پاسخ : بي انصافي درحق تجربي ها
به نام خداوند دانا و توانا
سلام بر همگی
به نظر من این محدودیت به خاطر این گذاشته شده که تجربی هایی که در المپیاد قبول نمی شن ضرر نکنند.
برای اینکه برای یک کسی که تو ریاضی هست اگرچه توی المپیاد بر فرض فیزیک به مرحله ی پایانی نرسه((دوره ی تابستانی منظورم هست)) با این حال درس فیزیک اون شخص تا یک حدی تضمین هست و می تونه شخص برای کنکور بیشتر رو چیز های دیگه تمرکز کنه
و فیزیک فقط تست بزنه و رفع اشکال کنه. ولی برای یک تجربی اینقدر لزومت نداره که فیزیک رو در حد یک ریاضی بلد باشه(( کما اینکه سوم ریاضی ها یک فصل بیشتر از تجربی ها دارند))
=======================================================
ولی جدا اگر حرفی که من زده باشم دلیل اصلی اشخاصی بوده که برای تجربی ها چنین محدودیت هایی رو گذاشتند. غلط هست. و برای حرفم هم دلیل دارم
اگر قرار هست بر اساس این مدل کار، محدودیت ایجاد کنیم. پس برای تمام رشته ها، اعم از ریاضی و تجربی و... نباید المپیاد نجوم داشته باشن. اگرچه ما در نجوم مباحث اخترفیزیکی مثل انتقال به سرخ داریم که مثل همون اثر دوپلر(بلکه نوعی اثر دوپلر ولی در امواج
مغناطیسی)داریم که در فیزیک چهارم(که دانش آموزان ایران تازه در اون دوره با اثر دوپلر آشنا می شوند) در مورد اثر دوپلر توضیح داده شده(( اگرچه من فیزیک چهارم را نخواندم ولی اینکه می بینم که در فامیلم کسی که فیزیک چهارم را خوانده و اثر دوپلر را می داند این موضوع را
صدق می کند)ولی کجای سال های دبیرستان ما در مورد مباحثی همچون کره ی سماوی مطلب داریم؟ و یا کجای سال های تحصیلی در مورد 3 قانون کپلر صحبت کرده(( حتی بدون فرمول هم توضیح نداده و تا اینجا که من دوم دبیرستان ریاضی را طی کردم. توسط منابع خارج
از درسی با قوانین کپلر آشنا شدم.)) و اگر دلیل اینکه برای ریاضی ها المپیاد نجوم گذاشتن اینکه فیزیک و ریاضیشون قوی تر می شه. اشتباه کردند. برای اینکه اگرچه محاسبات نجومی سخت هستند. ولی ماشین حساب آزاد هست و ما در کنکور ماشین حساب نداریم. و
این به معناست که هرکس که بهتر بلد باشد از فرمول ها استفاده کند در نجوم موفق تر هست. بعد تازه شکایت هم می کنند که چرا المپیاد های نجومی ابتکاری نیست. جدا علمی بدین بزرگی و با این همه وسعت که علوم ریاضی و شیمی و فیزیک و جغرافیا و حتی در
مقاطع پیشرفته تر زیست را در خود در بر می گیرد(( تشخیص حیات بر روی کرات دیگر ملزم به علوم زیست شناسی است)) باید در حد یک فصل چهارم ابتدایی و یک فصل سوم راهنمایی و یک فصل از زمین شناسی پیش دانشگاهی
تجربی (( با این اوصاف لااقل برای
تجربی ها باید المپیاد نجوم باز بشه چون یک فصل مربوط به ستارگان دارند و ریاضی ها متسفانه ...)) آموزش داده شود؟ لازم نیست که حالا بخوایم تابع پلانک رو درس بدیم. لااقل در این حد به بچه ها آموزش داده بشه که بدونند هر روز ماه 50 دقیقه دیر از روز قبل طلوع
می کند و بجای حفظ کردن بیابان های آتاکاما در درس جغرافیا. یکم در مورد ستارگان که برای راه یابی می تونند بسیار موثر باشن صحبت کنند. نه اینکه بیان و در حد یک فصل زمین شناسی 4 دبیرستان صحبت کنند(( اگر دو فصل هست حتما بگید))
با تشکر