زندگي وجود خدا رو حس كردن و همون چندباري كه وجود خدا براي ما اثبات شده و اين رو خدا خودش بهمون اثبات كرده نه اخوندها و فلاسفه و.... كافي تا هميشه وجودش رو حس كنيم!
همون آخوند ها وفلاسفه دارن یه جور راه اثباتو معرفی میکنن....
من برام 1سوال پیش اومده...
خدا که یکیه...پس چرا تعابیر ما ازخدا خیلی با هم متفاوته؟!

آیا این درسته؟!

چرا ما نباید تعریف واحدی از خدا داشته باشیم؟!؟!؟!

mssh

Active Member
لایک ها
54
f-makvandy گفت
namkim گفت

آیا این درسته؟!

هر کس به اندازه ی درکش خدا رو تعریف می کنه. خب درک هیچ دو نفری هم یکسان نیست.
البته به نظر من اصلا خدا قابل تعریف نیست.
به قول خیلیا هر چیزی که بشه تعریفش کرد یا توصیفش کرد یا مجسمش کرد خدا نیست. چون حقیقتا ذهن ما قد نمی ده که بخوایم اصلا درکش کنیم. اگه بشه درکش کرد دیگه چه خداییه؟؟؟؟

Majno0n

Well-Known Member
لایک ها
663
ببخشید که دیر وارد بحث شدم . زیادم نمی تونم بیام (المپیاد می خونم) . ولی بحث خوبیه و امیدوارم بی فایده نباشه ...
کاربر mssh به نکته ی خوبی اشاره کردن . جا داره چیزی از امام صادق بگم :
مردی از امام صادق پرسید : آیا خداوند حقیقت و ماهیتی دارد ؟
امام : آری ، زیرا بدون حقیقت و ماهیت هیچ چیزی ثابت و پایدار نمی ماند .
مرد : آیا خدا کیفیت و چگونگی دارد ؟
امام : نه . زیرا کیفیت و چگونگی یک چیز ، جهتی ست که اتصاف آن چیز را بدان می رساند و آن جهت بر آن چیز احاطه پیدا می کند
و خداوند متعال هرگز زیر احاطه ی چیزی قرار نمی گیرد . البته باید از تشبیه خارج شد . چرا که اگر کسی همه ی این جهات را نفی کند در حقیقت
خدا را انکار کرده . اگر کسی خداوند را به غیر خودش تشبیه کند ، در حقیقت صفتی را که مخصوص مخلوقات است به خدا نسبت داده که این اشتباه است اما با این وجود می بایست برای خداوند کیفیتی در نظر گرفت . البته کیفیتی که تنها شایسته و سزاوار او باشد و جز خود خداوند کسی پی به آن کیفیت نتواند ببرد .
مرد : خدا چیست ؟
امام : او پروردگار و معبود و الله است .
امام در ادامه : منظور من از توصیف خداوند با این کلمات به سوی آن معنی و آن چیزی ست که تمام آفریدگان را آفریده ...
مرد : بنابراین هر چیزی که ما در ذهن خود آن را تصور نماییم ، مخلوق و آفریده است ؟
امام : اگر اینگونه بود ما مکلف به توحید نبودیم . زیرا اعتقاد همان چیزی ست که در ذهن نقش می بندد . آری ، اگر کسی چیزی را که با حواس
قابل درک است ، در ذهن خویش تصور کند و برای آن حد و حدودی قائل شود ، آن چیز آفریده است ، نه مطلق هر چیزی که درک شود .
زیرا اگر این را هم نفی کنیم ، در واقع معنی آن ابطال خداوند متعال و اعتقاد به عدم او می باشد .
-------------------------
از بحث بالا پی به سخن یک دانشمند مسیحی می بریم : کاش در هر عصری یک علی قرار داشت ...
این بحث می تونه به سوالات و ابهامات و چیزایی که فکر می کنن درسته ولی نیست ، جواب بده ...
mssh گفت
من رو وجود خدا یه مدت کار کردم. یعنی یه کم مطالعه کردم وبا چند نفری که ادعای فلسفه منطق داشتن بحث کردم. مثل دبیرهای دین و زندگیو فلسفه و منطق اطرافم و چند تا روحانی. در نهایت یه به اصطلاح نظریه ایدادم که نشده هنوز ازش اشکال منطقی خاصی بگیرن که از گفتن اون نظریه هممعذورم چون میترسم به کسی بگم و باعث انحرافش بشه. اما با همه ی اینا و باوجود این نظریه اعتراف می کنم خدا هست بدون شک.
فقط یه چیز درباره ی اثبات وجود خدا می تونم بگم:
ماانسان ها که هنوز نتونستیم وجود خودمون رو ثابت کنیم یا حتی سر از کاروجود دنیای اطرافمون دربیاریم چطور می تونیم وجودی رو ثابت کنیم که ادعامی کنیم خالق همه ی این هاست. به قول استاد الهه قمشه ای : تو اول وجودخودتو ثابت کن.
جالبه بدونید تو دهه 90 یه نظریه تو علم نجوم مطرح شدکه نشون می ده ما هنوز بیش از 95% دنیارو نمی شناسیم. البته در این بارهبچه های نجوم باید نظراشونو بگن نه من.
میشه بگید منابعی که مطالعه کردید چه چیزایی بودن ؟!
f-makvandy گفت

