AUG

New Member
لایک ها
8
سلام بر شما .چند تا اشکال داشتم.ممنون می شم کمکم کنین:
1-آیا نیروی محرکه ای که در اثر القای مغناطیسی به وجود می آید دارای مقاومت درونی است؟
2-چرا در بحث القای الکترو مغناطیس در کتاب فقط در مورد پیچه و سیملوله بحث
شده ودر مورد سیم راست و مستقیم حرفی نزده؟
3-می گن اگه یه خازن رو تو مدار قرار بدیم ودر همون حالت هم یه دی الکتریک رو وارد فضای بین دو صفحه ی خازن بکنیم ظرفیت خازن در اثر افزایش بار زیاد می شه.ودلیل این پدیده هم تو کتاب قسمت فرو شکست توضیح داده شده .ولی اگه یه خازن رو بعد شارژ شدن از مدار بیرون بیاریم و دی الکتریک رو وارد فضای بین اون بکنیم ظرفیت خازن در اثر کاهش اختلاف پتانسیل افزایش پیدا میکنه حالا من می خوام دلیل این پدیده رو از دیدگاه اتمی ومولکولی بدونم.!
4-اگه یه ذره ی باردار توی میدان التریکی باشه ازطرف میدان برش نیرو وارد میشه حالا اگه ما نیرویی بر خلاف جهت نیروی میدان ودرست برابر وارد کنیم چه اتفاقی می افته معلممون میگفت با سرعت ثابت به حرکت در می یاد ولی واسه من
اصلا قابل درک نیست.یعنی چه جوری باید نیرو وارد کنیم که ذره در جهت نیروی ما به حرکت در بیاد؟
5-اگه میشه در مورد این فرمول بهم اطلاعات بدین:E=k.q1.q2/D.r (قانون کلمب) :twisted: :p :!:

لایک ها
8
1- بستگی دارد نیروی محرکه در چه جسمی القا شود. اگر در ابررسانا القا شود هیچ مقاومتی بر سر راه آن وجود ندارد.

لایک ها
8
3- به دلیل القای بار در دی الکتریک میدان داخل خازن و به تبع آن اختلاف پتانسیل بین صفحات خازن کاهش می یابد و این به معنای افزایش ظرفیت است. یعنی شما می تواند بار بیشتری روی خازن قرار دهید بدون اینکه پدیده فروشکست رخ دهد و این به معنای افزایش ظرفیت خازن می باشد.

لایک ها
8
4- وقتی برایند نیروها صفر است. جسم وضعیت اولیه خودش را حفظ می کنه یعنی یا ساکن است و یا با سرعت ثابت به حرکت خودش ادامه می دهد. بنابراین در این مثال اگر جسم بخواهد در میدان حرکت داشته باشه لازمه اش این است که قبل از ورود به میدان سرعت داشته باشه به این ترتیب فقط کافی شما بر خلاف جهت نیروی ناشی از میدان نیرو وارد کنید به این ترتیب برایند صفر شده و جسم در راستای اولیه خودش به حرکت ادامه می دهد.

لایک ها
8
5- فرمولی که نوشته اید با قانون کولمب متفاوت است. در ثانی منظور از اطلاعات چه اطلاعاتی مورد نظر شما است. چون گفته های این فرمول در کتابی مثل هالیدی گفته شده است.

AUG

New Member
لایک ها
8
فیزیک

سلام آقای متقی پور. به خاطر جوابا خیلی ممنون. :p :p در مورد خازن معلممون می گفت که در حالت دوم بار خازن به علت قانون پایستگی بارثابت است و فقط اختلاف پتانسیل کاهش پیدا می کند که این با گفته ی شما متناقض است :?: :? در مورد قانون کولمب من این قانون رو تو کتاب بیو شیمی استرایر خوندم واونجا به همین صورت نوشته شده بود و فقط می خوام یه اطلاعات مختصری برای درک بهترش داشته باشم. :arrow:

لایک ها
8
هنگامیکه خازن از مدار جدا باشد بار آن ثابت است و با ورود دی الکتریک اختلاف پتانسیل کاهش می یابد در نتیجه با توجه به رابطه C=q/V ظرفیت افزایش می یابد. در مورد قانون کولمب در کتاب فیزیک 3 یا هالیدی تمام توضیحات داده شده است. به این دو کتاب رجوع کنید.

