پاسخ : بررسی مرحله دوم بیست و چهارمین المپیاد ادبی
ببخشید دوست عزیزی که میگن مثنوی غلطه. میشه بگید "حازمی باید که ره تا ده برد" چه ربطی به راهنما داره؟؟ اگه دقت کنید آخر داستان مرغ و مرده که میاد میگه باید با هم باشن و این حرفااا
در مورد اون سوال عربی هم که حذف شد واقعا متاسف شدم چون به هرحال سوال گزینه ی درست داشت و اون اجاجا بود که به معنی گوارا نیست و این یعنی خوردن حق اونایی که درست زدن که اگه میخوان اطلاعات اضافی رو حذف کنن خیلی از سوالا رو باید حذف کنن و به نظر من سوال 94 باید حذف میشد نه 93!
ممنون که نظرم رو خوندی.
اما باید در مورد نظرت توضیح بدم:
1ـ خودت میگی داستان"مرغ و مرده",منظورت همون"مناظره* ی مرغ و صیاده" اما در سوال گزینه الف"داستان آن صیادی است که خویشتن در گیاه پیچیده بود" یعنی اولین داستان ما که داستان بعدیش دزد و قوچ و داستان سومش همونیه که میگی.
2ـ در همون مناظره مرغ و صیاد که میگی,مرغ در مورد یاری دیوار ها و نردبان رای ها و جای پاهاصحبت میکنه,نه مولانا!
و اتفاقا بیشتر هم تکیه بر لزوم یار طریق دارد تا رهنما و مرید!
3ـ اما در مورد حازمی,کریم زمانی تا جایی که یادمه در تشریح این بیت حازمی رو به معنای پیر و دوراندیش گرفته است.یعنی "ی" اون "ی" نسبته,نه "ی" دارندگی.
که دقیقا این بیت نتیجه گیری خود مولاناست.
یک نظر شخصی هم خودم دارم اینکه,در اصطلاحات صوفیه,واژه"ده" همیشه همان محل قدسی عالم بالاست.
یعنی جایی که برای رفتنش حتما نیاز به مراد داره.اوه اوه !!فردا امتحان تاریخ داریم هیچی نخوندم.برم دیگه!