پاسخ : هدف از انتخاب رشته مورد نظرتون چی بوده و هست؟
منم چون شنيدم كه دروس مهندسي شيمي ربط زيادي به شيمي نداره رفتم سراغ نفت.تا اونجاييكه فهميدم مهندسي شيمي بيشتر شيمي فيزيك و مهندسي نفت بيشتر شيمي آلي.مهندسي شيمي يكم از نظر آينده كاري برام گنگه!يعني دقيقا نميدونم كار اين رشته چه جوريه و محيط كارش چطوره.اگه ميشه يكم راجع بهش توضيح بدين.
اگه مهنسی شیمی ربطش به شیمی کم باشه که نفت هییییچ ارتباطی با شیمی نداره که!!!نفت فقط 6 واحد شیمی داره:3واحد شیمی عمومی (1)که مهندسی شیمی هم داره+3واحد شیمی نفت که خلاصه ای از شیمی آلی مهندسی شیمیه به نوعی!
نه مهندسی شیمی فقط شیمی فیزیک نیست!
اینهاست: شیمی عمومی 1-شیمی عمومی 2-شیمی آلی-شیمی تجزیه-شیمی فیزیک---> هر کدوم 3 واحد و 1 واحد آزمایشگاه برای شیمی عمومی-شیمی آلی-شیمی تجزیه-شیمی فیزیک
که همون جور که میبینید از همه شیمی ها داره و شیمی فیزیک همراه با آزمایشگاهش فقط 4 واحده-اتفاقا درسی مثله شیمی تجزیه یا آلی بیشتر به کارمون میاد تا شیمی فیزیک
مهندس شیمی در واقع تا حدووودی شیمی دان هم میشه و مهندس نفت به همین نسبت زمین شناس! دقیقا به همین میران زمین شناسی داره نفت!
نفت خودش ترکیب آلی است اما مهندس نفت کاری به ترکیبش نداره،مهندس نفت به دنبال بهترین منطقه ممکن برای حفاری چاه و تشخیص مخزن نفتی است
مهندسی شیمی واسه این گنگه که گرایش زیاد داره و بسته به هر گرایش آینده کاری معلوم میشه درصورتی که در رشته ای مثل نفت از ابتدا کار مشخصه
در مورد مهندسی شیمی و آینده کاری:
همون جور که بحثش هم پیش اومد یکی از گزینه ها کار در جاهایی مثل پالایشگاه هست که در زمینه های مختلفی میشه در اونجا کار کرد،از طراحی انواع برج ها مانند برج تقطیر تا کارهای جداسازی،طراحی فرآیند،طراحی کوره ها و...(که گرایش های جداسازی و فرایند درآمد خوبی هم دارند)
البته این کارها فقط به پالایشگاه محدود نمیشه،در انواع صنایع شیمیایی هم جای کار وجود داره(همون جور که شاید بدونید اسم این رشته مهندسی صنایع شیمیایی بوده که بعدا به اختصار شده مهندسی شیمی یا همون میم شیمی!)
حتی در صنایع دارویی هم کار برای مهندس شیمی وجود داره(خصوصا اگر گرایش هایی مانند بیوتکنولوژی یا مهندسی پزشکی باشید)
از گرایش های دیگه مهندسی شیمی که البته طرفدار زیادی نداره اما بازار کار بدی نداره صنایع غذایی است
و البته گرایش های مهندسی شیمی فقط به این ها محدود نمیشه و شامل مهندسی محیط زیست هم میشه که امروزه در دنیا بسیار طرفدار داره و بازارش برای خروج از کشور داغه و سرمایه گذاری های زیادی در جهان برای اون انجام میشه
گرایش مهندسی پلیمر هم از جمله گرایش های خوب مهندسی شیمیه که بازار خوبی هم داره،خانم mahzadi گفتن که شنیدن واسه دخترا خوب نیست،اما واسم عجیب بود چون مشکل خاصی درش نمیبینم و اتفاقا اکثر کسانی هم که باهاشون آشنا هستم از پلیمر دختر هستن!
همون جور که میبینید بازار کار خوبی داره،قطعا در برابر رشته هایی مانند کامپیوتر شاید بازار کارش زیاد نباشه اما معمولا کسی بیکار نمیمونه و چون این کارها تخصصی تر هست هر کسی از عهده اش بر نمیاد و من به شخصه چیزی در مورد بازار کار بد مهندسی شیمی نشنیدم و کسانی رو هم که دیدم وضع خوبی داشتن(هم مهندس جوان هم کسی که سالهاست مهندس شیمیه)
و برای دختر ها هم شرایط کاری سختی نداره(اگر فکر میکنید که سخته و به درد دختر نمیخوره به کل باید دور رشته های صنعتی و مهندسی رو خط بکشید)
سلام به همگی
راستش منم عاشق شیمی ام...:122:
اما کسی تو ایران واسه شیمی تره هم خورد نمیکنه...
واسه رفتن اونور هم که خونواده اجازه نمیدن تنهایی برم ...
دارم دیوونه میشم!! کی گفته رشته فقط برقه آخه !!! :177:
کسی هست از شما که یه اصلاعات دهن پر کن از آینده این شغل به من بده من بتونم خونواده مو راضی کنم؟:178::178:
سعی کردم توضیحاتم جامع باشه در بالا!کی گفته تره خورد نمی کنن؟
شاید مثله رشته های برق و مکانیک و عمران کمتر ازش شنیده باشید اما چه فایده که هر دانشگاهی در ایران اون رشته ها رو ارائه بده و این همه مهندس برق و عمران و... خروجی اش یاشند!
فکر میکنید خوبه؟