آیا این درسته؟!

ببینید تعریف از خدا به خودمون بر می گرده . الان فرض کنید شما یکی هستید ولی همه ی اعضای اینجا تصور متفاوتی از شما دارند ... به نظرتون این به یگانگی شما لطمه می زنه ؟ مسلما نه ... فقط و فقط به خودمون بر می گرده ... اما وقتی شما رو ببینیم دیگه برای وجود شما به توحید می رسیم . و توحید در حقیقت همینه . خدا رو با دل درک کردن . البته توحید در مورد خدا با مثال من خیلی فرق داره ... بنابراین هر کسی بیشتر در مشاهده پیش بره بدیهیه که بیشتر در توحید غرق میشه و در واقع علت خلقت همین بوده و معصومین در این عرصه پیشتازند ...

namkim

New Member
لایک ها
2
f-makvandy گفت
namkim گفت

آیا این درسته؟!

وقتي خدا براي تو از طرف يه اخوند يا فلسفه دان تعريف ميشه يا اثبات ميشه ممكنه اخوند ديگري بياد و اثبات اخوند قبلي رو رد كنه پس ميشه ...
ولي اگه خدا خودش.خودش رو برات اثبات كنه به هيچ وجه هيچ كس نميتونه اون رو رد كنه.

Majno0n

Well-Known Member
لایک ها
663
namkim گفت
وقتي خدا براي تو از طرف يه اخوند يا فلسفه دان تعريف ميشه يا اثبات ميشه ممكنه اخوند ديگري بياد و اثبات اخوند قبلي رو رد كنه پس ميشه ...
ولي اگه خدا خودش.خودش رو برات اثبات كنه به هيچ وجه هيچ كس نميتونه اون رو رد كنه.
به نظرم حرفتون دلیل خوبی نیست واسه اینکه کسی نظر اونا رو ندونه و فکر هم نمی کنم منظورتون این بوده باشه
ولی خب انسان باید مطالعه کنه . در نظر داشته باشید که معصوم فیلسوف کامل هست .
در بحث های علمی که توسط مورخین ثبت شده می بینیم که اگر کسی از امام می خواست که خدا رو براش
اثبات کنه ، امام می گفت : با چی برات اثبات کنم ؟! تو فقط انتخاب کن تا من با همون خدا رو برات اثبات کنم ...
بنابراین توصیه می کنم بحث های علمی ائمه رو بخونید که فوق العاده ست ...
در کل من فلسفه رو دوست دارم ...

