پاسخ : حرکت توپ داخل کف صابون
البته من پارامتربندی خودمو کردما ! یعنی مثلاً h رو ارتفاع از زمین گرفتم فکر نکنم با این پارامتربندی خودم مشکل داشته باشه
یعنی انرژی اولیه رو با انرژی آخریه برابر قرار دادم ببینید :
سوالو این طوری نوشتم :
توپ اول یه mgh داره اون بالا
تو حالت دوم که البته رسم نکردم ، توپ میخوره به فنر ، و اون رو فشرده میکنه
طول جدید فنر رو 'L پریم گرفتم
پس توپ یه انرژی پتانسیل گرانشی ثانویه داره و یه انرژی پتانسیل کشسانی
چون طول جدید فنر 'L-L هست ، پس انرژیش پتانسیل گرانشیش میشه 'mgL و یه یک دوم کا در دلتا ال به توان دو هم داره
گرفتن مبدا پتانسیل هم تو جواب آخر فرقی نداره ! فقط باید هواسشون باشه که توپ روی فنر هم انرژی پتانسیل گرانش داره چون از زمین فاصله داره
کاملاً درست هست.
دوستان ديگه بايد توجه کنند که اين معادلات بين حالت اوليه و حالت نهايی (حداکثر فشردگی فنر) نوشته شده. که در هر دو نقطه سرعت جسم صفر هست !
با تشکر از عليرضا ی عزيز
برای جالب بودن مسئله، بيشترين سرعت جسم چقدر هست؟ و در اين حالت طول فنر چقدر هست ؟
البته من پارامتربندی خودمو کردما ! یعنی مثلاً h رو ارتفاع از زمین گرفتم فکر نکنم با این پارامتربندی خودم مشکل داشته باشه
یعنی انرژی اولیه رو با انرژی آخریه برابر قرار دادم ببینید :
توپ اول یه mgh داره اون بالا
تو حالت دوم که البته رسم نکردم ، توپ میخوره به فنر ، و اون رو فشرده میکنه
طول جدید فنر رو 'L پریم گرفتم
پس توپ یه انرژی پتانسیل گرانشی ثانویه داره و یه انرژی پتانسیل کشسانی
چون طول جدید فنر 'L-L هست ، پس انرژیش پتانسیل گرانشیش میشه 'mgL و یه یک دوم کا در دلتا ال به توان دو هم داره
گرفتن مبدا پتانسیل هم تو جواب آخر فرقی نداره ! فقط باید هواسشون باشه که توپ روی فنر هم انرژی پتانسیل گرانش داره چون از زمین فاصله داره
دوستان ديگه بايد توجه کنند که اين معادلات بين حالت اوليه و حالت نهايی (حداکثر فشردگی فنر) نوشته شده. که در هر دو نقطه سرعت جسم صفر هست !
با تشکر از عليرضا ی عزيز
برای جالب بودن مسئله، بيشترين سرعت جسم چقدر هست؟ و در اين حالت طول فنر چقدر هست ؟