khalina

مدیر آیریسک
ارسال ها
2,082
لایک ها
6,497
امتیاز
113
#1
تمركز حواس و راه‌هاي افزايش آن

[marq=right:ec5afd235c]تمرکزحواس در نگاه اول یک تلاش ذهنی است برای انسجام بخشیدن به فکر هرچه بیشتر به این تلاش ادامه دهید، تمرکز شما بهبود می‌يابد و هرچه از این تلاش باز بمانید، تمرکز شما کاهش پیدا می‌کند.[/marq:ec5afd235c]
[align=justify:ec5afd235c]امروزه تمام استعدادهای ذهنی را به تلاش و کوشش فردی وابسته می‌کنند. حافظه، تمرکز، خلاقیت، توانایی تدبیرو چاره اندیشی و سایر فرایندهای ذهنی هیچ یک به سن، جنس و تحصیلات بستگی ندارند.

اینکه شما دخترید یا پسر، مرد یا زن، سالمند یا جوان و . . . به هیچ عنوان دلیلی برای عدم توانایی شما در پرورش برخی از نیروهای ذهنی نیست.

همان طورکه گفتیم، همه‌ی این ها به تلاش و کوشش فردی شما بستگی دارند. هم اکنون به یک شاخه‌ی گل فکرکنید. مسلماً پس از چند لحظه عوامل حواس پرتی به سراغ شما می‌آیند که کاملاً طبیعی است.

اما کاری که شما باید انجام دهید این است که خیلی سریع افکار خود را جمع و جور کنید و به فکر اول یعنی شاخه‌ی گل برگردید.
بعد از این تلاش دوباره لحظاتی بیش نمی‌گذرد که فکرشما منحرف می‌شود و شما باید مجدداً به شاخه‌ی گل برگردید. :wink:

شاید در یک تمرین پنج دقیقه ای، ده ها یا حتی صدها بار فکرتان منحرف شود. خسته نشوید و فکرخود را به هر سو رها نکنید. به محض این که متوجه شدید که از مسیر قبلی منحرف شده‌ا‌ید، به موضوع اصلی بازگردید.

ملوین پاورز درکتاب راهنمای تمرکز بهتر به شدت تأکید می کند که استمرار یک ماهه در این تمرین به صورت روزی پنج الی ده دقیقه ، تأثیر فوق‌العاده‌ای درتمرکز فکر شما دارد.

برای تمرین زمان مشخصی را انتخاب کنید. هرزمانی که دوست دارید. مثلاً ساعت ده شب.
ازامروزهرشب ساعت ده تا ده و ده دقیقه به مدت یک ماه تمام به یک موضوع ویژه فکر کنید. توجه داشته باشید که دست کم باید چهارالی پنچ شب متوالی به یک تصویر ثابت فکر کنید. تصویری که مورد علاقه ی شما باشد. زمانی تصویر را عوض کنید که احساس کنید این تصویر دیگر در شما انگیزه ایجاد نمی‌کند و تکراری شده است.

تلاش کنید که فکرتان منحرف نشود. به همان روشی که گفتیم به محض انحراف ذهن از موضوع اصلی، به آن بازگردید. به مرورمی‌بینید که رفته رفته میزان انحراف‌های ذهنی شما :oops: کاهش می‌یابد. به طوری که در روز بیستم حتی کمتر از پنج بار درطول ده دقیقه فکرتان منحرف می‌شود.

فراموش نکنید که استمرار يک ماهه در این تمرین بسیارحائز اهمیت است. نکته ی دیگر این که حتماً به موضوع مورد علاقه ی خود فکر کنید، به ویژه در روزهای اول تمرین، چرا که هرآنچه مورد علاقه است خود به خود ایجاد تمرکز می‌کند. بعداً دراین باره بیشتر شرح خواهیم داد.

نگاه کردن به یک جسم

برای شروع تمرین به هیچ عنوان با چشم بسته تمرین نکنید. چون دیدن یک تصویر عینی و ملموس، بسیار ساده‌تر از تماشای یک تصویر ذهنی است.
مثلاً سیبی را جلوی خود بگذارید وهمان گونه که دقیقاً به آن نگاه می‌کنید به آن فکر کنید. هر بار که متوجه شدید ذهنتان منحرف شده و به اصطلاح ماتتان برده دوباره توجه خود را به سیب معطوف کنید تا زمانی که ده دقیقه تمام شود.

