دبل زیگما(ترتیب)

seyed iman

Well-Known Member
لایک ها
998
وقتی یک دبل زیگما داریم...یعنی زیگمای a mn روی m و بعد n میتونیم ترتیب زیگما گرفتن رو عوض کنیم؟
اگر نمیتونیم چه زمانی نمیتونیم و چه زمانی میتونیم؟

seyed iman

Well-Known Member
لایک ها
998
پاسخ : دبل زیگما(ترتیب)

واقعن هیچکس نظری نداره؟

seyed iman

Well-Known Member
لایک ها
998

نه نمیتونیم، مثل دو تا دنباله تو در تو ، فکر کنم حتی در زمانی که تو تا سیگما دقیقا عین هم باشند باز هم نمیشه چون متغیر فرق می کنه. در واقع هیچ وقت نمیشه ( اگه شما تونسین مثال بزنید )

ویرایش : نیاید مثال بزنید که مثلا عدد ثابت میشه مثل :

خب دیگه این مشخصه که میشه جای سیگما ها رو عوض کرد
اتفاقن معمولن فرقی نداره.دقت نکردی ...ببین a mn یعنی به ازای هر m و هر n یک مقدار میده.(یک ماتریس mxn در نظر بگیر.)
حالا اول روی n جمع بزنیم یا روی m چه فرقی داره؟!!!
بدیهیه که باید اکثر مواقع جواب بده!!!ترتیبش چه مهمه؟!!!این خاصیت معمولن درسته(چون مطمین نیستم همیشه درست باشه).
مثلن m از 1 تا 3 و n از 4 تا 5
روش اول:
n1 n2 n3
41 42 43 53 52 51
برعکسش:
4m 5m
41 42 43 51 52 53
که همون میشه!!
سوال اینه که حالا واقعن همیشه درسته یا نه مثال نقض داره..(یعنی شرایطش چیه)
درست بودنش که معمولن بدیهیه.

orion

Well-Known Member
لایک ها
1,168

من میتونم 100 تا بگم که اگه جابجاشون کنی فرق می کنن. در بعضی مواقع هم درست میشن ولی کلا نادرسته که جابجاشون کنیم. اگه هم میگی که همیشه درسته خودت با یکم مثال زدن میتونی ببینی که بعضی از موقع درست در نمیاد.
البته نظره منه، اگه اینطوری بود دیگه مگه کرم داشتن که ترتیب برای سیگما میگذاشتن ؟
خب شما مثال نقض اگه داري بده اين بنده خدا هم دنبال مثال نقض ميگرده ديگه...
ولي به نظر من ترتيبشون فرقي نداره...حالا درست يا غلطه نميدونم

seyed iman

Well-Known Member
لایک ها
998

من میتونم 100 تا بگم که اگه جابجاشون کنی فرق می کنن. در بعضی مواقع هم درست میشن ولی کلا نادرسته که جابجاشون کنیم. اگه هم میگی که همیشه درسته خودت با یکم مثال زدن میتونی ببینی که بعضی از موقع درست در نمیاد.
البته نظره منه، اگه اینطوری بود دیگه مگه کرم داشتن که ترتیب برای سیگما میگذاشتن ؟
این کار همیشه مجازه مگر وقتی که یک شرایطی برقرار نباشه.
ما منتظر 100 مثال شما هستیم!
من مثالی که زدم کلی بود.هیچ جا چیزی رو حالت خاص نگرفتم...و این واقعن خیلیییییییییییییییییییییییییییی تابلوست که میشه همیشه این کار رو کرد!!
این کار مثلن انتخاب مثلن 10 درایه از اون ماتریسه.و بعد جمع کردنشون...بشدت بدیهی و تابلوست که میشه این کار رو کرد..چه فرقی داره ترتیب انتخاب اونا!!!
و در ضمن در مثال من همه چیز شانسی بود...یعنی برای حالت کلی هم بسادگی میشه دید که این کار نشون میده همیشه درسته عوض کردن جای اونا...در مثال من چی حالت خاص بود ؟؟بیا اصلن کلی تر::
a1n a2n a3n
a1b1 a1b2 a2b1 a2b2 a3b1 a3b2
یا
mb1 mb2
a1b1 a2b1 a3b1 a1b2 a2b2 a3b2
واقعن نمیدونم چرا دارم اینو مینویسم....آخه خنده داره!!ترتیبشون هیچ اثری نداره!!شما چجوری 100 تامثال زدی؟؟
اینجا هم هست:
http://en.wikipedia.org/wiki/Summation
تو بخش General manipulations
حالا اگر کسی شرطشو میتونه بگه بگه.(شرط اینکه این کار مجاز نباشه.)اگه اصلن شرطی داره...شاید همیشه برقرار باشه.:206:

