سرعت واکنش

Amirala

New Member
لایک ها
7
سلام! یه سوال بود توی مرحله اول دوره ی 2 که گویا از سینتیک بوده و حذف شده الان ولی بحرحال من کنجکاو شدم جوابشو بدونم
سوال اینه که :
اگر حجم ظرفی که در آن واکنش ab->a+b (همه گازی) رخ می دهد را نصف کنیم سرعت واکنش چه تغییری می کند؟(دمای ثابت)

ممنون میشیم کسی راهنمایی کنه :)

آخرین ویرایش توسط مدیر

bahman

New Member
لایک ها
270
پاسخ : سرعت واکنش

دوست من برو به کتاب شیمی 1و2 دوره پیش صفحه 10:27:

mahdiar

New Member
لایک ها
348

در سینتیک داریم که سرعت واکنش ""رفت"" بالا با رابطه R=k[AB] v بیان میشه که تو این رابطه، R سرعت مصرف ماده AB، و K یک عدد ثابت (که به اون میگن ثابت سرعت) و مورد ذیگه هم غلظت (و یا در سوال شما، فشار) ماده AB است. حالا اگه حجم رو (تو دمای ثابت) نصف کنیم، فشارمون دو برابر میشه. پس با توجه به رابطه بالا، سرعت واکنش رفت (مصرف واکنش دهنده) 2 برابر میشه. پس به طور کلی (اگه واکنش بالا کامل باشه) سرعت تجزیه AB ((((زیاد)))) میشه.
البته اگه واکنش بالا تعادلی باشه، واکنش برگشت A + B --> AB هم مهم میشه و رابطه سرعت برای این واکنش میشه: R=k[A] c که با نصف کردن حجم، فشار هرکدوم از گازها 2 برابر میشه و در نتیجه، سرعت واکنش برگشت (تولید واکنش دهنده) 4 برابر میشه.
سرعت رفت 2 برابر میشه و سرعت برگشت 4 برابر، پس به طور کلی سرعت تجزیه AB (((کم))) میشه. ( در واقع این همون اصل لوشاتولیه است که میگه، با افزایش فشار، واکنش به سمتی میره که تراکم مواد کمتر باشه)

***پس حواست باشه که واکنش کامله یا تعادلی، چون کلا تو جواب آخرت تاثیر میذاره!!:115:

bahman

New Member
لایک ها
270

دوست من غلظت بر حسب مولاره پس با افزایش حجم غلظت زیاد میشه ولی از راه فشار نمیشه دقیق حساب کرد

mahdiar

New Member
لایک ها
348

برای واکنش های گازی، استفاده از فشار هم بهتره، هم علمی تر: توی المپیاد جهانی اخیر هم، گذاشتن فشار ترجیح داده شده. (ر.ک. سوال سینتیک المپیاد جهانی ژاپن)

بالا