دیدن یک جسم با چشم بسته

پس ازچند روز دیدن اشیاء با چشم بازو فکرکردن به آن، وقتی که احساس کردید در این کار مهارت یافتید، همان جسم، یا شیئی دیگر را درذهن خود ببینید و به آن فکر کنید.

درجایی آسوده بنشینید. چشمان خود را ببندید و به تصویر ذهنی خود توجه کنید. هربارکه ذهنتان فرار می‌کند و به تصویرها و افکار دیگر متمایل می‌شود با تلاشی ساده و آرام به تصویر ذهنی خود برگردید.

نگاه کردن به یک اسم معنی با چشم بسته یا باز

بعد از چند روز مداومت در مرحله‌ی دوم تمرین، کمی آن را برای خود دشوارتر کنید. اینک به اسامی معنی توجه کنید. به موفقيت، محبت، فداکاری، خشم، شادی، هیجان و . . .

چون اسم های معنی تصویرعینی ندارند، بهترآن است که آن ها را در وجود یک شخص مورد علاقه ببینید. مثلاً شادی وهیجان را درچهره‌ی دوست صمیمی خود و یا فداکاری و محبت را درچهره ی مادري كه شب هنگام بر بالین کودکی بیمار ایستاده است و از او مراقبت می کند ببینید.

تمرکزپیدا کردن براسامی معنی، قدرت تمرکز فکر شما را بسیار عالی می کند، به شرط آنکه درمراحل 1 و 2 تمرین مهارت کسب کرده باشید.

در روزهای آخر شما می توانید به مفاهیم گسترده تر و عمیق تری که تصاویر دنباله داری را شامل می‌شوند فکرکنید البته به صورت منظم و منسجم.

مثلاً جنگ، مفهوم گسترده ای است که تصاویر فراوانی را درذهن شما تداعی می‌کند. این تصاویر را با یک نظم خاص دنبال کنید. مثلاً ابتدا حمله‌ی هواپیماها، بعد بمباران مناطق نظامی، بعد خشم افراد، تشکل نظامی، حمله بردشمن، تیراندازی، جنگ تن به تن وسپس غلبه وفتح و پیروزی.

این تصاویردنباله دار را همیشه با یک نظم ثابت و مشخص درذهن خود بیاورید و دنبال کنید.


چگونه فکرکنیم ؟

شاید شما هم با این مشکل مواجه باشید که نمی دانید چگونه فکر کنید و یا وقتی که به فکر کردن مشغول هستید، مطمئن نیستید که دارید فکرمی کنید یا نه 8O :x

کوین ترودا رییس مؤسسه‌ی حافظه‌ی آمریکا و نویسنده‌ی کتاب تکنیک های تقویت حافظه در کتاب خود می‌نویسد:
تصاویر، پایه های فکری ما هستند، یعنی همیشه تصاویر افکار را می‌سازند. تا تصویری نباشد فکری نیست و هروقت تصویر ایجاد شد تفکر صورت می‌گیرد. پس بهترین راه برای آن که مطمئن شوید درحال فکرکردن هستید این است که ببینید تصویردارید یا نه. اگرتصویر دارید، مسلماً درحال فکر کردن هستید.

راه حل براي كساني كه در تجسم مشكل دارند

درمرحله ی اول تمرین، شما جسمی را با چشم باز می‌بینید. بنا براین تصویر عینی دارید که به دنبال آن اندیشه خواهد بود.

اما درمرحله ی دوم تمرین، گاهی احساس می کنید که درساختن تصاویرذهنی مشکلات فراوان دارید یا ادعا می کنید که تصویری نمی‌بینید و فقط احساسی از یک تصویر دارید.

