بررسی شبیه‌ساز المپیاد زیست‌شناسی آیریسک - آذر 1397

..B

New Member
لایک ها
0
سوال ۱۳ در محاسبه اشکالی وجود داره:
اگر منظور این باشه که غلظت در پلاسما برابر غلظت در خون باشه پس ۴ نانوگرم بر دسی متر مکعب رو میشه ضرب در حجم خون کرد و جواب میشه ۲۰
اگر نباید این طوری در نظر بگیریم!!!یعنی غلظت ها متفاوت باشه پس باید نسبت حجم شون هم حساب کنیم که ۳۶*۵تا نانو گرم -حجم خون در غلظتش-باید در پایان می بود که ازش ۲.۷۵*۳۲ مونده -حجم پلاسما در غلظتش -پس این دو تا رو باید کم کنیم که میشه ۷۲ نانو گرم!!
اگر سوال میپرسید مقدار از دست رفته از گلبول های قرمز یا اجزای سلولی میشد ضرب در هماتوکریت کرد ۲۰ رو یا اگر میپرسید مقدار از دست رفته از پلاسما اما سوال پرسیده در خون که تا همون مرحله ی ۲۰ کافیه

لایک ها
4
و سوال ۲۲ http://exam.gachesefid.com/images/q...uZ.MLMze.Oc2lh9JqBKqDSoToryU4i8f1mVcM$5tq.jpg
تصویری که در اختیار شرکت کنندگان آنلاین قرار گرفته- به این صورت بوده(البته حداقل برای بنده -لطفا پیگیری شود-که متاسفانه تصویر وضوح کامل را ندارد حتی گزینه ها معلوم نیستند
بله همینطور بود تصویر برای ما آنلاین ها کامل نبود ولی حضوری ها مشکلی نداشتن

لایک ها
4
سلام روز خوش
جوابتون رو بیشتر توضیح بدید
والا استاد قاسمی من نمیدونم به توضیحاتم چه موردی رو اضافه کنم
یه بار سوال رو نگاه کنید یه بارم پاسخنامه رو
پاسخنامه در نظر گرفته که 3 ژن وجود داشته و براساس اون حل کرده و گزینه 3 رو به دست اورده ولی من میگم حتی با داشتن 2 ژن هم میتونستیم وجود اومدن این فنوتیپ ها رو توجیح کنیم
و همونطور که توی محاسباتم نشون دادم با فرض 2 وجود 2 ژن گزینه 2 درست میشه.

ولی قضیه به اینجا ختم نمیشه در واقع ما باید ساده ترین فرضیه رو در نظر بگیریم چون منطقی هست که ساده ترین فرضیه محتمل ترین هم باشه(حالا نمیخوام پایه نظریه تیغ اوکهام رو به میون بکشم) ولی با اتکا به اطلاعات بالا گزینه 2 درست هستش

لایک ها
4
یه اعتراض دیگه هم به سوال سیستماتیک آزمون دارم
توی پاسخنامه گزاره اول رو غلط گرفته با استدلال اینکه هورنیفیتا و خزه ها روزنه پایا ندارن.
والا من این نکته رو جایی نشنیده بودم چون روزنه خزه هاو شاخ واش ها و گیاهان اوندی همولوگ هستن و دارای سلول های نگهبان هستند.
لطف میکنید اگه از طراح رفرنس این سوال رو بپرسید
و در غیر این صورت گزاره یک رو هم صحیح در نظر بگیرید و اون وقت گزینه 4 صحیح خواهد بود

بالا