mehryar گفت
ها ؟؟
ای که گفتی یعنی چه؟
واضح تر بگو!...................
منو میگی ؟
خب فرض کن دو تا شیر داریم (شیر آب) که قطر دهانه یکی از اون یکی بزرگ تره.
وقتی هر دو تا شیر رو همزمان باز میکنیم در عرض 1 ثانیه حجم v از دو شیر خارج میشه. اگر تصویر رو آهسته کنی احساس میکنی که دو تا استوانه از دو شیر خارج میشه که قاعده یکیشون (که هم اندازه مساحت ورودی شیر هست) از اون یکی بزرگ تره و چون حجم هر دو یکسانه طبیعتا ارتفاع استوانه با سطح مقطع کمتر بیشتره.
حالا به ثانیه دوم میریم و میبینیم که ارتفاع هر دو استوانه دو برابر شده و چون ارتفاع یکی از دیگری بیشتره پس ارتفاع دو برابرش هم بیشتره برای همین طول جریان آب (که فرض میکنیم هنوز به کف ظرف نرسیده) برای شیر باریک بیشتره و به همین صورت ادامه میدیم تا میبینیم که در زمان t نوک استوانه ی کوچکتر به کف ظرف پایینش رسیده. ولی در مورد استوانه ی پهن این اتفاق نیفتاده و هنوز روی هواست. بعد از t ثانیه جریان پهن تر هم به کف میرسه و در همین زمان ظرف دیگری به اندازه ی vt از
اب پرشده . در نتیجه میتونیم نتیجه بگیریم که ظرفی که زیر شیر باریک تر قرار داره زودتر پرمیشه. البته باید به همین منوال ادامه بدیم و میرسیم به زمانی که ظرف زیر شیر باریک پر شده ولی ظرف زیر شیر پهن هنوز کاملا" پر نشده.
میتونیم فیزیکی تعبیر کنیم که در واقع همین طول بیشتر استوانه بر واقع به خاطر سرعت اولیه ای هست که باید کوچک تر بودن سطح مقطع شیر رو جبران کنه تا فرض سوال برآورده بشه.
از این تعبیر شهودی خیلی خوشم اومد.