بهترین راه برای ایجاد مهارت در دیدن تصاویرذهنی، توالی انجام مراحل 1 و 2 است یعنی اینکه ابتدا تصویری را با چشم بازببینید و سپس آن را فوراً با چشم بسته ببینید. هروقت تصویرمحو یا کمرنگ شد دوباره چشم را بازکنید و تصویر واقعی را ببینید و پس ازنگاه دقیق، مجدداً چشم خود را ببندید و تصویر ذهنی آن را مشاهده کنید.
این عمل خیلی زود نتیجه می دهد و شما در ساختن تصویر ذهنی مهارت پیدا می‌کنید.

خوانندگان کتاب‌های روان‌شناسی موفقیت، معمولاً خیلی با مشکل دیدن تصویرذهنی مواجه می‌شوند. وقتی به شخصی گفته می شود که مثلاً " خودت را دریک باغ پرازگل ببین" می گوید: " من قادر نیستم خودم را ببینم" . به همین علت است که خیلی از خوانندگان این کتاب‌ها نمی‌توانند این تمرین مؤثر را که پایه و اساس تجسم خلاق است انجام دهند. به این افراد توصیه می‌کنیم که تصویرخود را به دقت درآینه نگاه کنند. سپس با چشم بسته خود را مجسم نمایند و به همان صورت که درمورد اشیاء شرح دادیم، هروقت تصویر کم رنگ یا محو شد دوباره چشمان خود را بازکنند و تصویر واقعی خودشان را ببینند.
بعد ازمدتی به راحتی می توانند خودشان را مجسم کنند و تمرینات این کتاب‌ها یا کلاس‌ها را به خوبی انجام دهند.


هنگام مشاهده به چه فكر كنيم؟

درمرحله ی اول تمرین ممکن است با این سؤال مواجه شوید که مثلاً وقتی سیب را می‌بینیم به چه چیز آن فکر کنیم؟
دانشمندان پاسخ می‌دهند: به هیچ چیز. فقط تصویر را ببینید، فکرخود به خود ایجاد می‌شود. رنگ، شکل، لکه های کوچک، اندازه، نوع و . . .

چند روز تمرین کنیم؟

قراربود که تلاشی ذهنی به مدت یک ماه و هرروز ده دقیقه برای انسجام بخشیدن به افکارخود داشته باشید. می‌توانید هرهفته از این ماه را به انجام یک مرحله اختصاص دهید. مثلا هفته‌ی اول: مرحله‌ی اول، هفته‌ی دوم : مرحله‌ی دوم، هفته‌ی سوم: مرحله‌ی سوم ( فکر کردن به اسم معنی) و هفته‌ی چهارم: مرحله‌ی چهارم ( فکر کردن به مفاهیم گسترده و دنباله دار) .

شما می توانید بیشترتمرین کنید مثلاً ده دقیقه صبح و ده دقیقه شب. اما ما معمولاً تمرینات فراوان را توصیه نمی‌کنیم‌ تا شما علاقه و استمرار خود را ازدست ندهید و زود خسته نشوید. بهتراست از هر گونه شتاب و فشار زیاد که ناشی از اشتیاق فراوان شما در روزهای اول است، بپرهیزید. استمرار شرط اول موفقیت در این تمرین است و وارد شدن درهرمرحله به شرط موفق شدن درمرحله ی قبل است.[/align:ec5afd235c]

[align=left:ec5afd235c]منبع : مطالعه‌ي موفق با تمركز / نويسنده : م. حورايي[/align:ec5afd235c]
 

khalina

مدیر آیریسک
ارسال ها
2,082
لایک ها
6,497
امتیاز
113
#2
قسمت دوم افزايش تمركز

[align=justify:34908e20a2] همه ما توانايي متمركز شدن را داريم. نوشتن يك داستان، نواختن پيانو يا مجذوب يك فيلم سينمايي شدن، همگي به تمركز نياز دارند. ولي گاهي اوقات افكار شما پراكنده است و ذهنتان از موضوعي به موضوع ديگر كشيده مي شود. در چنين مواقعي است كه نياز داريد ياد بگيريد چگونه حافظه خود را تقويت كنيد.
تقويت حافظه عبارت است از يادگيري هاي منظم ذهني و مرتب كردن عواملي كه يكباره به ذهن ما خطورمي كنند. [/align:34908e20a2]

[marq=right:34908e20a2]پرورش ذهن آشفته [/marq:34908e20a2]

[align=justify:34908e20a2]پرورش تمركز، يك مهارت است. پرتاب توپ بسكتبال به طرف حلقه، تايپ كردن و يا مطالعه ، نياز به مهارت دارند. يادگيري يك مهارت نيز نياز به تمرين و ممارست دارد. همانطور كه وقتي دارويي را مصرف مي كنيد ، در بدن بدون كمك شما عمل مي كند و با كارهاي شما تداخل پيدا نمي‌كند، در مورد يك موضوع هم همين طور است و نبايد با ورود افكار ديگر بر هم بريزد.