HIvAD

New Member
لایک ها
193
پاسخ : الکتریسیته

سلام
تو کتاب فيزيکم اختلاف پتانسيل اين طور تعريف شده :مقدار انرژي پتانسيل جابه جايي بر بار !
من اين رو متوجه نمي شم به نظر اختلاف پتانسيل اين طوريه که وقتي الکترو نها از پايانه منفي ميرن تو مدار Vaو تو مدار حرکت ميکنن تا وقتي به پايانه مثبت برسنVb...حالا اختلاف اين دو ميشه اختلاف پتانسيل /اما اين که چه رابطه اي بين اختلاف انرژي پتانسيل و مقدار بار هستش رو متوجه نميشم؟؟؟؟
تازه اختلاف پتانسيل با مقاومت و طول مدار هم بايد يک رابطه اي داشته باشه؟؟
همه اينايي که گفتم مربوط به مدار بود ولي تو ميدان الکتريکي يک نواخت رو متوجه نميشم (اختلاف پتانسيل )اين جوري که دبيرم تو ميدان يک نواخت نشون ميده انگار اختلاف پتانسيل و اختلاف انرژي پتانسيل يکيه!!!فرقشون رو متوجه نميشم!!
يکي از مسئله کتابم به اين شرحه:
اختلاف پتانسيل الکتريکي پايانه هاي باتري يک خودر 12Vاست.اگر بار الکتريکي +1/5کولن از پايانه +تا_باتري جابه جا شود . انرژي پتانسيل ان چه اندازه و چگونه است؟جوابش ميشه18و انرژي به دست اورده
حالا مشکل من تو اين مسئله اينه که اختلاف12Vيعني چي؟
بار +چه جوري حرکت ميکنه؟(مگه فقط الکترون ها حرکت نميکنن؟)
----------------------------------------------------------------------
چرا بارها تو قسمت هاي برجسته و نوک تيز جمع ميشن؟(فرمولي معلومه ولي با فکرم درست نمياد /مگه الکترو ن ها دوست ندارن جايي باشه که بيشتر از هم دور باشن؟؟؟
يک سوال ديگه اين که چرا بار روي سطحه؟؟؟؟؟مثلا يک گلوله فقط سطحش بار داره؟؟
اصلا مفهوم بار يعني چي؟؟؟؟

با تشکر لطفا و خواهشا جواب سوالام رو زودتر بدين 4شنبه امتحان دارم !!!

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

لطفا یکی کمکم کنه..............

HIvAD

New Member
لایک ها
193

یکیییییییییییییییییییییییییییی نییییییییییییییییییییس که فیزیک بلد باشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟:62:

HIvAD

New Member
لایک ها
193

بازم کسی پیدا نمیشه جواب بده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

لایک ها
314

سلام . پیدا شد.
1) خیر
2) از خودش بپرس .
3) این کار یه جور مدل سازیه . واقعی نیست . در دنیا دی الکتریک کاملا خطی نداریم . ضمنا ظرفیت خازن یه تابع کاملا هندسی از شرایط مساله است و شرایط فیزیکی در آن دخیل نیست . کتاب هالیدی کاملا توضیح داده .

HIvAD

New Member
لایک ها
193

سلام جناب بصیری
میتونید بهم کمک کنید از دبیرم پرسیدم به نتیجه ای نرسیدم
اگه جوابم رو میدونید دریغ نکنید......................
این سومین سایتیه که دارم این سوالم رو می پرسم..............................

لایک ها
314

f=ma که بلدین . حالا اگه یه جسم داشته باشیم بهش qE وارد میشه و ما هم یه f درخلاف جهت بهش وارد میکنیم طوری که برایند این دو تا صفر بشه . پس شتابش صفره و با سرعت ثابت حرکت میکنه .
5) E=kq/r2 که در این رابطه E میدان است و r اندازه ی بردار مکانی است که از بار تا محلی که می خواهیم میدان را حساب کنیم ادامه دارد . جهت میدان هم r هت است . یعنی در راستای بردار r است . فرمول دیگر f=qE است . پس یعنی اگر یک بار نقطه ای دیگر به مقدار Q در فاصله r از این بار قرار دهیم f=kQq/r2 می شود .

