math

New Member
لایک ها
1,096
سلام

من توی ایده های ترکیبیات خیلی مشکل دارم میخواستم اگر میشه این جا درمورد ایده های ترکیبیات (از نوع جالب) صحبت کنیم و اگر میشه هرکسی که یک ایده میگذاره یک سوال هم برای مثال بگه

واقعا ممنون میشه راهنمایی کنید :77::77::77:

hoco.hc

New Member
لایک ها
267
پاسخ : ایده های جالب ترکیبیات ....

یه کار خیلی جالبی که یکی از اساتید می گفت انجام بدید این بود که ایده ها رو توی یه دفتر چه بنویسی و بنویسی که چه سوالی با چه ایده ای حل می شه. اینجوری هر سوالی رو که ببینی ایدش سریع میاد تو ذهنت. کلا خیلی به درد می خوره. من که نسبتا راضی بودم.

math

New Member
لایک ها
1,096

یه کار خیلی جالبی که یکی از اساتید می گفت انجام بدید این بود که ایده ها رو توی یه دفتر چه بنویسی و بنویسی که چه سوالی با چه ایده ای حل می شه. اینجوری هر سوالی رو که ببینی ایدش سریع میاد تو ذهنت. کلا خیلی به درد می خوره. من که نسبتا راضی بودم.
مرسی
ولی میشه ایده هایی رو هم درباره ترکیبیات بفرمایید بیشتر اگر بشه درمورد ایده ها صحبت شه خیللللللللللللللی بهتر میشه:77::77::77:

b_delshad

New Member
لایک ها
142

تا حالا این سوالو با ایده فرین (اکسترمال)حل کردین؟
سوال: n تا خط تو صفحه داریم که هیچ دو تایی موازی و هیچ سه تایی همرس نیستند. صفحه به چند ناحیه افراز شده؟
پاسخ: تو هر ناحیه یه قطره آب رها کنید. می افته روی پایین ترین نقطه ی اون ناحیه. پس رو هر نقطه دقیقا یه قطره آب قرار می گیره. پس تا حالا
تا ناحیه داشتیم. یه سری ناحیه ها پایین ترین نقطه ندارن. یه سینی می ذاریم پایین قطره های اون ناحیه ها می افتن توش میشماریمشون. سینی مثل یه خط می مونه که از هر برخورد تا بعدیش یه ناحیه و بعد از اولین و آخرین برخورد یه ناحیه داریم. پس n+1 ناحیه اضافه می شود که همان
هست پس جواب میشه
به نظرم خیلی جالب بود. کلا فرین خیلی قشنگه.

آخرین ویرایش توسط مدیر

math

New Member
لایک ها
1,096

سوال: n تا خط تو صفحه داریم که هیچ دو تایی موازی و هیچ سه تایی همرس نیستند. صفحه به چند ناحیه افراز شده؟
پاسخ: تو هر ناحیه یه قطره آب رها کنید. می افته روی پایین ترین نقطه ی اون ناحیه. پس رو هر نقطه دقیقا یه قطره آب قرار می گیره. پس تا حالا
تا ناحیه داشتیم. یه سری ناحیه ها پایین ترین نقطه ندارن. یه سینی می ذاریم پایین قطره های اون ناحیه ها می افتن توش میشماریمشون. سینی مثل یه خط می مونه که از هر برخورد تا بعدیش یه ناحیه و بعد از اولین و آخرین برخورد یه ناحیه داریم. پس n+1 ناحیه اضافه می شود که همان
هست پس جواب میشه
میشه لطفا نوشته هاتون رو درست کنین

لایک ها
378

هست پس جواب میشه
ببخشید این که اکسترمال استفاده نکرده؟!!! کرده؟!‌
این دقیقا استدلال ریاضی برای حل سواله البته به بیان فیزیکی :p

graph

New Member
لایک ها
75

ببخشید این که اکسترمال استفاده نکرده؟!!! کرده؟!‌این دقیقا استدلال ریاضی برای حل سواله البته به بیان فیزیکی :p
کتاب استراتژی های حل مسیله فصل فرین مثال 1 !!!!!!!

b_delshad

New Member
لایک ها
142

کتاب استراتژی های حل مسیله فصل فرین مثال 1 !!!!!!!
اولن این که هر ناحیه رو به پایین ترین نقطه اش تناظر داده
بعدشم چه اشکالی داره سوال از رو یه کتاب باشه بالاخره سوال رو که خودم طرح نمی کنم از جایی برمی دارم اگه تو استراتژی هم نبود یه لینک تو aops ازش بود دیگه.:87:

hoco.hc

New Member
لایک ها
267

ببخشید این که اکسترمال استفاده نکرده؟!!! کرده؟!‌
این دقیقا استدلال ریاضی برای حل سواله البته به بیان فیزیکی :p
گفته پایین ترین.
چند تا ایده کلی می گم که خیلی به کار میاد و بعضی هاشون خیلی معروفند. هر کدوم و خواستی بگو مثال بزنم. ( اگه تونستم البته )
اثبات وجودی: تعداد حالات خوب = تعداد حالات بد - تعداد حالات کل
ایجاد گراف حالت
در نظر گرفتن مکمل ها
خیلی از مسائل بهتره که به جای این که گراف رو در نظر بگیریم، فرض کنیم که اون گراف درخته. ( توجه هر گراف همبند یه درخت فراگیر داره )
از بالا یا از یه طرفی عکس بندازیم از سوال
سایه انداختن
پیوستگی گسسته
ریشه دار گردن درخت و آویزون کردنش . ( و bfs زدن روش )
اثبات های کمبیشینه

math

New Member
لایک ها
1,096

میشه برای این ها اگر زحمتی نیست مثال بزنید

سایه انداختن
پیوستگی گسسته
اثبات های کمبیشینه :217:

Aref

New Member
لایک ها
1,008

پیوستگی گسسته
AoPS Forum - Kazakhstan NMO 2010 grade 9 P 2 • Art of Problem Solving
AoPS Forum - consecutive positive integers contains exactly 25 primes • Art of Problem Solving
AoPS Forum - 6n colored points in a line • Art of Problem Solving
البته تا جایی که من میدونم بیشتر این ایده هایی که گفتن اسم ندارن. حداقل این یکی اسمش پیوستگی گسسته نیست. یه جورایی قضیه ی مقدار میانیه.