عمل تمركز، به تمرين احتياج دارد. شايد در هنگام شروع تمرينات ، ابتدا تغييرات كمي را حس كنيد، ولي پس از 4 تا6 هفته كه از پرورش ذهن و يادگيري مهارت ها گذشت، متوجه پيشرفت هاي قابل توجهي خواهيد شد و پس از مدت كوتاهي درمي يابيد كه چه سال هايي را براي تقويت حافظه و تمركز ذهن خود هدر داده ايد.


براي شروع تمرينات ازاين تكنيك ها استفاده كنيد:

1- حواست را جمع كن
2- روش عنكبوتي
3- فرصتي براي افكار مزاحم

سعي كنيد از تكنيك هايي كه مفيد و مؤثر به نظر مي رسند، استفاده كنيد و حداقل به مدت3 روز آنها را به طور صحيح به كار ببنديد. اگر متوجه تغييرات كمي شديد، پيشنهاد مي شود تمرينات خود را ادامه دهيد، چون در تمركز ذهن شما مؤثر خواهد بود.همچنين مي توانيد در محيط اطرافتان نيز تغييراتي بدهيد كه ممكن است براي شما مفيد باشند.


حواست را جمع كن


اين شيوه ممكن است ظاهراً ساده به نظر بيايد، ولي در عين حال بسيار مؤثر است. هنگامي كه حواستان پرت مي شود و ذهنتان سرگردان است، مرتب به خودتان هشدار دهيد كه " حواست را جمع كن". اين روش كم كم سبب مي شود كه توجه شما به موضوع مورد نظرتان جلب شود.
براي مثال، هنگامي كه در كلاس هستيد و ذهن شما را كنفرانس كلاسي، تكاليفي كه داريد، تاريخ، ساعت صرف غذا و يا هر چيز ديگري پر كرده، به خودتان بگوييد:" حواست را جمع كن و به كنفرانس توجه كن". به هر حال تا حدي كه ممكن است اجازه ندهيد تمركزتان به هم بريزد. و دوباره اين هشدار را پيش خودتان تكرار كنيد:" حواست را جمع كن".
هنگامي كه افكار مزاحم خود را پيدا كرديد، كم كم با تكنيك " حواست را جمع كن" به حال بر مي‌گرديد. اگر يك شخص معمولي باشيد، ممكن است اين عمل را صدها بار در هفته انجام دهيد. ولي طي روزهاي آينده مدت زماني كه افكار خاصي درذهن شما مي ماند، طولاني تر مي‌شود، يا به عبارت ديگر تمركزتان در مورد موضوعي خاص بالا مي رود. بنابر اين بايد صبور باشيد تا شاهد پيشرفت هاي خود در اين زمينه باشيد.