آخرین ویرایش توسط مدیر

Yousefi

Well-Known Member
لایک ها
602

این کار همیشه مجازه مگر وقتی که یک شرایطی برقرار نباشه.
ما منتظر 100 مثال شما هستیم!
من مثالی که زدم کلی بود.هیچ جا چیزی رو حالت خاص نگرفتم...و این واقعن خیلیییییییییییییییییییییییییییی تابلوست که میشه همیشه این کار رو کرد!!
این کار مثلن انتخاب مثلن 10 درایه از اون ماتریسه.و بعد جمع کردنشون...بشدت بدیهی و تابلوست که میشه این کار رو کرد..چه فرقی داره ترتیب انتخاب اونا!!!
و در ضمن در مثال من همه چیز شانسی بود...یعنی برای حالت کلی هم بسادگی میشه دید که این کار نشون میده همیشه درسته عوض کردن جای اونا...در مثال من چی حالت خاص بود ؟؟بیا اصلن کلی تر::
a1n a2n a3n
a1b1 a1b2 a2b1 a2b2 a3b1 a3b2
یا
mb1 mb2
a1b1 a2b1 a3b1 a1b2 a2b2 a3b2
واقعن نمیدونم چرا دارم اینو مینویسم....آخه خنده داره!!ترتیبشون هیچ اثری نداره!!شما چجوری 100 تامثال زدی؟؟
اینجا هم هست:
Summation - Wikipedia, the free encyclopedia
تو بخش General manipulations
حالا اگر کسی شرطشو میتونه بگه بگه.(شرط اینکه این کار مجاز نباشه.)اگه اصلن شرطی داره...شاید همیشه برقرار باشه.:206:
بله، متوجه جوب خودم شدم ، اول که داشتم راجع بهش فکر می کردم وقتی سیگما ها رو جا بجا می کردم جای متغیر ها رو هم جابجا می کردم!

seyed iman

Well-Known Member
لایک ها
998

خب حالا کسی نظری نداره؟؟
آیا همیشه این کار رو میشه کرد؟
راهنمایی:نمیشه !!
چه شرطی برقرار نباشه نمیشه؟

Aref

New Member
لایک ها
1,008

وقتی یک دبل زیگما داریم...یعنی زیگمای a mn روی m و بعد n میتونیم ترتیب زیگما گرفتن رو عوض کنیم؟
اگر نمیتونیم چه زمانی نمیتونیم و چه زمانی میتونیم؟
اگه سوالتو درست فهمیده باشم معادل اینه که جمع درایه ها میشه جمع سطری میشه جمع ستونی که با دو گونه شماری واضحه.

seyed iman

Well-Known Member
لایک ها
998

بله ولی همیشه جواب نمیده...
که بستگی به سریمون داره..مثلن ممکنه اگه ترتیب رو عوض کنیم..همگرا نشه..یعنی اولین شرط اینه>>طبق هر دو ترتیب باید هم تو زیگمای اولی هم تو دومی همگرایی داشته باشیم.
بجز این شرطی داره؟؟میتونید مثالی بزنید که همگرا هم باشند و این کار غلط باشه؟

Aref

New Member
لایک ها
1,008

بله ولی همیشه جواب نمیده...
که بستگی به سریمون داره..مثلن ممکنه اگه ترتیب رو عوض کنیم..همگرا نشه..یعنی اولین شرط اینه>>طبق هر دو ترتیب باید هم تو زیگمای اولی هم تو دومی همگرایی داشته باشیم.
بجز این شرطی داره؟؟میتونید مثالی بزنید که همگرا هم باشند و این کار غلط باشه؟
آها... پس باید تابع مولدی به قضیه نگاه کنیم. یه آقایی به اسم ایوان نیون در باره ی نظریه ی سری های توانی متعارف یه چیزایی گفته و باعث شده که درگیر همگرایی نشیم. اگه تابع بچه ی خوبی باشه میشه اینکارو کرد.
(من فکر کرده بودم منظور شما اینه که سیگما متناهیه.)

seyed iman

Well-Known Member
لایک ها
998

آها... پس باید تابع مولدی به قضیه نگاه کنیم. یه آقایی به اسم ایوان نیون در باره ی نظریه ی سری های توانی متعارف یه چیزایی گفته و باعث شده که درگیر همگرایی نشیم. اگه تابع بچه ی خوبی باشه میشه اینکارو کرد.
(من فکر کرده بودم منظور شما اینه که سیگما متناهیه.)
دقیقن...بچه خوب بودنش رو میخوایم تعریف کنیم...
مثلن من یک مثال میدونم که همگرایی داریم..ولی اگه ترتیب رو عوض کنیم جواب منفی جواب قبلی میشه!!باورنکردنیه!!:190::190::190:

بالا