حرکت توپ داخل کف صابون

a-partovi

New Member
لایک ها
1,015
پاسخ : حرکت توپ داخل کف صابون

البته من پارامتربندی خودمو کردما ! یعنی مثلاً h رو ارتفاع از زمین گرفتم فکر نکنم با این پارامتربندی خودم مشکل داشته باشه
یعنی انرژی اولیه رو با انرژی آخریه برابر قرار دادم ببینید :
سوالو این طوری نوشتم :
توپ اول یه mgh داره اون بالا
تو حالت دوم که البته رسم نکردم ، توپ میخوره به فنر ، و اون رو فشرده میکنه
طول جدید فنر رو 'L پریم گرفتم
پس توپ یه انرژی پتانسیل گرانشی ثانویه داره و یه انرژی پتانسیل کشسانی
چون طول جدید فنر 'L-L هست ، پس انرژیش پتانسیل گرانشیش میشه 'mgL و یه یک دوم کا در دلتا ال به توان دو هم داره
گرفتن مبدا پتانسیل هم تو جواب آخر فرقی نداره ! فقط باید هواسشون باشه که توپ روی فنر هم انرژی پتانسیل گرانش داره چون از زمین فاصله داره
کاملاً درست هست.
دوستان ديگه بايد توجه کنند که اين معادلات بين حالت اوليه و حالت نهايی (حداکثر فشردگی فنر) نوشته شده. که در هر دو نقطه سرعت جسم صفر هست !
با تشکر از عليرضا ی عزيز

برای جالب بودن مسئله، بيشترين سرعت جسم چقدر هست؟ و در اين حالت طول فنر چقدر هست ؟

kimia af

New Member
لایک ها
86

اگه فلزی باشه که هر موقع میره زیر آب

اگه منظورتون اینه که نیرو های بین مولکول های آب کم میشه(همونی که باعث میشه سوزن رو ی آب بمونه)

نه فکر نکنمريالچون سطح تماسش با آب خیلی کمتره و نمیشه

راستی یه سوال به یادم اومد::

چه طوری میشه سوزن رو روی آب در حال جوش شناور کرد (از جنس فلز باشه)

یه سوال دیگه که من با معلم فیزیک سال پیش (سوم راهنمایی)سر اون باهم بحث کردیم!!!!
اگه یه توپی از بالا به سمت پایین سقوط کنه و روی فنر بیوفته::::در این حال انرژی پتانسیلش رو با کدوم ارتفاع حساب میکنیم؟؟؟
1.با ارتفاعی که توپ با فنر برخورد کرد
2.با ارتفاعی که توپ فنر رو فشرده کرد
من گفتم 2 ولی اون قبول نمی کرد!!!(البته سوال یه چیز دیگه بود ها ولی به اینجا برخوردیم )ممنون میشم جواب بدید
من فک میکنم چ.ن حالت ثانویه توپ انرژی پتانسیل کشسانی هم داره و این انرژی رو ازانرژی اولیش ینی همون پتانسیل گرانشی اولیش به دست اورده برای اینکه انرژی کل توپ رو بخوایم باید ارتفاع اولی رو حساب کنیم اما اگه فقط انرژی پتانسیل گرانشی رو بخواد خود سوال باید مطرح کنه که در چه حالتی و عمدتا سوالا حالت ثانویه ی توپ منظورشون هست.:1:

لایک ها
2,386

متأسفانه کاملاً اشتباه هست !

چرا؟

مگه نبايد حداكثر فشردگي فنر رو ، مبدا پتانسيل بگيريم؟

من فرض كردم ، وقتي فنر به نهايت فشردگي ميرسه ، مي چسبه به زمين.

غلطه؟

پارسا

New Member
لایک ها
22

فک کنم سوال از بنیان مشکل داره! :106:
ما مطرح نکردیم کدوم پتانسیل توپ رو، در کجا و نسبت به کجا باید حساب کنیم؟
اگه منظور پتانسیل گرانشیه توپه این سوال به وجود میاد که این پتانسیل رو نسبت به کجا (احتمالا زمین) و برای کدوم مکان توپ حساب کنیم
برای موقعی که با فنر برخورد کرده یا زمانی که فنر فشرده شده؟
اگه منظور سوال مجموع انرژی پتانسیل گرانشی و کشسانی فنره (طبعا بازم نسبت به زمین و حالت عادی فنر) خوب باز هم همون سوال قبلی مطرحه، چون مقدارش برای اون دو جا متفاوته
بنابراین من فکر می کنم این سوال یه کم گیر داره و باید روشن بشه...
پ.ن: آقای علیرضا فک کنم تو اون رابطه ای که شما برای انرژی پتانسیل کشسانی فنر نوشتین باید توان دو رو از بیرون پرانتز بردارین و به هر کدوم از پارامتر های داخل اون بدین :1:، یعنی:

نه به این صورت:

آخرین ویرایش توسط مدیر
بالا