پاسخ : المپیاد سال چهارم
درستش اینه که المپیاد سه مرحله ای بشه و یه ساله برگزار بشه.
سال چهارم حق شرکت داشته باشه و سوم و دوم آزمایشی.
این سیستم رایج دنیاست.
سیستم های رایج دنیا در خیلی موارد دیگه با ما تفاوت دارند، اگه بخواید یه قسمتی از نظام رو تغییر بدید و سبک رو مثه سیستم جهانی کنید، باید کلّ نظام آموزش و پرورش و سیستم قبولی برای دانشگاه (کنکور) رو از بیخ عوض کنید! صرفن چون کلّ دنیا چهارماشون المپ شرکت می کنن که نمی شه بگیم ما هم این کار رو باید بکنیم و این درسته که! باید بر اساسه شرایط کشور خودمون قضاوت کنیم...
سال کنکور به گونه ای هس که واقعن تمامه ذهن آدم رو درگیر خودش می کنه، خیلی حجمه زیادی داره و اگه بخوای خوب کار کنی، شاید حتّی یه سال هم زمانه کمی باشه، و شما می خواید یه حجمی از همین زمانه یک ساله رو هم بردارید، بذارید واسه المپیاد، که معلوم نیست آخرش قبول شید، نشید، اصلن طلا بگیرید یا نه!
بعد بلفرض که طلا هم شدید، می خواید یه سال زندگی و دانشگاه رفتنتون رو عقب بندازید که اجازه بدن برید مسابقات جهانی؟
به نظرم من در این سیستم، این کار اصلن عملی نیست... هرچند اگه بخوام بر اساس احساس پیش برم، حتی خودم دوست داشتم که سال چهارم هم امکانه شرکت تو المپیاد رو داشتم، ولی این یه تصمیم احساسی محضه و الآن که پیش دانشگاهیم تموم شده، و با ریسک های المپیاد هم آشنایی دارم، می گم اگه یه هم چین امکانی داشتم و این کار رو می کردم، حتمن الآن از کارم پشیمون می شدم و چه بسا شاید آینده ی خودم رو هم خراب کرده بودم! چون از کجا معلوم اگه دوباره امسال المپیاد می دادم، با این ریسکه المپیاد، دوباره برنز نمی گرفتم و از کنکورم هم غافل می موندم؟!! اون موقع، الآن بود که شاید دیگه نمی تونستم رشته مورد علاقم رو ادامه بدم و افسوس می خوردم...