ایده های دیگه:
استفاده از قضیه ی هال
رنگ آمیزی
Binary Search

Reza_Abbasi

New Member
لایک ها
2

میشه یکم توضیحی در مورد قضیه هال و جست و جوی دودویی بدید؟

Aref

New Member
لایک ها
1,008

میشه یکم توضیحی در مورد قضیه هال و جست و جوی دودویی بدید؟
قضیه هال - ویکی‌پدیا
اینم یه سوال مرتبط:
AoPS Forum - Akin to Erdős–Faber–Lovász, but hopefully solved • Art of Problem Solving
Binary Search یا همون جستجوی دودویی ایده ای هستش که توی بعضی از سوال ها کاربرد داره. این طوریه که شما می خواین یه متغیر خوب رو پیدا کنین... هر بار هم یه تعدادی از کل متغیر ها رو برمیدارین می بینین که این متغیر توی این دسته ای که برداشتین هست یا نه. اون وقت برای پیدا کردن اون متغیر باید حداقل سقف log n بار جستجو کنین، بعدشم این مقدار جستجو برای پیدا کردن اون متغیر کافیه.

hoco.hc

New Member
لایک ها
267

سایه انداختن
پیوستگی گسسته
سایه انداختن: اگه n تا شکل محدب توی صفحه باشه، و هر دوتاشون قسمت مشترک داشته باشند، ثابت کنید همشون قسمت مشترک دارند ( درست یادم نیست ولی فکر کنم همین بود )
پیوستگی گسسته: یه مثال خیلی راحت، یه گردنبند داریم که n تا قرمز و n تا آبی مهره داره. ثابت کنید می شه دو نقطه اش رو برید که در هر طرف به تعداد مساوی مهره قرمز و آبی باشه . ( سوال رو شدیدا شک دارم، اصلا مطمئن نیستم )
ریشه دار کردن: یادم نیست.
اثبات های مینیماکس : فصل 3 وست رو ببینید.

b_delshad

New Member
لایک ها
142

سایه انداختن
پیوستگی گسسته
برای سایه انداختن سوال 5 مرحله دوم دوره 8 کامپیوتر خوبه(سوال 1 روز 2 می شه)

goodarz

Well-Known Member
لایک ها
1,120

سایه انداختن: اگه n تا شکل محدب توی صفحه باشه، و هر دوتاشون قسمت مشترک داشته باشند، ثابت کنید همشون قسمت مشترک دارند ( درست یادم نیست ولی فکر کنم همین بود )
پیوستگی گسسته: یه مثال خیلی راحت، یه گردنبند داریم که n تا قرمز و n تا آبی مهره داره. ثابت کنید می شه دو نقطه اش رو برید که در هر طرف به تعداد مساوی مهره قرمز و آبی باشه . ( سوال رو شدیدا شک دارم، اصلا مطمئن نیستم )
ریشه دار کردن: یادم نیست.
اثبات های مینیماکس : فصل 3 وست رو ببینید.
اون چیزی که شما بهش میگین سایه انداختن در واقع همون قضیه هلی هست.....ضمنا, هر سه تاشون باید یه نقطه مشترک داشته باشن :3:

لایک ها Aref

graph

New Member
لایک ها
75

اولن این که هر ناحیه رو به پایین ترین نقطه اش تناظر داده
بعدشم چه اشکالی داره سوال از رو یه کتاب باشه بالاخره سوال رو که خودم طرح نمی کنم از جایی برمی دارم اگه تو استراتژی هم نبود یه لینک تو aops ازش بود دیگه.:87:

من که نگفتم بده گفتم اگه متوجه نشدن اونو بخونن!
باز عذر میخوام

b_delshad

New Member
لایک ها
142

یه ایده ی جالب: پسرو
سوال: 4 ملخ در 4 راس یک مربع بر روی صفحه قرار گرفته اند. هر بار یکی از ملخ ها با یک جهش از روی ملخ دیگری می پرد و در نقطه ی مقابل(قرینه مکان قبلی خو نسبت به مکان ملخ دیگر) فرود می آید. آیا ممکن است بعد از مدتی ملخ ها روی 4 راس یک مربع بزرگتر قرار بگیرند؟(مربع بزرگتر ممکن است دوران یافته باشد.) (مرحله ی دوم المپیاد کامپیوتر ایران، دوره ی نوزدهم)

پاسخ : نمیشود. اثبات:از آخر به اول می رویم. فرض کنیم بشود. آنگاه از یک
باید بتوان به 1*1 رسید(طبق عمل پسرو).(در ضمن a> 1) نقطه ی پایین چپ مربع را روی (0,0) قرار می دهیم. مابقی نقاط روی (0,a)و (a,a)و (a,0) مستقر اند.
حال هر عمل را که هر انجام دهیم هر مولفه ی هر راس مضرب a می ماند(چرا؟) پس a نمیتواند بیش تر از 1 باشد. تناقض!

بالا