سئوالی از واکنش های چند مرحله ای

spry_sapient

New Member
لایک ها
9
سلام بچه ها
ما توی شیمی پیش می خونیم برای واکنش های چند مرحله ای انرژی اکتیواسیون برابر فاصله مواد واکنش کننده با بالاترین قله انرژی ! می خواستم بدونم تو چه کتابی میشه مثال نقض اینو پیدا کرد ؟ شایدم درسته و من اشتباه می کنم
لطفا اگر نظری می دین با اشاره به منبع باشه . مرسی

najafi2020

New Member
لایک ها
195
دلیل شما چیه که می گید این طوری نیست؟

راستش فکر می کنم موضوع شما و عنوانش یک کم زیادی از هم دور هستند

spry_sapient

New Member
لایک ها
9
من دلیلم اینه که توی واکنش های چند مرحله ای فقط می تونیم بگیم انرژی فعالسازی کل بزرگ تر از بیش ترین انرژی فعالسازیه همین !! چون شاید انرژی که از طریق واکنش های جلوتر آزاد میشه صرف پیشرفت واکنش بشه شایدم نه ! ضمنا شاید اصلا به ظرف برسه اون انرژیه !
من منتظر جوابم دوستان !

mshf

New Member
لایک ها
10
راستش من درست سوالتونو نفهمیدم اما اونی که حدس زدم را میگم
من فکر میکنم اونی که تو پیش میخوندیم یه تعریف برا طرح تست بود و من هیچ وقت این تعریف را در کتاب ندیدم البته تا اونجا که یادمه شاید فقط تو سوالای کنکور بود که خیلیاش پایه و اساس علمی نداره تا اونجا که میدونم الزاما انرژی فعال سازی کل بیشتر از بزرگترین انرژی فعال سازی نیست مثلا اگه واکنش 2 مرحله ای و واکنش اول گرماده و واکنش دوم بیشترین انرژی فعال سازی را داشته باشه انرژِ فعالسازی بزرگتر از انرژِ ی فعالسازی کل بیشتر میشه

najafi2020

New Member
لایک ها
195
حالا فهمیدم منظور شما چیه!

ببین دوست عزیز شما دقیقا مثالی که mshf گفتند را در نظر بگیر. طبق گفته ی خودتون فرض کنید هر چی انرزی فعال سازی که سیستم در مرحله ی اول جذب کرده بود را به محیطش بده. خوب حالا قبول داری که سیستم ما انرزی فعال سازی برای مر حله ی دو را باید از محیطش بگیره؟

مقدار این انرزی برابر است با همون انرزی که در مرحله ی اول به محیطش پس داده بود( Ea1 +ΔH) به اضافه ی فاصله ی قله ی کوتاه با قله ی بلند. اگر توجه کنی می بینی دقیقا مثل این می مونه که یه چیز به یک نفر بدی بعد دوباره پسش بگیره پس میشه این قسمت را نادیده گرفت.

پیوست ها

spry_sapient

New Member
لایک ها
9
من اصلاح می کنم حرفتونو اگه انرژی فعالسازی در واکنش 2 مرحله ای و واکنش دوم بیشترین انرژی فعال سازی را داشته باشه انرژِی فعالسازی بزرگتر می تونه از انرژِی فعالسازی کل بیشتر بشه یا مساوی یا کم تر ! به شرایط واکنش بستگی داره و ممکنه همون طوری که قبلا گفتم : انرژی که از طریق واکنش های جلوتر آزاد میشه صرف پیشرفت واکنش بشه شایدم نه ! شاید اصلا به ظرف برسه اون انرژیه ! نه ؟

mshf

New Member
لایک ها
10
یعنی هنوز با این موضوع مشکل دارید؟میشه سوالتون را به صورت سوالی بنویسید؟نه توضیحی.صادقانه بگم دقیقا نمیدونم سوال چیه. ولی نظر من اینه که انرژی فعالسازی کل هیچ ربطی به انرژی فعال سازی هر مرحله نداره بعنی ارتباط مستقیم نداره

najafi2020

New Member
لایک ها
195
spry_sapient گفت
من اصلاح می کنم حرفتونو اگه انرژی فعالسازی در واکنش 2 مرحله ای و واکنش دوم بیشترین انرژی فعال سازی را داشته باشه انرژِی فعالسازی بزرگتر می تونه از انرژِی فعالسازی کل بیشتر بشه یا مساوی یا کم تر ! به شرایط واکنش بستگی داره و ممکنه همون طوری که قبلا گفتم : انرژی که از طریق واکنش های جلوتر آزاد میشه صرف پیشرفت واکنش بشه شایدم نه ! شاید اصلا به ظرف برسه اون انرژیه ! نه ؟
معلومه که شما اصلا پست قبلی منو یک نگاه هم نکردی

najafi2020

New Member
لایک ها
195
می خوام از یک نظر دیگه هم به شما جواب بدم. قبول داری که سرعت یک واکنش چند مرحله ای برابر با سرعت کند ترین مرحله یعنی مرحله ای که بیشترین Ea را داره یا نه؟

برای بدست آوردن ثابت سرعت این مرحله یعنی کندترین مرحله باید همون بیشترین انرزی فعال سازی را در نظر بگیری که دوباره میشه بلندترین قله.

