اگر قرار باشد که سر هر میز ...

fatema23

New Member
لایک ها
65
اگر قرار باشد که سر هر میز حداقل 1 نفر بنشیند، به چند حالت 6 نفر میتوانند:
الف) دور 2 میز بنشینند
ب) دور 3 میز بنشینند؟
لطفا با توضیح جواب بدید.

لایک ها
82
پاسخ : اگر قرار باشد که سر هر میز ...

اگر قرار باشد که سر هر میز حداقل 1 نفر بنشیند، به چند حالت 6 نفر میتوانند:
الف) دور 2 میز بنشینند
ب) دور 3 میز بنشینند؟
لطفا با توضیح جواب بدید.
خب چون گفته دور هر میز حداقل یه نفر یه افراز میخواد ترکیب یک از شیش ضرب در چهار فاکتوریل و ترکیب دو از شیش ضرب در سه فاکتوریل و ترکیب سه از شش ضرب در دو فاکتوریل ضرب در دو فاکتوریل و... واضحم هست چرا یه ترکیب برای میز اول بعدم جایگشت دوری دومی هم به طور یکتا تیین میشه بعدم چایگشت دوری برای سه هم به همین شکل فقط اگه خواستی طولانی نشه با یه سری اتحاد ترکیبیاتی سادشون کن البته من دو تا میز مثل هم گرفتم اگه نه که یه ضرب در دو هم میخواد

لایک ها
8

حالا بنظرتون مثلا دور دو میز وقتی حالتی که سه نفر دور یه میز و اون سه تا دور اونیکی میز هستند را بررسی میکنیم نیازی به (1/2)* هم هست؟

آخرین ویرایش توسط مدیر

fatema23

New Member
لایک ها
65

خب چون گفته دور هر میز حداقل یه نفر یه افراز میخواد ترکیب یک از شیش ضرب در چهار فاکتوریل و ترکیب دو از شیش ضرب در سه فاکتوریل و ترکیب سه از شش ضرب در دو فاکتوریل ضرب در دو فاکتوریل و... واضحم هست چرا یه ترکیب برای میز اول بعدم جایگشت دوری دومی هم به طور یکتا تیین میشه بعدم چایگشت دوری برای سه هم به همین شکل فقط اگه خواستی طولانی نشه با یه سری اتحاد ترکیبیاتی سادشون کن البته من دو تا میز مثل هم گرفتم اگه نه که یه ضرب در دو هم میخواد
من این سوالو توی یه کتاب دیدم و جواب شما با جواب کتاب فرق میکنه، توی راه حل کتاب حالتی که سر هر میز سه نفر نشسته باشه رو در (!2/1) ضرب کرده بود و گفته بود گروه ها میتونن جاشونو با هم عوض کنن (و حالت جدید بوجود نمیاد، درحالی که مسلما افراد باهم متفاوتن)! و برای قسمت ب حالتی که سر هر میز دو نفر نشسته باشه رو در (!3/1) ضرب کرده بود. کسی توجیهی داره؟
جواب آخرتونو بنویسید لطفا.

بالا