روش عنكبوتي

اين روش نيز يكي ديگر از تكنيك هايي است كه پايه و اساس تمركز است و به شما كمك مي‌كند تا تمركز داشته باشيد و از حواس پرتي جلوگيري كنيد.
اگر تار عنكبوتي را تحريك كنيد، تار تكان مي خورد و عنكبوت نسبت به جنبش تار، از خود واكنش نشان داده و مي خواهد علت حركت را بيابد، ولي وقتي چندين بار اين عمل را تكرار كنيد، خواهيد ديد كه عنكبوت ، ديگر نسبت به حركت تار هيچ عكس العملي از خود نشان نمي دهد و متوجه مي شود كه حشره اي به دام او نيامده است.
اين روش را ياد گرفته و ذهن خود را پرورش دهيد و در برابر حواس پرتي تسليم نشويد. وقتي كسي داخل اتاق مي شود يا وقتي در با صداي بلند به هم مي خورد، نبايد به خودتان اجازه دهيد كه حواستان پرت شود. شما بايد تمركزتان را براي هدفي كه در ذهن داريد، حفظ كنيد.
مثلاً در يك كنفرانس كلاسي اجازه دهيد كه ديگران جلوي شما حركت كنند و سرفه كنند، بدون اينكه به آنها نگاه كنيد فقط بين خودتان و كنفرانس، تونل ارتباطي ويژه اي ايجاد كنيد و بگذاريد ديگران از اين تونل خارج باشند. و يا وقتي كه با كسي صحبت مي كنيد، حواستان فقط به او باشد و به صورتش نگاه كنيد و از حرف هايي كه مي زند يادداشت برداريد. بگذاريد همه چيز از ذهنتان خارج شود و به هيچ چيز جز او توجه نكنيد.

فرصتي براي افكار مزاحم

در طول روز ، زمان ويژه اي را به فكر كردن درباره مسائلي كه به ذهن شما خطور مي كنند و تمركزتان را به هم مي زنند اختصاص دهيد. به طور مثال ساعت 30/ 4 تا 5 بعد از ظهر زماني است كه شما مي توانيد به اين افكار بپردازيد. هنگامي كه اين افكار مزاحم در طول روز به ذهن شما خطور كرد و باعث نگراني شما شد، به ياد آوريد كه زمان ويژه اي را براي آنها در نظر گرفته ايد و اجازه دهيد كه از ذهن شما خارج شوند. كساني كه از اين روش استفاده كرده اند، توانسته اند 35 درصد از افكار مزاحم را در طول 4 هفته در خود كاهش دهند. اين تغيير بزرگي است.

گام هاي اساسي اين روش عبارت اند از:

1- زمان ويژه اي را هر روز به اين افكار اختصاص دهيد.
2 وقتي افكار مزاحم وارد ذهن شما شدند، بدانيد كه زمان خاصي را براي فكر كردن به آنها گذاشته ايد.
3- با تكنيك" حواست را جمع كن" هم مي توانيد اين افكار را از ذهن خارج كنيد .
4- به خودتان اطمينان بدهيد كه در زمان مخصوصي حتماً به اين افكار مزاحم كه تمركز شما را بر هم مي زنند، فكر خواهيد كرد. [/align:34908e20a2]

[marq=right:34908e20a2]روش هاي ذهني ديگر براي افزايش تمركز[/marq:34908e20a2]


[align=justify:34908e20a2]1- چوب خط زدن براي افكار مزاحم:
كارت هاي كوچكي درست كنيد و آنها را به 3 قسمت مساوي تقسيم كنيد . يك قسمت را به صبح، يك قسمت را به بعدازظهر و قسمت سوم را به شب اختصاص دهيد. هربار كه تمركزتان به هم ريخت و حواستان پرت شد، يك خط در قسمت مخصوص به آن بكشيد. براي هر روز يك كارت براي خود تهيه كنيد.
وقتي به اندازه كافي ماهر شديد خواهيد ديد كه تعداد خط ها روز به روز كاهش مي يابد و اين واقعاً جالب و هيجان انگيز است.

2- زمان استراحت:
در طول روز استراحت كوتاهي براي خودتان در نظر بگيريد.
هنگامي كه استراحت مي كنيد، اكسيژن بيشتري به مغزتان مي رسد. بلند شويد و براي چند دقيقه در اتاق قدم بزنيد. وقتي ما براي مدت طولاني مي نشينيم، خون بدن ما به دليل نيروي جاذبه، به طرف پايين ترين نقطه بدنمان، يعني پاها كشيده مي شود.
ماهيچه هاي ما همانند يك پمپ عمل مي كنند و هنگامي كه ما راه مي رويم، خون را به طور يكنواخت به سرتاسر بدن ما مي رسانند. در نتيجه، اكسيژن بيشتري به مغز مي رسد و باعث احساس شادابي و نشاط در بدن مي شود.