HIvAD

New Member
لایک ها
193

سلام جناب بصیری این مطالبی که فرمودین عین کتابه !!!
ببینید هر مطلبی رو که یاد میگیرم رو تو ذهنم مجسم میکنم و مثال براش میارم اما این سوالام رو نمی تونم مجسم کنم !!!
می تونید کمک کنید
فیزیک بدون ترس - چرا چگالی سطحی بار در نقاط برجسته و نوک تیز در یک رسانا بیشتر است؟
این صفحه درباره ی چگالی توضیح داده که چرا بار ها این طوری پخش میشن اما این هم ک رابطه فرمولیه می تونید از لحاظ تئوری توضیح بدین؟؟؟؟؟؟؟؟؟//

لایک ها
314

از راهبران و کاربران تقاضا دارم اگر می توانند جواب این یکی را بدهند .

HIvAD

New Member
لایک ها
193

یادمون نره زکات علم نشر اونه
یکی اگه میودنه دریغ نکنه ثواب داره ..............

Aref Physics

New Member
لایک ها
224

ببینید اقای HIvAD

شما دوتا چیزو قاطی کردی

ببین تو فیزیک ما میایم یک سری چیزهارو تعریف میکنیم . این چیزها گاهی اوقات برگرفته از یه سری پدیده ها یی هستن که میبینیم و گهی از وقت ها برگرفته از نتایج قبلی هستند و برای توضیح بهتر وراحت تر اتقاق ها ی فیزیکی تعریفشون میکنیم اما توضیح تئوری واضحی نمیتونیم براشون بدیم(البته توضیحاتی داده میشن که به شدت خاص تلقی میشن)

ببین ما میتونیم میدان الکتریکی حاصل از یک بار نقطه ای یا توزیع بار پیوسته یا ناپیوسته رو "توضیح" بدیم با توجه به میدان میتونیم یه چیز دیکه به نام پتانسیل تعریف کنیم
و اون عبارتی که برای پتانیسل بدست میاد یه ویژگی هایی داره که ما با "استفاده" از اون میایم پدیده هارو توضیح میدیم.

واین اشکالی نداره چون بالاخره پدیده ها توجیه و توضیح پذیرند

به نظرمن این مطلب سایت فیزیک بدون ترس کاملا خوب "توضیح" داده

HIvAD

New Member
لایک ها
193

سلام
شهادت پیامبر(ص)وامام حسن(ع)روبه همه تسلیت میگم!!امیدوارم از پیروان واقعی ایشون باشیم

دیروز معلمم گفت میدان کره صفره
اما چه جوری؟؟؟
وقتی دوتا بار داریم به فاصله9سانت و مایک بار دیگه وسط داریم و اون رو به یکیشون نزدیک میکنیم.حالا میدان چه جوری تغییر میکنه؟؟
معلمم میگه اینکه بار _یا +باشه فرقی نمیکنه از یه عددی به صفر نزدیک میشه و بعد زیاد..ولی چه جوری؟؟

pymn_nzr

New Member
لایک ها
754

سلام
شهادت پیامبر(ص)وامام حسن(ع)روبه همه تسلیت میگم!!امیدوارم از پیروان واقعی ایشون باشیم

دیروز معلمم گفت میدان کره صفره
اما چه جوری؟؟؟
وقتی دوتا بار داریم به فاصله9سانت و مایک بار دیگه وسط داریم و اون رو به یکیشون نزدیک میکنیم.حالا میدان چه جوری تغییر میکنه؟؟
معلمم میگه اینکه بار _یا +باشه فرقی نمیکنه از یه عددی به صفر نزدیک میشه و بعد زیاد..ولی چه جوری؟؟
علیکم السلام
من هم این مصیبت عظمی را به شما تسلیت عرض می کنم.

سوال شما نا مفهوم هست .
1- میدان کره ؟ کره ای که بار دارد یا نه ؟
2- میدان کجا چطوری تغییر می کنه ؟ فضای بین دو بار ؟ فضای بعد از این 3 بار ؟
3- منظورتون توی سوال 2 بود دیگه ؟

سوالاتتون رو کامل بفرمایید تا جواب کامل بگیرید

بالا