namkim

New Member
لایک ها
2
Majno0n گفت
namkim گفت
به نظرم حرفتون دلیل خوبی نیست واسه اینکه کسی نظر اونا رو ندونه و فکر هم نمی کنم منظورتون این بوده باشه
ولی خب انسان باید مطالعه کنه . در نظر داشته باشید که معصوم فیلسوف کامل هست .
در بحث های علمی که توسط مورخین ثبت شده می بینیم که اگر کسی از امام می خواست که خدا رو براش
اثبات کنه ، امام می گفت : با چی برات اثبات کنم ؟! تو فقط انتخاب کن تا من با همون خدا رو برات اثبات کنم ...
بنابراین توصیه می کنم بحث های علمی ائمه رو بخونید که فوق العاده ست ...
در کل من فلسفه رو دوست دارم ...
منظور من اينكه ادم براي اثبات وجود خدا نبايد دنبال كتاب ها باشه درسته مطالعه در هر زمينه اي خوبه و چشم و دل انسان بيشتر باز ميشه ولي من ميگم ما خيليييييييييييييييييييييييييييييييييي دليل علمي داريم كه وجود خدارو ثابت ميكنه و توي مدرسه هم چيزي هاي زيادي در اين باره بهمون گفتن ولي ما بايد براي اينكه به يقيين برسيم بايد خدا رو با قلبمون حس كنيم كه اينجاس كه هيچ كتاب يا فيلسوفي نقش نداره فقط خودت و خدا...
و اين ميتونه با يه اتفاق خيلييييييييييييييييييييييييييييي ساده رخ بده و نيازي به قانون و دليل نيست.

namkim

New Member
لایک ها
2
من خودم سال اول دبيرستان شديد درگير اين مسئله بودم و از خدا يه نشونه ميخواستم كه ثابت كنه هست و منو ميبينه و صدام رو ميشنوه در ست بعد از تقريبا 3و4روز يه اتفاقي افتاد كه تا عمر دارم هرگز فراموش نميكنم و محكم ترين دليل توي زندگيم
براي همين ميگم ادم بايد توي خودش دنبال خدا باشه.

namkim

New Member
لایک ها
2
namkim گفت
من خودم سال اول دبيرستان شديد درگير اين مسئله بودم و از خدا يه نشونه ميخواستم كه ثابت كنه هست و منو ميبينه و صدام رو ميشنوه در ست بعد از تقريبا 3و4روز يه اتفاقي افتاد كه تا عمر دارم هرگز فراموش نميكنم و محكم ترين دليل توي زندگيم

Majno0n

Well-Known Member
لایک ها
663
namkim گفت
منظور من اينكه ادم براي اثبات وجود خدا نبايد دنبالكتاب ها باشه درسته مطالعه در هر زمينه اي خوبه و چشم و دل انسان بيشترباز ميشه ولي من ميگم ما خيليييييييييييييييييييييييييييييييييي دليل علميداريم كه وجود خدارو ثابت ميكنه و توي مدرسه هم چيزي هاي زيادي در اينباره بهمون گفتن ولي ما بايد براي اينكه به يقيين برسيم بايد خدا رو باقلبمون حس كنيم كه اينجاس كه هيچ كتاب يا فيلسوفي نقش نداره فقط خودت وخدا...
و اين ميتونه با يه اتفاق خيلييييييييييييييييييييييييييييي ساده رخ بده و نيازي به قانون و دليل نيست.
namkim گفت
من خودم سال اول دبيرستان شديد درگير اين مسئله بودم و ازخدا يه نشونه ميخواستم كه ثابت كنه هست و منو ميبينه و صدام رو ميشنوه درست بعد از تقريبا 3و4روز يه اتفاقي افتاد كه تا عمر دارم هرگز فراموشنميكنم و محكم ترين دليل توي زندگيم
درسته ... خب اثبات وجود خدا مراتب داره ... و پایین ترینش هم همون اثبات عقلی هست که هرگز به گرد پای یقین نخواهد رسید ...
در مورد گشتن خدا در خودمون هم حرفتون کاملا درسته . این سخن معروف از پیامبر یا حضرت علی هست : خودشناسی خداشناسی ست ...
که این کلام بسیار حکیمانه ای هست ...
موفق باشید ...