3- عوض كردن موضوع:
بسياري از دانش آموزان به وسيله تغييردادن موضوع مطالعه، به تمركز شان كمك مي كنند. شما هم مي توانيد موضوعات متفاوتي را در نظر گرفته و با عوض كردن عنوان درسهايي كه بايد مطالعه نماييد، آنها را منظم كنيد.

4- جايزه و پاداش:
هنگامي كه كاري را به طور كامل انجام داديد، به خودتان پاداش دهيد. كار شما ممكن است خيلي كوچك باشد و يا شايد يك مسئوليت بزرگ، كه شما بايد آن را به پايان برسانيد. پاداشي كه براي خودتان در نظر مي گيريد، ممكن است قدم زدن در اطراف ساختمان، يك ليوان آب و يا خواندن يك مطلب جالب و خنده دار در روزنامه باشد.
براي پروژه هاي مخصوص ، مانند پروژه پايان ترم يا دوره كردن يك كتاب حجيم، پاداش و جايزه ويژه اي در نظر بگيريد كه اگر آنها را انجام داديد براي خودتان مثلاً يك پيتزاي مخصو ص بخريد، به سينما برويد و يا بعد ازظهر را تلويزيون تماشا كنيد. بعضي از جايزه ها مي توانند خيلي بزرگ باشند. از اين جوايز براي تكاليف سخت يا پروژه هاي طولاني استفاده كنيد. وقتي كار بزرگي را انجام داديد، از پاداش هاي معمولي استفاده نكنيد.


5- افزايش فعاليت ها:
اگر يك مطلب را سرسري بخوانيد، تمركز شما به راحتي برهم مي ريزد. در عوض براي هر قسمت، سرتان را تكان دهيد و به دنبال پرسش بگرديد. براي اين مرحله بايد بگوييد" چگونه مي توانم سطح فعاليتم را در حين مطالعه بالا ببرم؟" سپس مطالعه كنيد تا جواب اين پرسش را پيدا كنيد. اين كار ساده را انجام دهيد. پرسش هايي كه براي هر قسمت طرح مي كنيد مركزيتي به افكار شما مي دهند و باعث مي شوند كه روي مطلب مورد مطالعه مسلط شويد. همچنين هنگامي كه درس مي خوانيد مي توانيد ليستي از پرسش ها را تهيه كنيد و براي پيدا كردن جواب پرسش ها، به درس گوش دهيد. هر از گاهي، مكان خود را تغيير دهيد. در جايي كه خيلي سرد است، ننشينيد. جا به جا شدن، به حركت خون در بدن كمك مي كند و باعث مي شود كه اكسيژن بيشتري به مغز شما برسد و شاداب و سرحال باشيد. [/align:34908e20a2]

[marq=right:34908e20a2]عواملي محيطي كه كنترل آنها تاثير زيادي در تمركز دارد[/marq:34908e20a2]

[align=justify:34908e20a2]1- سطح انرژي خود را تعيين كنيد:
چه زماني از روز، انرژي شما در سطح بالايي قرار دارد؟ چه زماني، انرژي شما پايين است؟ مطالعه درس هاي دشوار به انرژي زيادي نياز دارد. امروزه بيشتر دانش آموزان مطالعه درسهاي سخت را به زماني كه خيلي خسته اند، به تأخير مي اندازند. وقتي شما خسته ايد، تمركز داشتن بسيار مشكل است و درس خواندن دراين مواقع نتيجه معكوس دارد. درسهاي مشكل بايد زماني مطالعه شوند كه انرژي شما در اوج خود قرار دارد. درسهاي آسان تر را مي توانيد بعد از درسهاي مشكل قرار دهيد.

2- نور:
استفاده از نور كافي درهنگام مطالعه يك عامل اصلي به حساب مي آيد. براي اينكه چشمانتان خسته نشوند از نور مستقيم و همچنين نور خيلي كم استفاده نكنيد.

3- ميز و صندلي:
هنگام مطالعه ، روي يك صندلي معمولي كه خيلي راحت نباشد ، پشت ميز بنشينيد. روي تختخواب، درس نخوانيد . تختخواب براي خوابيدن و استراحت كردن است، نه براي درس خواندن!

4- وضع و حالت بدن:
صاف و درست نشستن به تمركز شما كمك مي كند.