ولی اینا فقط نظرات من هستن امکانش هم هست که حق با شما باشه

mjbbaha

New Member
لایک ها
32
ببخشید من منظورتون از انرژی فعالسازی کل رو نمی فهمم؟ با نظر آقای نجفی هم موافقم (همون پستی که نمودار آپلود کرده توش)

mjbbaha

New Member
لایک ها
32
منظور شما رو منظورم نبود!!!!
منظورم منظور
spry_sapient بود که نفهمیدم!!!

spry_sapient

New Member
لایک ها
9
بابا واضحه همون نمودار که نجفی اپلود کرده ببینید ، خب ؟ حالا ما Ea1 انرزی دادیم تا واکنش تا قله ی اول بره خب ؟ حالا رفتیم توی دره ی اول . حالا واسه ی این که واکنش ادامه پیدا کنه باید Ea2 بهش انرژی بدیم . آقای نجفی اگه بخوایم از محیط به این سادگی انرژی از دست رفته در هنگام آزاد شدن تا دره اول رو بگیریم که اصلا هیچ واکنشی نیاز به انرزی فعالسازی نداشت !! ضمنا در مورد توجیح دوم خب حق با شماست اما نتیجه گیری ای که از نظر من درسته اینه که ما فقط می تونیم بگیم انرزی فعالسازی کل بزرگ تز یا مساوی انرژی فعالسازی مرحله 2 است . که اگه تون انرزی ای که توی مرحله 1 آزاد بشه همش صرف پیشرفت مرحله 2 بشه درسته ! درسته ؟

spry_sapient

New Member
لایک ها
9
mjbbaha گفت
ببخشید من منظورتون از انرژی فعالسازی کل رو نمی فهمم؟
شکل نجفی + توضیحات من فکر کنم کامله نه؟

mjbbaha

New Member
لایک ها
32
نگاه کنین این مثال رو با یه کارگر مقایسه کنین (یاد کلاس شیمی پیش آقای ترابی بخیر!!) اگه یه کارگر میخواد یه سنگی رو از اول مسیر ببره آخر مسیر. اگه تا قله اول ببره و ول کنه سنگ به آخر مسیر نمیرسه. ولی اگه ببره تا قله دوم و ول کنه خودش تا آخر مسیر رو میره.
در مورد انرژی هم همینجوره: اگه به اندازه رسیدن به قله اول بهش انرژی داده بشه (طبق نظریه اولی تو کتاب اسمش یادم نیست!!) دیگه تا آخر مسیر نمیره. ولی اگه به اندازه رسیدن به قله دوم بهش انرژی داده بشه تا آخر مسیر واکنش ادامه پیدا میکنه
این هم یه بیان ساده از نحوه این عملیات ها!!!
مفهوم بود؟

spry_sapient

New Member
لایک ها
9
شبت بخیر اولین سئوال منو بخون بعد جواب بده دیگه !!من می گم نمی شه فرمول به ظاهر تستی ای که سوال کنکور هم بوده و توی اولین پستم گفتم استفاده کرد به دلایل مذکور

mshf

New Member
لایک ها
10
ببخشید ولی شما هیچ سوال مشخصی نکردید فقط توضیح مبهم دادید میشه لطف کنید و سوالتون را یه بار به صورت سوالی بیان کنید مگه شما تو کتاب پیش حرفی از انرژی فعال سازی کل دیدی اینا من فقط تو کتاب تست دیدم اگه شما دیدید ادرس بدید ما هم مراجعه کنیم

mjbbaha

New Member
لایک ها
32
ازتون ممنونم آخه منم چیزی سوال واضحی تو پست اول ایشون ندیدم!

najafi2020

New Member
لایک ها
195
آقای spry sapient به نظر میرسه که مرغ شما یک پا داره!

شما توضیحات منو با توضیحات خودتون با هم در نظر گرفتی چون فکر می کنی این دو مکمل یکدیگر هستند. من به شما می گم عقیده من با عقیده ی شما خیلی متفاوته. قبلا هم به شما گفتم من کاری به این و اون ندارم. شما همش می گید که این نکته توی کتاب مبتکران بوده. من اون چیزی را قبول دارم که منطقم قبول کنه.صادقانه می گم که دلایل مذکور شما فقط یک سری حرفای مبهم بود.خودتون هم دیدید که دوستان گیج شدن که اصلا شما چه چیزی را می خوای به ما بگی.(الان دیگه فکر کنم همه فهمیدن)

از دوستان هم می خوام که نظر خودشونو جمع بندی کنن تا ببینیم موضوع حل شده یا باید بازم روش کار کنیم.

بالا