zkchem

New Member
لایک ها
40
????????????mina na ettefagh tushdi

darrande

Well-Known Member
لایک ها
811
خود شناسی خدا شناسی است

ضمنا
لا تفکروا فی الله بل تفکروا فی آلاء الله

rasam_9026

New Member
لایک ها
7
1. بد نیست که تو این تاپیک یه نفر از نظر هر فیلسوف یا معصوم که داره اثبات خدا رو پست کنه!
2. نمی خوام توهین کنم ولی قبول دارین که وقتی یه اتفاق عجیب برای ما می افته ما از دید خودمون بش نگاه می کنیم
مثلا وقتی یه نفر از یه تصادف جون سالم به در می بره ممکن بگه واقعا خدا من رو نجات داد یا ممکنه بگه این یه اتفاق بوده و به خدا ربطی نداره
در این مورد می خوام بیشتر توضیح بدین که خدا چجور خورش رو برای ما اثباط می کنه؟؟

anishtain71

New Member
لایک ها
9
darrande گفت
خود شناسی خدا شناسی است

ضمنا
لا تفکروا فی الله بل تفکروا فی آلاء الله
با اجازه معنیش رو بذارم:
در نعمتهاى خدا بينديشيد اما در باره ذات خدا مينديشيد

Majno0n

Well-Known Member
لایک ها
663
یه حدیثی از حضرت علی هست که متن دقیقش یادم نیست . اما مضمونش :
تو زندگی می بینی که همه چیز داره به یه طرف میره ، همه چیز داره به همون سمت پیش می ره . جایی که فکرشو نمی کنی
همه چیز تغییر می کنه . بعد خودشون می گن : من خدا رو از اونجا ها شناختم ...
به قول مولوی :
نیمه جان بستاند و صد جان دهد آنچه در وهمت نیاید آن دهد
-------------------------
استاد قمشه ای :
برای اثبات خدا کافیه به خودتون نگاه کنید . اولین چیزی که با این کار می فهمید اینه که شما وجود دارید . و چیزی که وجود داره از بین نمیره ...
دومین چیزی که می فهمید اینه که ناقصید . یعنی هنوز کامل نشدید . شما نیاز به کمال دارید . و دوست دارید کامل شید ...
سوم : وقتی شما ناقصید باید کاملی وجود داشته باشه تا به کمالاتش دست پیدا کنید . (در واقع مثل حرف اینشتین : عدم وجود کمال = نقص)
خب اسلام اسم اون کامل رو می ذاره الله . هر دینی هر چیزی می ذاره . شما هم هر چیزی می تونید اسمش رو بذارید ...
------------------------
یه بنده خدایی رفته بوده پیش امام صادق (گویا کافر بوده) . مثل اینکه ایراد گرفته به این که انسان فطرتا خداجو هست یا اینکه کلا از
امام خواسته بوده خدا رو براش اثبات کنه . امام به یکی می گن دستاشو ببندن . بعد از بستن دست ها ، مرد رو در آب میندازن ...
مرد داره غرق میشه . هی می گه : "یا صادق کمک!" . امام هیچ کاری نمی کنه . مرد بعد از ناامید شدن از امام چیزی نمی گه ...
بعد امام درش میاره . بهش می گه : خب چی شد ؟ مرد میگه : خدا برام اثبات شد ...

من این ماجرا رو کامل یادم نیست . اصلا نمیدونم مرد ساکت شد یا تو آب فریاد زد : خدایا کمک . یا اینکه وقتی اومد بیرون سوال و جوابش با امام
چی بود . ولی مخلص کلام اینکه اون مرد وقتی دستش از همه جا کوتاه شد ، رفت به دنبال یک ندای درونی . که اسم اونو می ذاریم خدا ...
----------------------

چیز دیگه ای تو ذهنم نیست ... موفق باشید

darrande

Well-Known Member
لایک ها
811
متن دقیق یادم نیست ولی:
راستی یکی توی بیا بون فکر کنم بود از پیامبر پرسید خدا را برام اثبات کن
پیامبردور و برش را نگاهی کرد و پهن شتری ا در آن نزدیکی دید.

به مرد (گویا کافر بود) گفت : از این پهن شتر چه می فهمی مرد گفت: می فهمم شتری اینجا بوده و رد شده و این هم اثر اوست.

پیامبر گفت: این پهن اثر شتری است که اینجا بود پس این زمین و آسمان ها اثر کیست؟

این اثر خالقی است که این نشانه اوست.

Majno0n

Well-Known Member
لایک ها
663
این چیزی که جناب darrande گفتن ، یکی از راه های اثبات خدا در فلسفه هست :
هر اثری موثری دارد . جهان و هر چه در اطراف ماست ، اثر است . پس جهان و هر چه در اطراف ماست ، موثری دارد .
که نام این موثر خداست ...

بالا