5- علامت و نشانه:
اصلاً معطل نكنيد، همين حالا بلند شويد و برگه اي را روي در بچسبانيد و روي آن بنويسيد: " من به آرامش نياز دارم، لطفاً اجازه دهيد درس بخوانم يا ، لطفاً آرامشم را برهم نزنيد. متمركز شدن كار دشواري است. با رفتنتان به من كمك كنيد." بعضي از اشخاص بي ملاحظه ممكن است نسبت به خواهش هاي شما بي تفاوت باشند. از آنها بخواهيد بعداً بيايند. اگر آنها اتاق را ترك نكردند، تمرين كنيد كه نسبت به آنها بي توجه باشيد.


6- تلفن ها را جواب ندهيد:
در هنگام مطالعه نسبت به تلفن ها بي تفاوت باشيد. بله، ممكن است شما يك تلفن را از دست بدهيد، ولي حفظ تمركز شما مهمتر است. ممكن است از اين به بعد اين روش درزندگي شما مفيد واقع شود.

7- كجا بهتر درس را مي فهميد:
فكر كنيد كه كجا تمركزتان بالاست. اغلب، درس خواندن در جايي كه شما زندگي مي كنيد، دشوار است. بنابراين گوشه اي از يك كتابخانه را كه آرام است و دري وجود ندارد كه مردم مرتب از آن رفت و آمد داشته باشند و نه پنجره اي دارد كه منظره پشت آن باعث حواس پرتي شود را براي خواندن انتخاب كنيد. بعضي از دانش آموزان هم در جايي كه زندگي مي كنند بهتر مي‌توانند درس بخوانند. در هر صورت، مهم خود شماييد.

8- شنيدن موسيقي:
اگر هنگام مطالعه نياز به موسيقي داريد نوعي از آن را انتخاب كنيد كه ضرب آهنگي نسبتاً يكنواخت داشته باشد. موسيقي هاي بي قاعده ، به راحتي ذهن را منحرف مي كنند. اگر از يك موسيقي يكنواخت استفاده كنيد صدايي كه در محيط اطرافتان پخش مي شود، حواس پرتي شما را به حداقل مي رساند. راديوي شما هم مي تواند يك منبع خوب و در عين حال ارزان براي صداهاي يكنواخت باشد.

9- زماني كافي براي انجام دادن كارها:
ابتدا تخمين بزنيد كه براي هر درس چند ساعت درهفته نياز به مطالعه داريد. سپس يك جدول زماني شامل تمام كارهايي كه بايد درطول هفته انجام دهيد، تهيه كنيد. مثل كلاسها، جلسات، غذاخوردن، لباس شستن و غيره. آنگاه يك زمان ويژه براي درس خواندن در جدول قرار دهيد. حالا وقتي درسي را مطالعه مي كنيد، نگران درس ها و كارهاي ديگرتان نيستيد. چون مي دانيد كه وقت كافي براي همه آنها داريد.

جدول زماني خود را طوري طراحي كنيد كه قابل تغيير باشد مثلاً بتوانيد براي درسي كه به وقت بيشتري نياز دارد و مطالعه آن درس در زمان مخصوص انجام نشده تغيير كوچكي را در جدول زمان بندي ايجاد كنيد و به مطالعه خود ادامه دهيد. خلاصه اين كه مهارت تمركز به شما كمك مي كند كه به خودتان اطمينان داشته باشيد چون توانايي اين را داريد كه هر آنچه را قبلاً خوب به آن توجه كرده ايد و روي آن تمركز داشته ايد، به ياد آوريد.


نقل از سایت تبیان[/align:34908e20a2]
 

M-Mohammadi

New Member
ارسال ها
2,708
لایک ها
3,152
امتیاز
0
#3
پاسخ : تمرين تمركز حواس

خیلی ممنون بابت این تایپیکتون
این پست رو دادم تا تایپیک بیاد بالا و الان همه ببینن
واقعا موثره
کتاب مطالعه موفق با تمرکز از اقای حورایی رو پیشنهاد میکنم همتون بخونید. کتاب بسیار عالی ای بود..........
موفق باشیم
 
بالا